Prinses Sira en de Micmac studio (8+)

geannuleerd

LET OP:

De voorstelling is cc Deurne is geannuleerd. We verwijzen graag door naar de voorstellingen in DE STUDIO op 27 en 28 oktober.

--- --- ---

ZEBARBAR bewerkt een oude mythe tot een swingend stuk jeugdtheater met humor en vaart.

Sira woont in het mooiste en coolste dorp van de wereld. Iedereen is er gelukkig en daarvoor zorgt de Kangoerang. Hij is een mysterieuze tovenaar die er strikte regeltjes op nahoudt. Wat er gebeurt als iemand deze overtreedt is niet bekend, want niemand heeft het ooit gedurfd. Tot Sira op een dag het gezag van de Kangoerang in vraag stelt. Een ramp dreigt voor het hele dorp… Is Sira te ver gegaan?

In een opnamestudio geven actrices Yamina en Aïcha een stem aan Sira. Letterlijk: ze spreken de stemmetjes in bij een animatiefilm. Maar ook figuurlijk: want Sira zoekt haar eigen stem in relatie tot de tradities van haar volk.

Maar er zijn raadsels en geheimen in het verhaal. Het avontuur van Sira wordt een ontdekkingstocht waarin de actrices de betekenis van het verhaal in vraag stellen, en daarmee ook de manier waarop ze naar zichzelf en elkaar kijken.


ZEBARBAR wil verhalen uit Afrika en Azië brengen voor een stedelijke jeugd die ook steeds meer haar wortels heeft in de hele wereld. Ze willen verhalen vertellen en helden presenteren die herkenbaar zijn voor kinderen van andere origines en tegelijk aansluiten bij de leefwereld van alle kinderen van vandaag. Gemeenschappelijke verhalen als een verbindend element waar onze diverse, grootstedelijke samenleving nood aan heeft. Ze presenteren die verhalen in een opwindend muzikaal kader. Ook het visuele aspect wordt steeds belangrijker. Zo werkt ZEBARBAR voor ‘Sira & de MicMac Studio’ samen met animatiefilmmaker Gerd de Kinderen. De animatie is daarbij meer dan zomaar een extraatje: de film en de projecties maken deel uit van het verhaal en de theatraliteit.

ZEBARBAR zijn actrice Yamina Takkatz en muzikant Han Stubbe. Onder de naam De Sprookjesweverij creëerden ze eerder ‘Lounja & de Tseriel’ (2014) en ‘Prins Habbat en het lichtkasteel’ (2016). Vorig jaar doopte het gezelschap zich tot ZEBARBAR.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief

Extra

LET OP:

De voorstelling is cc Deurne is geannuleerd. We verwijzen graag door naar de voorstellingen in DE STUDIO op 27 en 28 oktober.