Theater

Ons theaterprogramma zit in de lift! In Deurne zit je goed voor verrassend kwalitatief theater. Laagdrempelige voorstellingen met een lach en een traan maar net zo goed producties die je voorgoed veranderen. Denk: 't Arsenaal, de Kolonie MT, Tristero, Lazarus, KVS...

Alstublieft, dankuwel, graag gedaan!

 

Dimitri Leue STUNT!!!

Maura of de zeven magen der eenzaamheid

ma 13 jul 2020 tot zo 19 jul 2020

Na de lockdown kriebelt het om terug iets met inhoud te doen. Voor iemand als Dimitri zit er dan een vulkaan klaar om een klein continent mee te maken. Hij gaat terúg in quarantaine en speelt op de speelplaats van het Atheneum zijn eerste voorstelling 7 dagen op rij, 7 keer per dag voor 47 mensen!

Een ijsbeer aan tafel

BVC - Belang van Cultuur

di 14 jul 2020 tot di 28 jul 2020

Tijdens coronatijden vonden buurtbewoners, theatermakers en muzikanten mekaar op de brug van boekenbergpark. Ze besloten een theatrale conference te maken over de mooie dingen in het leven, met het park, de zwemvijver en het kasteel als inspirerend decor.

ISH AIT HAMOU

Het moois dat we delen | Leesclub

vr 9 okt 2020 - 20.00 uur

‘Het moois dat we delen’, de vierde roman van choreograaf en schrijver Ish Ait Hamou is een feit. De auteur komt langs met een leesclub over zijn boek. Geen traditionele leesclub om het boek te bespreken, wel een gesprek om samen dieper in te gaan op het verhaal.

De Hoogste Berg

Robrecht Vanden Thoren

vr 16 okt 2020 - 20.00 uur

Robrecht Vanden Thoren heeft een probleem. Een maand geleden gaf hij een feest. Een goede vriend en vriendin van hem werden er verliefd op mekaar. Uit dankbaarheid willen ze graag dat hij getuige wordt op hun trouwfeest. En willen ze ook dat hij speecht, Robrecht is een begenadigd spreker.

GENOEG

Dimitri Leue

za 12 dec 2020 - 20.00 uur

GENOEG! brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst weer samen na de Lortchertrilogie. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs en Silke Mastbooms.

Nu het nog kan - MartHa!tentatief (Johan Petit)

VOORLEES - TRY OUT

za 9 jan 2021 - 20.00 uur

Op een ochtend fiets ik naar mijn werk. Links van mij het vliegveld. Rechts volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk allemaal aan het doen? Het is herfst. De bladeren vallen goudgeel van de bomen en ik rijd overal voorbij.

Een Jihad van Liefde

Rataplan / Amara Reta en Rashif El Kaoui

do 14 jan 2021 - 14.00 uur

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.

De Kolonie MT

De Woordenaar

vr 29 jan 2021 - 20.00 uur

Een man komt op. Als de zon. Hij is al opgewarmd. Hij straalt. Hij lacht naar de mensen. Hij lacht naar de instrumenten om zich heen. Hij aait een orgeltje. Hij schraapt zijn keel.

STEVEN GOEGEBEUR

Mankracht

za 6 feb 2021 - 20.00 uur

Als je in de hoek staat waar de klappen vallen, heb je twee mogelijkheden; neergaan of terugvechten. Steven vertelt het je allemaal in zijn vierde show. In een verhaal van struikelen, vallen en weer opstaan. Een verhaal van hoop, geloof en liefde. Een verhaal dat niemand onberoerd zal laten!

FETSKEU

Ben Segers, Ini Massez, Dominique Mondelaers

za 20 mrt 2021 - 20.00 uur

De broers Ronny en Franky Verbinst gaan wekelijks bowlen in Eurocity 2000. De geur van een portie warm gemengd, verschraald bier in halveliterglazen, veelkleurige reclamefilmpjes op de schermen, namaakkaarslichtjes op tafel … Kortom de sfeer van een plek waar het om commerciële redenen gezellig moet

MUZIEKTHEATER DE KOLONIE

In Topvorm!

do 25 mrt 2021 - 20.00 uur

Niemand wordt gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid; potsenmaker Warre en klanktovenaars Bo en Gwen. Drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is. Ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken.

Pak De Poen! (7+)

compagnie barbarie

za 27 mrt 2021 - 19.00 uur

De meest hebzuchtige show van het jaar! Want in ‘PAK DE POEN!’ kunnen kinderen geld verdienen. ‘PAK DE POEN!’ wordt een spetterende show met grootste prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen.

DE KLEINE PRINS

Theater Malpertuis

vr 23 apr 2021 - 20.00 uur

Theater Malpertuis speelt van De Kleine Prins een versie voor volwassenen, waarin de zoektocht naar de actualiteit van dit universele verhaal, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak, centraal staat.

Naar Oedipus

Bad van Marie

vr 7 mei 2021 - 20.00 uur

Een voorstelling over onze samenleving in cruise controle waar aarzelen en struikelen geen optie meer is.

Tristero (met Reinhilde Decleir, Mark Verstraete, Janine Bischops, Bob De Moor e.a.)

Iemand van ons

vr 21 mei 2021 - 20.00 uur

Speciaal voor jou kruipt een doorwinterde cast van acteurs en actrices samen in een groot bed om het te hebben over politiek, liefde en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.