I’m not beautiful, It’s just a phase

TE GAST: Sidewards

‘I’m not beautiful, it’s just a phase ’ is een dansvoorstelling waarin tekst en muzikaliteit worden belichaamt, met als leidende thema’s: schoonheid en authenticiteit.

Schoonheidsidealen die in onze maatschappij als de norm worden beschouwd, worden in deze voorstelling in vraag gesteld. We trachten een mooie dans te creëren die niet aan de schoonheidsidealen voldoet, met daarbij andere manieren te betrekken die ons kunnen helpen schoonheid te ervaren. Door bepaalde elementen samen te brengen, gaat schoonheid voorbij enkel het visuele. Maar: is schoonheid noodzakelijk?

In deze voorstelling gaan de dansers op zoek naar antwoorden; naar andere manieren om zich mooi te voelen; naar manieren om schoonheid uit te drukken of over te brengen. Maar ze spelen ook met het tegengewicht: lelijkheid. Valt daar misschien zowaar ook schoonheid in te vinden?

Overheersende schoonheidsidealen kunnen een negatieve invloed op jonge (maar ook: oudere) mensen hebben. Onzekerheden, een laag zelfbeeld, obsessie met het uiterlijk, ... zijn zaken die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Niettemin blijft dit thema nog vaak onbesproken. Alhoewel schoonheidsidealen van alle tijden zijn, leven we tegenwoordig in een wereld waarin wij via kanalen als TikTok, Instagram, enzovoort continu en op massale schaal onrealistische beelden van 'schoonheid' voorgeschoteld krijgen.

De voorstelling toont op een lichte en positieve manier het tegenovergestelde van het opgelegde schoonheidsideaal door het publiek met authenticiteit en spontaniteit te confronteren. Zo wil 'I am not beautiful, it’s just a phase' bewustzijn onder jongeren te creëren over de constante druk van de schoonheidsindustrie; hen te laten reflecteren over onrealistische schoonheidsidealen, maar ook: een perspectief te bieden op wat schoonheid persoonlijk voor elke individu zou kunnen betekenen. Schoonheid is tenslotte meer dan enkel een trend of een slanke lijn. Daar hoopt deze voorstelling het publiek uiteindelijk van te overtuigen. Deze voorstelling doelt niet op het vaststellen van wat schoonheid is of zou moeten zijn; maar probeert proposities aan te reiken die schoonheid laten openbloeien.

 

SIDEWARDS is een Antwerps dansplatform dat zich richt op het produceren van danswerk en het ondersteunen van individuele leden om actief te zijn in hun eigen toekomst. SIDEWARDS viert zijn internationale samenstelling en wordt gezien als een medium om de praktijken, visies en ervaringen haar leden te delen.

CREDITS
Choreografie: Pauline Thuriot
Gecreëerd met en uitgevoerd door: Amalia Guis, Pierre Bastin, Axelle Vienne en Anna Cirera Kostuums: Machias Bosschaerts
Coaching: Bérengère Bodin
Lichtplan: Tim Van Daele
Techniek: Fawaz Houssam
Met de steun van WALPURGIS |deFENIKS, De Sering, Cultuurcentrum Lier, Het Paleis, KunstZ, CORSO en Fameus
Met dank aan Ismini Slijpers en Beth Emmerson


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre

Extra

Duur: 40 minuten
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Spreektaal: Engels

Standaardtarief | € 12,00
Student/-25/+65 | € 10,00