Theater

Ons theaterprogramma zit in de lift! In Deurne zit je goed voor verrassend kwalitatief theater. Laagdrempelige voorstellingen met een lach en een traan maar net zo goed producties die je voorgoed veranderen. Denk: 't Arsenaal, de Kolonie MT, Tristero, Lazarus, KVS...

Alstublieft, dankuwel, graag gedaan!

 

GEZOCHT: 30 proefkonijnen voor een theater-experiment

IN DE BAN VAN DE RING met Sofie Engelen & Don Vitalski

za 6 nov 2021 - 11.00 uur

In de ban van de ring is een sociaal experiment. Het is theater, spel en show met een hoek af. Het gaat over verschillen & gelijkenissen. Je participeert vanaf minuut 1. Wij stellen vragen, jij antwoordt. Het is wél feel good, dus no worries... Sofie Engelen & Don Vitalski presenteren en analyseren.

Upperdare Littéraire van E.Ros - Evi Rosiers

Erotische vertellingen boordevol humor (première)

do 9 dec 2021 - 20.00 uur

Evi snapt er niks van. Waarom is het huwelijk geen garantie op frequente seks? Waarom zijn vrouwen die graag veelvuldig de koffer induiken ‘goedkoop’ en niet ‘onvolprezen’? In humoristisch gepeins en erotische verhalen onderzoekt Evi Rosiers onze kijk op seksualiteit en prikkelt ze de verbeelding.

Achteraf niet komen huilen

Robrecht Vanden Thoren

za 11 dec 2021 - 20.00 uur

Robrecht is er een tijdje uit geweest. Een kind, pampers, slapeloze nachten, een stukgelopen huwelijk. Vooral dat laatste heeft er in gehakt. Maar eindelijk voelt hij weer hoop. Hij had het nooit gedacht, maar hij heeft er weer zin in. Kom maar op leven, met al je uitdagingen. Hij is er klaar voor.

Een Jihad van Liefde

Rataplan / Amara Reta en Rashif El Kaoui

do 16 dec 2021 - 14.00 uur

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.

MoeTD

De moeD ervoor te kiezen dat er niets meer moeT

za 18 dec 2021 - 14.00 uur

Een tragikomedie waarin Kristien Maus haar autobiografisch verhaal deelt via storytelling, dans, poëzie en muziek. Openhartig maakt zij kwetsbaarheden bespreekbaar. Humor geeft haar en het publiek de kans om vanop een zekere emotionele afstand achterom te kijken.

MoeTD

De moeD ervoor te kiezen dat er niets meer moeT

za 18 dec 2021 - 20.00 uur

Een tragikomedie waarin Kristien Maus haar autobiografisch verhaal deelt via storytelling, dans, poëzie en muziek. Openhartig maakt zij kwetsbaarheden bespreekbaar. Humor geeft haar en het publiek de kans om vanop een zekere emotionele afstand achterom te kijken.

Fetskeu - Première

Ben Segers, Rilke Eyckermans & Dominique Mondelaers

vr 14 jan 2022 - 20.00 uur

De broers Ronny en Franky Verbinst gaan wekelijks bowlen in Eurocity 2000. De geur van een portie warm gemengd, verschraald bier in halveliterglazen, veelkleurige reclamefilmpjes op de schermen en namaakkaarslichtjes op tafel.

Onderland

Clara Cleymans, Alice Reijs, Michael Pas, Dimitri Leue en Warre Borgmans

zo 6 mrt 2022 - 20.00 uur

In Flamont draait alles rond de goudmijn. De helft van de bevolking werkt er en de andere helft faciliteert de werkers. De stichter bleek niet zo stichtend te zijn. Zijn erfenis zijn zonden. Tussen een ethisch drama en een familietragedie weeft zich de liefde, de lichtheid en het leven.

Nu het nog kan

Johan Petit / MartHa!tentatief

za 12 mrt 2022 - 20.00 uur

Na o.a. ‘Lulletje’ en ‘Ne merel op nen tak’ brengt Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof, een nieuwe monoloog in muzikaal gezelschap. Er ligt weer iets op zijn lever en op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

Pak De Poen! (7+)

compagnie barbarie

vr 25 mrt 2022 - 19.00 uur

De meest hebzuchtige show van het jaar! Want in ‘PAK DE POEN!’ kunnen kinderen geld verdienen. ‘PAK DE POEN!’ wordt een spetterende show met grootste prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen.

Tristero

Iemand van ons

za 30 apr 2022 - 20.00 uur

Speciaal voor jou kruipt een doorwinterde cast van acteurs en actrices samen in een groot bed om het te hebben over politiek, liefde en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.

In Topvorm!

Muziektheater De Kolonie

za 14 mei 2022 - 20.00 uur

Niemand wordt gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid: potsenmaker Warre en klanktovenaars Bo en Gwen. Drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is. Ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken.