ROSALBA (2,5+)

Alexandra Aerts / Lieselot De Wilde / Sofie Vanden Eynde

Rosalba is een concert voor kleuters geïnspireerd door de 'ballad tunes' van componist John Dowland en een schilderij van Sandro Botticelli.Rosa en Alba zijn zussen, twee tegenpolen. Alba wacht, als een ijsschots in de branding. Alba is triest, ze heeft het koud, haar glimlach is bevroren.
Rosa leert haar een lied. Het lied van de luit van John Dowland.

De voorstelling is ontstaan uit de muziek van John Dowland en tijdgenoten, een schilderij van Sandro Botticelli, het prachtinstrument dat luit heet, de fascinatie voor de combinatie kinderen versus klassieke muziek en de dieprode kleur van de granaatappel.
John Dowland was een zanger, luitist en componist uit de Engelse Renaissance. Hij staat bekend voor zijn melancholische composities.

‘De madonna van de granaatappel’ is een schilderij van Sandro Botticelli, een kunstschilder uit de Italiaanse Renaissance. Botticelli ontwikkelde een herkenbaardere stijl met droevige gezichtsuitdrukkingen. Hij schilderde zijn personages alsof ze een scène speelden.
De granaatappel is één van de oudste, bekende vruchten uit het Middellandse Zeegebied. Op oude schilderijen werd hij vaak afgebeeld als symbool voor vruchtbaarheid.
De luit is een getokkeld snaarinstrument en was één van de meest populaire instrumenten van Europa tijdens de Renaissance.

Rosalba is als een klank die eeuwig duurt, een melodieuse melancholie.
Rosalba ademt muziek als een donzig deken, als een pluizige pom-pon.
Rosalba is een oord waar het ochtendgloren troost is en verdriet verstild.
Rosalba, een muzikale beleving voor oude en jonge zielen van tweeënhalf tot vijf en vanaf vijftig plus.
Rosalba. Witte roos.

Luit Sofie Vanden Eynde
Zang Lieselot De Wilde
Concept Alexandra Aerts
Technisch advies Hendrik Collier
In samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke & CC De Ververij Ronse en met dank aan Noa, Jade Vandevoorde & Jeroen Vercruysse


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief