School 18-19

JEF in de klas (lessen in het donker)

Met je leerlingen naar de film

ma 10 sep 2018 tot vr 7 jun 2019

Leerlingen enthousiast maken voor goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat. Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn er vertoningen OP VRAAG voor basis- en secundair onderwijs.

De Roofkes - Tal en Thee

eerste en tweede leerjaar

di 16 okt 2018 tot wo 17 okt 2018

De Roofkes is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en een bange mama. De weerbarstige broers zijn hongerig naar grote verhalen, maar wat betekent het om op te groeien in een wereld die beheerst wordt door bange moeders? En hoe gevaarlijk is de wereld echt?

Prinses Sira en de Micmac studio - Zebarbar ism Villanella

vijfde en zesde leerjaar

do 18 okt 2018 - 14.00 uur

In de MicMac studio geven actrices Yamina en Aïcha een stem aan prinses Sira. Letterlijk: ze spreken de stemmetjes in bij een animatiefilm over Sira. Maar ook figuurlijk: want Sira zoekt haar eigen stem in relatie tot de tradities van haar familie.

Level Q - Lap vzw

vierde vijfde en zesde leerjaar

vr 9 nov 2018 - 14.00 uur

Level Q is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en die van het publiek. Level Q is geïnspireerd op het plezier dat mensen beleven bij verschillende spelletjes en sporten.

OP VISITE - Het meisje met de gele jas - 4Hoog

instapklas, eerste en tweede kleuterklas

ma 12 nov 2018 tot vr 21 dec 2018

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas, op maat van de kinderen. Het meisje in de Gele Jas is een eerste theaterproevertje voor de allerkleinsten.

Pluche - Speelman

eerste en tweede kleuterklas

do 29 nov 2018 tot vr 30 nov 2018

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt haar publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Pluche is een voorstelling over geborgenheid, troost, en gezelschap. maar vooral over fantasie.

Muziek uit de Speelgoedkast - Zannemie en de bende

derde kleuterklas, eerste en tweede leerjaar

do 6 dec 2018 - 10.45 uur

Zannemie en de Bende brengen een swingend muziekfeest over monsters onder het bed, Boegaloe de koe, mama’s kwijtraken en de koekeloerepoezewoef vinden.

OP VISITE - De tuin van de Walvis

derde kleuterklas, eerste en tweede leerjaar

ma 10 dec 2018 tot vr 14 jun 2019

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas. Marc Stroobants en Martine De Kok brengen met De Tuin van de Walvis verhalen van Toon Tellegen.

Knorren en kussen - De Kolonie mt

tweede en derde kleuterklas

ma 17 dec 2018

Muziektheater DE KOLONIE MT inspireert zich voor zijn nieuwe voorstelling op een eeuwenoud Roemeens volkssprookje, maar geeft er een geheel eigen twist aan. Verwacht je aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar wreed geknord, getoverd en gekust zal worden!

3ACH - Zonzo Compagnie

VOLZET

ma 21 jan 2019

Zonzo Compagnie voert in 3ACH twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven.

OP VISITE - Het meisje met de gele jas - 4Hoog

instapklas, eerste en tweede kleuterklas

ma 4 feb 2019 tot vr 5 apr 2019

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas, op maat van de kinderen. Het meisje in de Gele Jas is een eerste theaterproevertje voor de allerkleinsten.

Gedachtegang (première) - Kopseer

eerste graad secundair

ma 11 feb 2019 - 14.00 uur

Gedachtegang gaat over dat moment dat jij ook kent. Zeker wel. Dat moment dat je je moederziel alleen voelt. En wat je dan doet. Wegkruipen in een wereld die alleen van jou is? Of gaan zoeken naar de anderen, daarbuiten? Kopseer danst dat moment, zingt het, laat het horen, zien, voelen.

Boom Toudou - Nyira Hens

VOLZET

vr 15 feb 2019

Boom Toudou is een Afrikaans sprookje verwant aan het westerse Assepoester. Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar allerlei ondankbare en zware taken geeft. Haar enige troost is een boom die haar grootmoeder voor haar plantte.

OP VISITE - Nala en Amir

eerste en tweede leerjaar

ma 4 mrt 2019 tot vr 28 jun 2019

Omdat het voor u soms een heel gedoe is, zo'n uitstap naar het cultuurcentrum, komen we ook dit jaar weer naar de school. Zo brengen de makers een stukje theatermagie bij u in de klas. Nala en Amir is een verhaal over een niet zo voor de hand liggende vriendschap.

BOKS -Theater De Spiegel

instapklas en kinderdagverblijf

vr 3 mei 2019

Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Ze raken niet meer van elkaar af. Stilaan groeien ze naar mekaar toe met de nodige spanningen, botsingen, strelingen en emoties. Onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement.

Miss Wifi en Koebrev experimenteren - ensemble Leporello

derde en vierde leerjaar

di 21 mei 2019

Het is opendeurdag in het laboratorium van Miss Wifi, de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Koebrev is Miss Wifi’s assistent (hij is heimelijk verliefd op zijn bazin). Miss Wifi heeft het plan opgevat om de eerste vrouw te zijn die naar de maan reist.