Op 25 en 26 februari stellen cc Deurne, CultuurConnect en Devillé Arcade een heuse, moderne ARCADEHAL voor in cc Deurne Rix. We lieten 7 spellen ontwikkelen, die focussen op samen spelen, het creatieve en het artistieke. En dat doen we met de nodige toeters en bellen. Een heel weekend lang kan je verschillende games, VR-opstellingen en game-performances ontdekken. Op zondag nodigen we je uit voor een ontbijt, en kan je nadien deelnemen aan een Coder Dojo sessie, een MineCraft demo of een heus creative build toernooi!

Computerspellen worden nog al te vaak geassocieerd met verslaving, geweld en nutteloos tijdverdrijf. Nochtans maakte het medium de voorbije decennia een serieuze evolutie door. Parallel met de ontwikkeling van commerciële sporttitels en blockbustergames van grote studio’s, vonden ook meer onafhankelijke en creatievere geesten hun weg naar het medium. En daar pikken we als cultuurteam Deurne graag op in.

Wat kan je allemaal komen ontdekken?

Zaterdag openen we de deuren om 11 uur. In de cinemazaal van de Rix kan je doorlopend multiplayer-games spelen op groot scherm. De polyvalente zaal van cinema Rix toveren we om tot om één grote gamehal, met tientallen consoles, gameperformances en VR-opstellingen. Voorproefje? Klik door naar de websites van Devillé Arcade, Panoptics en Cello Fortress. De mensen van CREW vzw leiden je rond in de wondere wereld van hun CAPE-project.

Gameliefhebber en grapjas William Boeva gidst ons doorheen de dag. Philipp Weies (The Go March, Intergalactic Lovers, Manngold, ex-Arno) kampeert dezer dagen in cc Deurne Rix als artist in residence en doet met plezier zijn nieuwste experimenten met drumcomputers en synthesizers uit de doeken.

Om 12 uur stellen Vlaams minister van cultuur, Sven Gatz, Antwerps schepen van cultuur, Caroline Bastiaens, en Deurnse schepen van cultuur, Ariane Van Dooren de arcadehal officieel voor.

 

Op zondag kan je in cinema Rix terecht voor een ontbijtje vanaf 9 uur, gevolgd door enkele workshops. CoderDojo stelt zijn nieuwe werking in de Rix voor en Younes Baghor geeft je graag een inleiding tot de wondere wereld van MineCraft. In de namiddag kunnen de meer gevorderde MineCrafters uit Deurne en omstreken zich wagen aan een heus toernooi. Kan jij goed improviseren en creatief bouwen in MineCraft, tegen de klok? Ga de uitdaging aan!

Voor de coderdojo-sessie, de minecraftworkshops (voorafgegaan door een ontbijt dus) en het toernooi, moet je inschrijven. Dat kan via de links hieronder:

Coderdojo-sessie - 10u (vanaf 6 jaar)

Minecraft-workshop - 10u (vanaf 6 jaar)

Minecraft-workshop - 11u30 (vanaf 6 jaar)

Creative build-toernooi Minecraft - 14 (vanaf 6 jaar)

 

Na afloop van het feestweekend gaan we door. De arcadehal houdt nog halt op de andere locaties van cultuur in Deurne:

Tot en met 5/3: cc Deurne Rix 10u - 18u

Tussen 13/3 en 18/3: bibliotheek Arena - openingsuren bib

Tussen 27/3 en 1/4: bibliotheek Couwelaar - openingsuren bib

Tussen 10/4 en 14/4: cc Deurne Podium 10u - 17u (Aangepast)

In de pers

Cultuurconnect - Games in het cultuurhuis: een perfecte match

Interview naar aanleiding van Push The Button met Devillé Arcade over games in het cultuurhuis.

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

Toegankelijk vanaf 8 jaar

Voor de allerkleinsten voorzien we doorlopend opvang met een digitale touch

In de cafetaria kan je terecht voor een hapje en een drankje aan democratische prijzen