School 17-18

OP VISITE

voorstellingen op school

vr 1 sep 2017 tot vr 29 jun 2018

Omdat het voor u soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje, komt het cc ook nu weer naar uw school. Wij selecteerden drie verschillende voorstellingen voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden. Zo brengen we een stukje theatermagie bij u in de klas!

LESSEN in het DONKER

Met je leerlingen naar de film

vr 1 sep 2017 tot vr 29 jun 2018

Leerlingen enthousiast maken voor goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat. Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn er vertoningen OP VRAAG voor basis- en secundair onderwijs.

HEN - theater m u s t

eerste, tweede en derde kleuterklas

ma 2 okt 2017 tot di 3 okt 2017

In de Zweedse taal is 'HEN' een onzijdig voornaamwoord. Het verwijst naar een persoon zonder het geslacht vrij te geven. In 'HEN' creëert theater m u s t een collage van out-of-the-box indrukken, surrealistische soundscapes en explosieve lichaamstaal, alles op maat van peuters en kleuters.

My Robot is a Lover - Marjat Moorman & Laika

EERSTE EN TWEEDE SECUNDAIR

vr 6 okt 2017 - 14.00 uur

In My Robot is a Lover, een voorstelling over liefde in een gedigitaliseerde wereld, wordt een dilemma voorgelegd: kiezen we voor een berekend liefdesleven, vrij van ergernissen, risico’s en hartenpijn? Of nemen we de liefde zoals ze is – ongrijpbaar, onverklaarbaar, onzegbaar? Het is 2093. Of 206

Hemel - I Solisti del Vento

VIERDE, VIJFDE EN ZESDE LEERJAAR

di 17 okt 2017 tot wo 18 okt 2017

Hemel is een woordeloze figurentheatervoorstelling die je meeneemt in de bijzondere wereld van de kunstwerken van René Magritte. Dit knap staaltje figurentheater wordt ondersteund met live muziek door I solisti del vento.

HAKKETAK - Sylvie Huysman

derde kleuterklas

di 7 nov 2017 tot wo 8 nov 2017

Vuur, passie, blussen, stampen, klappen, wapperen, uitblazen … een klapperende, wapperende dansvoorstelling rond flamenco voor iedereen vanaf vier jaar!

ROSALBA - Alexandra Aerts

EERSTE, TWEEDE EN DERDE KLEUTERKLAS

do 16 nov 2017

Rosa en Alba zijn zussen, twee tegenpolen. Alba wacht, als een ijsschots in de branding. Alba is triest, ze heeft het koud, haar glimlach is bevroren. Rosa leert haar een lied. Het lied van de luit. Rosalba is een concert voor kleuters geïnspireerd door de muziek van John Dowland.

Niet drummen - Theater De Spiegel

INSTAPKLASJES, EERSTE KLEUTERKLAS

do 18 jan 2018 tot vr 19 jan 2018

‘Niet drummen’ is een voorstelling vol aanstekelijke ritmische muziek en wonderlijke beelden. De leidraad is een rode bal. Hij dient als tennisbal voor twee trommels, valt pardoes in veelvoud uit de lucht of wordt een appel in een schimmenspel.

KALF! - Zaam (Dimitri Leue & Anastassya Savitsky)

EERSTE EN TWEEDE LEERJAAR

do 22 feb 2018

Kalf! is een dansvoorstelling met theater en muziek. Kalf! is een theatervoorstelling met dans en muziek. Kalf! is een muziekvoorstelling met dans en theater. Het gaat over een koetje. De tekst van Kalf! werd verzorgd door Dimitri Leue en de dans komt van Anastassya Savitsky.

Choco of kaas? - Lap vzw

DERDE EN VIERDE LEERJAAR

do 1 mrt 2018

Choco of kaas? is een voorstelling waar ‘kiezen-willen-mogen-moeten-krijgen-hebben’ onderzocht wordt en vorm krijgt in dans, beweging en beeld.

In De Wolken - Sprookjes Enzo

INSTAPKLASJES EN EERSTE KLEUTERKLAS

ma 26 mrt 2018 tot di 27 mrt 2018

Een vederlichte voorstelling voor peuters van 1 tot 3 jaar… Wil je mee verdwalen tussen de de wolken en je laten wiegen door de wind? Wil je van dichtbij een vlieger zien vliegen, voor het eerst in de lucht, een parachute doen dansen of kijken hoe een bal in een luchtballon verandert?

Mousse - Gilles Monnart

DERDE KLEUTERKLAS, EERSTE EN TWEEDE LEERJAAR

do 19 apr 2018

Vertrekkend van enkele stukken mousse nemen 2 dansers-acteurs ons mee in een woordloos universum dat voortdurend omgetoverd wordt. Een harde steen wordt een zacht hoofdkussen, een bed verandert in een grappig boek, een tafel met stoel wordt een heel dorp! Welkom in de wondere wereld van Mousse!

3ACH, A Stairway to Heaven - Zonzo Compagnie

VIERDE, VIJFDE EN ZESDE LEERJAAR

ma 23 apr 2018

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage, Miles Davis en Luciano Berio uitgepakt en aangepakt, nu is Johann Sebastian Bach aan de beurt.

Japapa - Frank Cools

EERSTE, TWEEDE EN DERDE LEERJAAR

do 7 jun 2018

Frank Cools deelt het podium met z’n zoon Leonard. Of is het Leonard die het podium deelt met z’n vader? Jaja, die kleine is ondertussen echt de grootste geworden. En die kleine, die kan er wat van! Het tekenpotlood hanteert hij als de beste. Hij swingt op snaren en toetsen en walst op accordeon.