School 18-19

JEF in de klas (lessen in het donker)

Met je leerlingen naar de film

ma 10 sep 2018 tot vr 7 jun 2019

Leerlingen enthousiast maken voor goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat. Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn er vertoningen OP VRAAG voor basis- en secundair onderwijs.

OP VISITE - Het meisje met de gele jas - 4Hoog

instapklas, eerste en tweede kleuterklas

ma 12 nov 2018 tot vr 21 dec 2018

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas, op maat van de kinderen. Het meisje in de Gele Jas is een eerste theaterproevertje voor de allerkleinsten.

OP VISITE - De tuin van de Walvis

derde kleuterklas, eerste en tweede leerjaar

ma 10 dec 2018 tot vr 14 jun 2019

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas. Marc Stroobants en Martine De Kok brengen met De Tuin van de Walvis verhalen van Toon Tellegen.

Knorren en kussen - De Kolonie mt

tweede en derde kleuterklas

ma 17 dec 2018

Muziektheater DE KOLONIE MT inspireert zich voor zijn nieuwe voorstelling op een eeuwenoud Roemeens volkssprookje, maar geeft er een geheel eigen twist aan. Verwacht je aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar wreed geknord, getoverd en gekust zal worden!

3ACH - Zonzo Compagnie

VOLZET

ma 21 jan 2019

Zonzo Compagnie voert in 3ACH twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven.

OP VISITE - Het meisje met de gele jas - 4Hoog

instapklas, eerste en tweede kleuterklas

ma 4 feb 2019 tot vr 5 apr 2019

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas, op maat van de kinderen. Het meisje in de Gele Jas is een eerste theaterproevertje voor de allerkleinsten.

Gedachtegang (première) - Kopseer

eerste graad secundair

ma 11 feb 2019 - 14.00 uur

Gedachtegang gaat over dat moment dat jij ook kent. Zeker wel. Dat moment dat je je moederziel alleen voelt. En wat je dan doet. Wegkruipen in een wereld die alleen van jou is? Of gaan zoeken naar de anderen, daarbuiten? Kopseer danst dat moment, zingt het, laat het horen, zien, voelen.

Boom Toudou - Nyira Hens

VOLZET

vr 15 feb 2019

Boom Toudou is een Afrikaans sprookje verwant aan het westerse Assepoester. Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar allerlei ondankbare en zware taken geeft. Haar enige troost is een boom die haar grootmoeder voor haar plantte.

OP VISITE - Nala en Amir

eerste en tweede leerjaar

ma 4 mrt 2019 tot vr 28 jun 2019

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas. Nala en Amir is een verhaal over een niet zo voor de hand liggende vriendschap.

BOKS -Theater De Spiegel

instapklas en kinderdagverblijf

vr 3 mei 2019

Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Ze raken niet meer van elkaar af. Stilaan groeien ze naar mekaar toe met de nodige spanningen, botsingen, strelingen en emoties. Onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement.

Miss Wifi en Koebrev experimenteren - ensemble Leporello

derde en vierde leerjaar

di 21 mei 2019

Het is opendeurdag in het laboratorium van Miss Wifi, de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Koebrev is Miss Wifi’s assistent (hij is heimelijk verliefd op zijn bazin). Miss Wifi heeft het plan opgevat om de eerste vrouw te zijn die naar de maan reist.