Een voorstelling met drie generaties circusvrouwen. De oudste in beeld op een scherm, de andere twee op scène. Een oude vrouw, een jonge vrouw en een meisje. Een oma, een moeder en een kind.

Over het lichaam als een landschap en de schoonheid van het ouder worden. Ook over het doorgeven van een passie – het circus – aan een volgende generatie, als een bijzondere erfenis.

Janni Van Goor wil in deze voorstellingen drie circusvrouwen voorstellen. 

De oudste circusartieste (José van Lissum van het vroegere traditionele rondreizende familie circus; Circus Jhony) wordt op film vastgelegd. We willen graag inzoomen op haar lichaam: een landschap, als een vat vol herinneringen, met sporen en littekens van een lang leven. José van Lissum vertelt hilarische verhalen over haar vroegere circusleven. 

Op scene staat Camille Paycha, vanuit haar opleiding gespecialiseerd in straps. Camille is een echte hedendaagse circusartieste, op zoek naar de grenzen van circus, met een open mind naar de kunsten. Iemand die zoekt en onderzoekt en daarin als vrouwelijke circusartieste heel zelfstandig haar eigen weg gaat. Bovendien heeft ze een krachtig lichaam en een zachte uitstraling.

En dan is er Billy Schepens, een klein meisje, met acrobatische skills.  Ze is acht jaar, zeer beweeglijk, heeft een grote verbeelding en een bijzondere uitstraling. 

Met: José Van Lissum, Camille Paycha en Billie Schepens
Concept/regie/choreografie: Janni van Goor
Video: Toyah Van der Poten
Dramaturgisch advies: Steven Heene en Geert Belpaeme
Scenografie/lichtontwerp/beeldregie: Philippe Digneffe
Kostuums: Lieve Pynoo

Productie assistentie: Eline Vyncke
Fotografie: Phile Deprez

Een productie van vzw Walzer in coproductie met de Grote Post, Perplx en Dommelhof met steun van Circuscentrum. Residenties in Circuscentrum, Dommelhof, Compagnie Cecilia, PERPLX en Kopergietery.