Rixelicious #7 - Olivier en Sofie

Kunst uit je buurt

Rixelicous is een tentoonstellingsreeks aan de ramen van Cinema Rix door kunstenaars uit de buurt. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Op die manier geven we de kans aan jonge kunstenaars om in deze moeilijke tijden hun werk kenbaar te maken!
We werken samen met Academie Deurne en AAIR.

Deze maand tonen we werk van Olivier en Sofie.

Hallo, ik ben Olivier Albertz en ben sinds enkele jaren vrijwilliger voor de bar in Barix. Samen met mijn vrouw, Sofie Dierickx-Visschers, maken wij graag schilderijen.

Ikzelf was gedurende 11 jaar professionele barman, en nadien was ik werkleider in een beschutte werkplaats. Momenteel doe ik voornamelijk vrijwilligerswerk in de culturele sector zoals de Roma, Rataplan, OLT Deurne, De Carrousel, de zomerbar in Te Boelaerpark en bij OXOT in het kasteel Sterkshof in Deurne. Ik doe veel aan fitness en kook graag voor mijn kroost en vrienden.

Sinds een jaar ben ik beginnen schilderen, voornamelijk landschapen. Ik werk graag met veel kleur en leg daar een zwart accent in.

Ik volgde het afgelopen jaar tekenles in de academie in Berchem. Hier stel ik ook een aantal werken van voor. Dit zijn zowel schilder- als tekenwerken waarbij we verschillende materialen leerde gebruiken.

Mijn vrouw Sofie maakt voornamelijk illustraties. Zowel tekeningen, schilderijen en collages. Ze begon hier 3 jaar geleden mee en vindt daar haar passie in. Ze deelt met andere kunstenaars een atelier in de Van Lissumstraat in Deurne, wat een heel fijne plek is.

Sofie stelt haar schilderijen van portretten tentoon. Ze houdt ervan om vrouwelijke portretten in haar eigen stijl te schilderen.

Je zal merken dat wij allebei graag veel kleur gebruiken en een vrolijk geheel presenteren.

Sofie heeft een eigen website www.illustratiessofie.com. Op facebook en Instagram vind je haar ook via ‘Illustraties Sofie’

Ikzelf post mijn werkjes op mijn Instagram account onder mijn eigen naam, ‘Olivier Albertz’.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

gratis

aan de ramen van Cinema Rix