Rixelicious #5 - Annelies Vanhaverbeke

Salon de Quoi Faire

Rixelicous is een tentoonstellingsreeks aan de ramen van Cinema Rix door kunstenaars uit de buurt. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Op die manier geven we de kans aan jonge kunstenaars om in deze moeilijke tijden hun werk kenbaar te maken!
We werken samen met Academie Deurne en AAIR.

Deze maand tonen we tekeningen uit het schetsboek van Annelies Vanhaverbeke - Salon de Quoi Faire

Na mijn studie Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten te Antwerpen (KASKA) ben ik in Antwerpen blijven wonen en werken. Sinds de zomer van 2015 ben ik met mijn gezin en drie andere gezinnen verhuisd naar de oude rijkswachtkazerne in Deurne.

Leuk om via Cinema Rix mijn werk te tonen aan mensen uit de buurt!

Mijn werk is steeds multidsciplinair geweest, maar waar ik eerst voornamelijk werkte vanuit ruimtelijke fguren en installaties in uiteenlopende materialen, ben ik afgelopen jaren meer aan het schilderen en tekenen. Soms vanuit een collage of voorstudie maar vaak ook rechtstreeks op papier, karton, hout of doek. In mijn werk laat ik het perspectief los en speel ik met verschillende ruimtes, lagen en perspectieven die soms wat haaks op elkaar staan in een nieuw soort evenwicht. Een schilderij ontstaat uit een samenspel van beelden en ideeën en krijgen vorm rechtsreeks op het doek. In die zin verschilt mijn vrije werk van het werk als leerkracht aan de Kunsthumaniora van Antwerpen waar ik waarnemingstekenen en modeltekenen geef waarin alles nauwgezet vanuit de waarneming wordt opgebouwd.

In maart 2020 ben ik begonnen aan een reeks schilderijen met als werktitel Salon de Quoi Faire. Interieurs waarin schijnbaar niets gebeurt. Mensen/figuren zijn in die eerste tekeningen en schilderijen de grote afwezigen, net zoals in mijn voorgaande schilderijen. Stille levens. Naar aanleiding van een project van de Brusselse componist Tuur Florizoone (Night Shift Revisited), ben ik schetsen en tekeningen beginnen maken gebaseerd op een nacht met mijn lief in Luik. Van toen de café's nog open waren en we konden gaan en staan waar we wilden. Het nachtelijk dansen en dwalen door de stad, de warmte en gezelligheid van het café, ... Mensen bevolken de interieurs.

Dit werk past helemaal in de setting van een café zoals BARIX.

Omdat het niet mogelijk was dit werk op een andere manier te tonen, zijn hier prints van de tekeningen uit mijn schetsboek te zien. Het werk dat u hier ziet is gemaakt vanaf maart 2020 tot nu.

Veel plezier ermee!
Groetjes,
Annelies


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

gratis

aan de ramen van Cinema Rix