Auteurslezing Oscar Van den Boogaard

interview door Jelle Van Riet

Bib Arena nodigt het liefst auteurs uit van boeken die er echt toe doen.
We komen met plezier op bezoek bij onze vrienden van de Theatergarage en brengen een boeiende auteur en straffe interviewster mee! 
Auteur Oscar Van den Boogaard (1964) groeide op in Suriname en Nederland. Hij studeerde rechten en Franse taal- en letterkunde in Montpellier, Amsterdam en Brussel. Na korte tijd op een advocatenkantoor gewerkt te hebben koos hij voor het fulltime schrijverschap. 
Zijn werk werd veelvuldig genomineerd voor de grote literaire prijzen, vertaald en verfilmd. De Standaard riep hem uit tot de belangrijkste schrijver van zijn generatie.
In 2018 verscheen Kindsoldaat, zijn eerste roman die omfloerst autobiografisch is. In 2020 verschijnt Jachthuis, waarin Oscar van den Boogaard in de huid van zijn alter ego, de achttienjarige Maxwell, kruipt.
Oscar van den Boogaard zet in Jachthuis het verhaal van Kindsoldaat voort. “De familiegeschiedenis van de buitenechtelijke zoon van prins Bernhard is bovenal een dappere roman over een wanhopige liefde tussen een alcoholistische moeder met grensoverschrijdend en manipulatief gedrag en een kind dat alles doet om zijn moeder te koesteren, beschermen en plezieren.”(De Standaard)
Grijp je kans om de auteur zelf aan het woord te horen. Journalist Jelle Van Riet interviewt!
Iedereen van harte welkom op deze warme, winterse boekennamiddag.


Praktisch

prijzen
  • Gratis - inschrijven verplicht
locatie
  • op locatie

Extra

Locatie : Theatergarage, Bouwhandelstraat 72, 2140 Borgerhout
Voor volwassenen
Gratis
Reserveren verplicht via bib.arena@antwerpen.be