CINEMA RIX!

 

 

 

CINEMA RIX is een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt.

In het najaar 2017 onderging het interieur een grondige restyling, in het kader van het traject Wijkwerking Op Maat (WOM). Dat traject zette vanuit de Stad, in nauwe afstemming met district Deurne, beleidsdomeinoverschrijdend in op Deurne – Noord. Januari 2018 zwaaiden de deuren van een vernieuwde, inhoudelijke werking open, evenals die van de spiksplinternieuwe Buurtbar BARIX, waar bewoners terecht kunnen voor een (h)eerlijke maaltijd en ontmoeting, geregisseerd door kersverse coördinatrice Chantal Boes.

Die vernieuwde, inhoudelijke werking, werkt bottom – up, zet sterk in op vrijwilligers, haalt partners in huis, programmeert cultuur op maat van de buurt en stimuleert ontmoeting en kruisbestuivingen. CINEMA RIX en Buurtbar BARIX hebben hun plek in de buurt gevonden en worden sterk gedragen door de partners, bezoekers, bewoners en artiesten. De oplevering van de gevelschildering door beeldend kunstenaar Larsen Bervoets is de bijna laatste fase van de infrastructurele renovatie en werd een prachtige en breed geapprecieerde landmark in de De Gryspeerstraat. Een uitbreiding van de fietsparking capaciteit zeer binnenkort, de bouw van een terras richting lente 2021 en verdere investeringen in het gebouw, maken alles rond.

In CINEMA RIX, een van de laatste, overgebleven buurtcinéma’s van onze Stad, in een vrij unieke 70ies infrastructuur dus, bieden een driedubbel filmprogramma aan, met op dinsdag de films van Filmmagie, eerder cinefiel, op woensdagnamiddag familiefilms voor de buurt en ’s avonds de betere edoch niet te cinefiele films. www.ccdeurne.be/film

Ook de activiteiten van externe partners in CINEMA RIX starten opnieuw op, zoals het Kunstenbad en beeldatelier voor kinderen (en in opstart voor volwassenen) van de Academie Deurne, het buurtsport aanbod, de activiteiten van vzw Recht – Op, de huiswerkbegeleiding van VZW Wissal, het filmprogramma van Filmmagie Antwerpen, vrouwenvereniging VZW Ihsane en filmclub Ciné Dreirries.

Iedereen van harte welkom om te ontmoeten, creëren, experimenteren & vooral: zich thuis te voelen.

IN DE PERS:
GVA: Cinema Rix in Deurne-Noord opnieuw open: “Cultuur en ontmoetingen zijn minstens even belangrijk als de Bearcats”
ATV Nieuws: Cinema Rix en Buurtbar Barix heropenen
ATV Nieuws: Kleurrijke heropening van Cinema Rix en Barixde
Standaard: Cinema Rix in Deurne-Noord gaat na half jaar opnieuw open 

 

 

Film: Boemtjak aka Wouter Dupon
Kunstenaar: Larsen Bervoets
Ontwerp gevel: Larsen Bervoets
Spinnen in het web: Filip Baeyens & Chantal Boes

 

 

ADRES:
De Gryspeerstraat 86
2100 Deurne

CONTACT:
cinema.rix@antwerpen.be
03/360 80 90