PROGRAMMA

Op deze pagina vind je een overzicht van àl wat we op àl onze podia aanbieden: muziek, theater, comedy, familievoorstellingen, cultuurcafé's, en nog veel meer: we geven het allemaal een plek op de juiste locatie. Dat kan zijn op het grote podium van cc Deurne in de Frans Messingstraat, de filmzaal van Cinema Rix, maar evengoed op intiemere plekken zoals Salle Jeanne Simons, of zelfs de bibliotheek wie weet! Zolang het maar gezellig is, want gezellig doen vinden wij plezant.

Caals zingt Hazes

vr 12 aug 2022 - 14.00 uur

Wie André Hazes zegt, zegt Levenslied. Het repertoire van Hazes lacht en weent en brult. Zalft en ontroert.. Hazes is een fenomeen. Een brok echte levensdrift. Om dit verhaal te vertellen blijkt niemand beter geschikt dan ... Luc Caals!

Cargo Mas

met special guests Jaouad, Lyna en Andrew 'Chi' Claes

vr 12 aug 2022 - 20.30 uur

Cargo Mas is het Belgisch/Nederlands muziekcollectief rond componist/muzikant/producer Sam Vloemans. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz-funk, latin, old-school hiphop en rock-‘n-roll.

North Side Big Band

Best of Burt Bacharach

vr 19 aug 2022 - 14.00 uur

De North Side Big Band, Dunja Mees en Swa Vandebroek bezorgen je een spetterende muzikale middag. Ze brengen de mooiste songs van het wereldbekende duo Burt Bacharach & Hal David. Daarnaast maken ze een fijne selectie van instrumentale bigband songs met alle solisten van de band in de hoofdrol.

Dez Mona & B.O.X.

LUCY

vr 19 aug 2022 - 20.30 uur

LUCY houdt het midden tussen concert en voorstelling, en tussen pop en barok. Aan de hand van nieuwe teksten, nieuwe muziek, gelaagde beelden, tactiele stoffen en bezwerende stemmen gaan Dez Mona en B.O.X op zoek naar de betekenis van thuiskomen en verbondenheid in een versnipperde wereld.

De FLOVERTUIT

Casco Phil - Familieconcert

vr 26 aug 2022 - 14.00 uur

Een reis door de wondere wereld van de opera. Heb je al ooit gehoord van de Toverfluit van Mozart? Of van Papageno? Wist je dat een aria eigenlijk gewoon een liedje is? We maken het prachtige Openluchttheater een echte openluchtopera!

CASH 90

Negentig jaar Johnny Cash

vr 26 aug 2022 - 20.30 uur

Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.

Breekinbad - première

Ciné Draries

vr 23 sep 2022 - 20.00 uur

Ciné Draries presenteren hun nieuwste kortfilm: Breekinbad! Kom naar de premiére en geniet van de glitter & glamour op de catwalk, een afterparty met dj's, hapjes en drankjes. Tijdens de laatste editie van het Press Record filmfestival, wonnen Ciné Draries de publieksprijs.

KAMELEONIE (8+) première

LEUE en Tine Embrechts

za 24 sep 2022 - 19.00 uur

LEONIE heeft een speciale ziekte. Ze noemt het Kameleonitis. Ze leeft zich altijd zo hard in in een verhaal, dat ze even iemand anders wordt. Tine Embrechts leeft zich zo hard in, dat ze Leonie wordt. Ze speelt, zingt en swingt samen met haar band, de Lusters, dat het een lieve lust is.

Encanto

Familiefilm

wo 28 sep 2022 - 14.15 uur

De familie Madrigal woont in een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek Encanto genaamd. De magie heeft iedereen van de familie gezegend met een unieke gave: van supersterk zijn tot mensen kunnen genezen. Iedereen heeft een soort van superkracht, behalve… Mirabel.

Annette

Leos Carax

wo 28 sep 2022 - 20.15 uur

Henry is een beruchte stand-upcomedian met vlijmscherpe humor, Ann is een internationaal bekende operazangeres. Wanneer hun eerste kindje wordt geboren, dochtertje Annette, zet dit hun leven op zijn kop. Want Annette blijkt een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave.

Encanto

Familiefilm

wo 5 okt 2022 - 14.15 uur

De familie Madrigal woont in een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek Encanto genaamd. De magie heeft iedereen van de familie gezegend met een unieke gave: van supersterk zijn tot mensen kunnen genezen. Iedereen heeft een soort van superkracht, behalve… Mirabel.

Pig

Michael Sarnoski

wo 5 okt 2022 - 20.15 uur

Zonderling Rob leeft volledig teruggetrokken in de wildernis van Oregon. Zijn enige gezelschap is zijn geliefde varken dat hem helpt bij de truffeljacht. Wanneer het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om haar terug te vinden.

Het gezin Van Paemel

SKaGeN (met Valentijn Dhaenens)

do 6 okt 2022 - 20.00 uur

Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering.

Cruella (12+)

Familiefilm

wo 12 okt 2022 - 14.15 uur

Estella wil het absoluut maken als modeontwerper. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven en te midden van de punk-rock revolutie bouwen ze samen een leven op in de straten van Londen. Op een dag wordt Estella’s talent voor ontwerpen opgemerkt door modelegende 'barones von Hellman'.

Cool Abdoul

Jonas Baeckeland

wo 12 okt 2022 - 20.15 uur

Alles lijkt mee te zitten voor Ismail Abdoul: door zijn talent als bokser haalt hij de Belgische top en in de liefde vindt hij zijn soulmate Sylvie. Maar samen met het succes komen de problemen, wanneer hij steeds meer verstrikt raakt in een web van leugens en geweld.

Sancho

met Sander Smeets

do 13 okt 2022 - 20.00 uur

Als lid van Rockrallywinnaars The Calicos staat gitarist en pianist Sander Smeets eerder op de achtergrond. Toen tijdens de lockdown live spelen geen optie meer was, haalde Smeets zijn eigen composities, samen met jeugdvrienden Marnix Van Soom (drums) en Simen Wouters (bas), van onder het stof.

Hoe te leven

Johan Petit & Herwig Ilegems

vr 14 okt 2022 - 20.00 uur

Johan Petit en Herwig Ilegems gaan op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren. Het publiek kiest in rondes welke stelling ze de beste vinden. Vol levenslust gaat iedereen daarna zijns weegs.

Thank God I’m a country girl

BARBARA DEX

za 15 okt 2022 - 20.00 uur

Barbara Dex en countrymuziek – dat klikt en dat weten we. In deze voorstelling trekt ze dan ook alle registers open om jou te verwennen met een muzikale avond vol hartverwarmende countrymuziek, allemaal van vrouwen!

DUMMIES (5+)

dOFt

zo 16 okt 2022 - 14.00 uur

Ons sociaal leven zit vol ongeschreven regels. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… In DUMMIES zien we twee individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn.

Cruella (12+)

Familiefilm

wo 19 okt 2022 - 14.15 uur

Estella wil het absoluut maken als modeontwerper. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven en te midden van de punk-rock revolutie bouwen ze samen een leven op in de straten van Londen. Op een dag wordt Estella’s talent voor ontwerpen opgemerkt door modelegende 'barones von Hellman'.

House of Gucci

Ridley Scott

wo 19 okt 2022 - 20.15 uur

1973. Maurizio Gucci, zaakvoerder en erfgenaam van het modehuis Gucci, trouwt met de flamboyante Patrizia. Gucci staat wereldwijd synoniem voor stijl, luxe en schoonheid en het familie imperium is een bastion van macht en rijkdom. Maar achter de schermen is niet alles rozengeur en maneschijn.

Manoesh stole from the fifties

do 20 okt 2022 - 14.00 uur

Manoesh heeft gestolen van de jaren 50 en werd op heterdaad betrapt. De Klap is zo vrij geweest om de borgsom te betalen. In ruil hiervoor komen wij onze begeerlijke buit met jou delen: heerlijke close-harmony, grimmige jailhouse rock en na-oorlogse freedom swing in een warm kader en retro feel.

Broeden

Grof Geschud

za 22 okt 2022 - 20.00 uur

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde, opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was.

The Addams Family 2

Familiefilm

wo 26 okt 2022 - 14.15 uur

In de hoop om als gezin dichter tot elkaar te komen, beginnen Gomez, Morticia en de rest van de Addams familie aan een avontuurlijke roadtrip in een afschuwelijke en gigantische camper.

Les Intranquilles

Joachim Lafosse

wo 26 okt 2022 - 20.15 uur

Leïla en Damien zien elkaar doodgraag, maar hun relatie wordt op de proef gesteld door de mentale problemen van Damien. Zijn bipolaire stoornis heeft een impact op hun gezinsleven. Damien wil verder met Leila, maar weet dat hij haar - en hun zoontje- niet kan bieden wat ze nodig hebben.

JONGE WOLKEN

Kleuterfestival (2.5)

za 29 okt 2022

Joepie… een tweede editie van het kleuterfestival Jonge Wolken! Een weekend vol verrassingen, voorstellingen, workshops, kortfilms en gezellige plekjes voor de allerkleinsten, ouders en grootouders. Kom dus zeker langs met je jonge wolkjes!

MESSIA

Dimitri Leue & Jennifer Heylen

za 29 okt 2022 - 20.00 uur

De wereld staat in brand. De mensen denken dat maar één iemand dit kan blussen. Men noemt haar de Messia. Jennifer Heylen incorporeert de verlosser, de nieuwe weg. Dimitri Leue probeert haar te overtuigen om te redden wat nog te redden valt.

Meneer Papier (2+)

Ontbijtfilm

zo 30 okt 2022 - 09.30 uur

Meneer Papier heeft alles wat hij nodig heeft: een poes en een schaar. Hij knipt zijn eigen wereld. Zo knipt hij een fles water tegen de dorst, een appel tegen de honger, vleugels om mee te vliegen of een hond om mee te wandelen. Maar… sommige voorwerpen die hij uitknipt, krijgen hun eigen willetje.

The Addams Family 2

Familiefilm

wo 2 nov 2022 - 14.15 uur

In de hoop om als gezin dichter tot elkaar te komen, beginnen Gomez, Morticia en de rest van de Addams familie aan een avontuurlijke roadtrip in een afschuwelijke en gigantische camper.

Rookie

Lieven Van Baelen

wo 2 nov 2022 - 20.15 uur

Nicky is een motorrijder pur sang. Elke race gaat hij tot het uiterste, niet voor het geld, maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen.

Dance Dust

TE GAST

za 5 nov 2022 - 13.00 uur

Hip hop en jong geweld is al wat de klok slaat vandaag. Jonge dansgroepen en collectieven brengen een zelfgemaakte choreografie, individuele dansers dagen elkaar uit met dans battles en je kan deelnemen aan moderne dansworkshops.

#HALLO AARDE! (3+)

Kapitein Winokio

zo 6 nov 2022 - 14.00 uur

In deze muzikale theatershow gaat Kapitein Winokio en zijn bemanning naar de ruimte om van daaruit onze aarde te inspecteren. Vanuit zijn ruimteschip bestudeert en bezingt hij de uitdagingen én de gigantische schoonheid van onze wereldbol.

Ballerina

Familiefilm

wo 9 nov 2022 - 14.15 uur

Félicie is een stoer weesmeisje van 11 jaar, met maar één droom: sterdanseres worden. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt ze zonder een cent op zak naar Parijs. Ze waagt haar kans bij de grote de grote dansschool van de Parijse Opera.

Dealer

Jeroen Perceval

wo 9 nov 2022 - 20.15 uur

De 14-jarige Johnny woont in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie en werkt als loopjongen voor een lokale drugsdealer. Hij droomt van een beter leven. Wanneer de bekende acteur Anthony een vast klant wordt, ontstaat er een bijzondere band.

Antwerpen Gitaarfestival 2022

Spain, Homenaje, Night of the Balkans, Orient Express

vr 11 nov 2022 tot zo 13 nov 2022

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en zetten een levende componist centraal, dit jaar de Belg Boudewijn Cox.

Antwerpen Gitaarfestival

Spain

vr 11 nov 2022 - 20.00 uur

Met zijn unieke flamboyante stijl en zijn eigen composities doordrenkt van het Andalouzië uit zijn jeugd, heeft de sympathieke Paco Seco amper zes snaren nodig om u te verwonderen en te verbazen. Daarna is het de beurt aan de Spaanse gitaargodin Anabel Montesinos

Antwerpen Gitaarfestival

Jan Depreter: Homenaje

za 12 nov 2022 - 17.00 uur

Enkele maanden voor zijn 90ste verjaardag, sloot José Romanillos voorgoed de ogen. U hoort zijn stem nog één keer, in een waaier van zijn eigen instrumenten, omringd door 4 speciaal gebouwde “Hommage” gitaren met gevoel bespeeld door de artistieke gastheer en bezieler van dit festival, Jan Depreter.

Antwerpen Gitaarfestival

Night of the Balkans

za 12 nov 2022 - 20.00 uur

Onlangs nam hij nog in een ‘tour de force’ alle 6 de Rossiniana’s van Giuliani op voor Naxos. Maar voor ons onthult de uit Montenegro afkomstige virtuoos Goran Krivokapic zijn romantische ziel. En wie kan het optreden van de Kroatische stergitarist Zoran Dukic op ons festival van 2011 ooit vergeten

Antwerpen Gitaarfestival

Orient Express

zo 13 nov 2022 - 17.00 uur

De slotdag van het Antwerpen gitaarfestival voert u mee langs de kastelen van Spanje naar het verre Oosten

Ballerina

Familiefilm

wo 16 nov 2022 - 14.15 uur

Félicie is een stoer weesmeisje van 11 jaar, met maar één droom: sterdanseres worden. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt ze zonder een cent op zak naar Parijs. Ze waagt haar kans bij de grote de grote dansschool van de Parijse Opera.

Un Monde

Laura Wandel

wo 16 nov 2022 - 20.15 uur

Net als alle zesjarigen, zet Nora een grote stap wanneer ze naar het eerste leerjaar gaat. Maar op de speelplaats van haar nieuwe school ontdekt ze al snel dat haar grote broer Abel gepest wordt. Ze wil hem helpen, maar haar broer wil absoluut dat ze zwijgt.

Clifford the Big Red Dog

Familiefilm

wo 23 nov 2022 - 14.15 uur

Wanneer Emily Elizabeth een magische dierenredder ontmoet die haar een kleine rode puppy geeft, had ze nooit verwacht dat ze wakker zou worden en een gigantische hond van drie meter zou vinden in haar kleine appartement in New York City.

Our Friend

Gabriela Cowperthwaite

wo 23 nov 2022 - 20.15 uur

Journalist Matthew en zijn vrouw Nicole krijgen hartverscheurend nieuws: Nicole heeft nog maar zes maanden te leven. Hun beste vriend Dane is overdonderd en besluit om er resoluut te zijn voor zijn vrienden: hij laat zijn job en zijn vriendin achter en trekt in bij Matthew en Nicole.

Tiny Legs Tim

Door het overlijden van Tim proberen we een eerbetoon te organiseren op deze dag

do 24 nov 2022 - 20.00 uur

Door het overlijden van Tim proberen we een eerbetoon te organiseren op deze dag

Mijn leven in Versailles (6+)

Ontbijtfilm

zo 27 nov 2022 - 09.30 uur

Violette heeft onlangs haar ouders verloren. Nu gaat het 8-jarige weesmeisje bij haar oom wonen, die het onderhoud doet van het beroemde paleis van Versailles. Violette heeft een hekel aan hem, maar stilaan groeien ze toch naar elkaar toe; samen kunnen ze hun verdriet een plaats geven.

Ninnananna (0+)

slaapconcert

zo 27 nov 2022 - 15.00 uur

Verdwaal met je baby weg in een heerlijk klankuniversum. Samen dromen bij Feldman, soezen met Satie en ontwaken met Bach. Het kan en het mag! Zoek een knus plekje uit en geef je over aan de muziek en … misschien ook wel aan de slaap. Reserveer tijdig je slaapkussen!

Clifford the Big Red Dog

Familiefilm

wo 30 nov 2022 - 14.15 uur

Wanneer Emily Elizabeth een magische dierenredder ontmoet die haar een kleine rode puppy geeft, had ze nooit verwacht dat ze wakker zou worden en een gigantische hond van drie meter zou vinden in haar kleine appartement in New York City.

Drive My Car

Ryûsuke Hamaguchi

wo 30 nov 2022 - 20.15 uur

Acteur en regisseur Yusuke heeft niet zo lang geleden een persoonlijk verlies meegemaakt. Hij stemt ermee in om het stuk Oom Vanya op te voeren op een festival in Hiroshima.Hij mag in Hiroshi niet zelf zijn wagen besturen en krijgt een jonge vrouw als chauffeur toegewezen.

De Nieuwe Noorderburen

Met Wilko Terwijn, Hassan el Rahaui, Felix Heezemans en Teun van den Elzen

do 8 dec 2022 - 20.00 uur

De meeste van onze comedians spelen vaak (en soms meer) in Nederland. Toch kennen we hier weinig van de getalenteerde Nederlanders. Tijd om daar wat aan te doen. Samen met huisartiest Jeroen Leenders gingen we op zoek naar het neusje van de zalm onder de nieuwe noorderburen.

OORT (0+)

Theater De Spiegel

zo 11 dec 2022

De meerstemmige wereld van voor onze geboorte voor baby's van 0 tot 14 maanden. Beleef hoe de wereld klonk voor onze geboorte. ‘OORT’ is een intieme geluidservaring waarin je samen met drie spelers onderduikt in klanken die we kennen van lang voor we ons iets herinneren.

Walzer vzw

The Time Of Our Singing

do 15 dec 2022 - 14.00 uur

Een voorstelling met drie generaties circusvrouwen. De oudste in beeld op een scherm, de andere twee op scène. Een oude vrouw, een jonge vrouw en een meisje. Een oma, een moeder en een kind. Over het lichaam als een landschap en de schoonheid van het ouder worden.

Trio Gilu

kerstconcert

zo 18 dec 2022 - 11.00 uur

Het Trio Gilu werd gevormd tijdens de coronacrisis, het wegvallen van een duidelijk toekomstperspectief tijdens zette hen aan om het project ‘Saudades of the future’ uit te denken. Saudades is een niet letterlijk te vertalen Portugees woord voor gemis en verlangen.

Momoyo

do 22 dec 2022 - 20.00 uur

Frisse en intense pop die drijft op nachtelijke beats, vintage synths, bezwerende strijkers en een stem die je bij de keel grijpt.

Luc en Bart een paar apart

Bart Kaël & Luc Appermont

do 12 jan 2023 - 14.00 uur

In 2018 trokken Bart Kaëll en Luc Appermont voor het eerst samen naar het theater voor een intieme reis door hun professioneel leven en ondertussen meer dan 40 jaar lange relatie. Met nooit eerder vertelde anekdotes werd het publiek meegezogen in een nostalgische avond met een lach en een traan.

Serenade

Louis Janssens

za 14 jan 2023 - 20.00 uur

Een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Het is een eclectische partituur opgebouwd uit herkenbare en minder bekende stemmen. Een grillig feest waarin de liefde queer is: ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar.

Woodwork Reed Quintet

cavaconcert

zo 15 jan 2023 - 15.00 uur

Woodwork Reed Quintet brengt een programma dat de bezetting helemaal tot zijn recht laat komen. Van hedendaagse rockende composities tot lyrische en ontspannende arrangementen. Ze vinden steeds een ideale mix van verschillende stijlen om het publiek zoveel mogelijk te entertainen.

WARS (5+)

TAL EN THEE

zo 22 jan 2023 - 14.00 uur

Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes.

Aafke Romeijn

do 26 jan 2023 - 20.00 uur

Muzikant en schrijver Aafke Romeijn verwerkt vele thema’s in haar liedjes, gedichten en boeken. Van Architectuur tot Sciencefiction en van Antidepressiva tot Snelwegen. In haar nieuwe theatershow smeedt ze al haar fascinaties tot één verhaal, dat de toeschouwer een indringende en meeslepende blik g

Guido Belcanto

In de kronkels van mijn geest

za 28 jan 2023 - 20.00 uur

In 'In de kronkels van mijn geest' zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour der gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.

Mamma Boe – Op Zoek naar Thuis (3+)

Ontbijtfilm

zo 29 jan 2023 - 09.30 uur

Mamma Boe is een vrolijke koe die zich niet gedraagt als een gewone koe. Ze ontmoet een ooievaar, die haar vertelt dat hij de hele wereld heeft gezien. Mamma Boe wil ook de wereld zien, want verder dan de boerderij is ze nog niet gekomen. Ze verlaat de boerderij en beleeft de gekste avonturen.

My heart still hums

Patti Smith (Lotte Dodion & Annelies Van Dinter)

za 4 feb 2023 - 20.00 uur

50 jaar na Patti Smiths allereerste poëzieperformance bundelen dichter/performer Lotte Dodion en muzikant/multi-instrumentalist Annelies Van Dinter de krachten. Ze selecteerden en interpreteerden hun persoonlijke favorieten uit Smiths brede oeuvre. Van opzwepende tirades tot woorden van troost...

Tijdloos

Natalie Schoonbaert zingt Conny Vandenbos

do 9 feb 2023 - 14.00 uur

In Tijdloos vertolkt Nathalie Schoonbaert op respectvolle wijze het mooiste werk van Conny Vandenbos. Muzikale melancholie, prachtig tekstwerk en beklijvende beelden uit de jaren 60 en 70: dat zijn de ingrediënten voor een memorabele, tijdloze middag.

Anatole

Compagnie Marius (met Evelien Bosmans, Herwig Ilegems & Kris Van Trier)

za 11 feb 2023 - 20.00 uur

Anatole houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij het met trouw niet zo nauw maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen.

DIERenLIED (2.5+)

Esmé Bos & Bart Voet

zo 12 feb 2023 - 14.00 uur

Over een ijdele kalkoen, een geduldige slak en een walsende walvis. Over vriendschap, over dansen, over het leven zelf. Esmé Bos, Bart Voet en Geert De Wit brengen samen hun theatrale verbeelding van de combinatie DIER en LIED en nemen het publiek mee in een klankrijke en poëtische wereld.

Ivori Moss

do 16 feb 2023 - 20.00 uur

Ivori Moss zijn twee muzikale broers en hun nicht met een lekker internationale vibe. Ze brengen verfijnde, soulful pop met zwoele grooves waar zelfs Christine and the Queens jaloers van wordt. Denk verder aan Jessie Ware, Goldfrapp, Nao, Rhye, …

Kamermuziekfestival Antwerpen

vr 17 feb 2023 tot zo 19 feb 2023

Met groenten weten we al jaren dat we lokaal moeten telen en kopen. Nu gaan we in De Klap ook volop voor eigen kweek, geen groenten maar muziek. Alle muzikanten op dit festival, leven, werken, studeren of doceren in Antwerpen.

DIT IS NIET DE TITEL (7+)

compagnie barbarie & BRONKS

vr 24 feb 2023 - 19.00 uur

Een voorstelling die gebaseerd is op waargebeurde leugens compagnie barbarie & BRONKS maken een voorstelling die gaat over liegen.

Ontbijtfilm JEF festival

zo 26 feb 2023 - 09.30 uur

Ook in het kader van het JEF festival trakteren we jullie graag op een filmontbijt. Welke film we vertonen bepalen we binnenkort. Vanaf half januari vind je de juiste info op onze website of op JEFfestival.be

De Nieuwe Noorderburen

Met Wilko Terwijn, Hassan el Rahaui, Felix Heezemans en Teun van den Elzen

do 2 mrt 2023 - 20.00 uur

De meeste van onze comedians spelen vaak (en soms meer) in Nederland. Toch kennen we hier weinig van de getalenteerde Nederlanders. Tijd om daar wat aan te doen. Samen met huisartiest Jeroen Leenders gingen we op zoek naar het neusje van de zalm onder de nieuwe noorderburen.

Eg er vinden, Ik ben de wind

om productionele redenen kan deze voorstelling niet doorgaan op deze datum

vr 3 mrt 2023 - 20.00 uur

om productionele redenen kan deze voorstelling niet doorgaan op deze datum - We werken aan een oplossing

CLICK (3+)

Sprookjes enzo | Pietro Chiarenza

zo 5 mrt 2023 - 14.00 uur

Een lichtgevend acrobatisch sprookje! Licht aan, CLICK! Kom met lichtjes in je ogen. Wij zorgen voor de lampjes. Licht uit, CLICK!

Verslaafd!

Erik Van Looy

za 11 mrt 2023 - 20.00 uur

‘Verslaafd!’ is de eerste theatershow van Erik Van Looy waarin hij openhartig vertelt over de verslaving waar hij al heel zijn leven mee worstelt: zijn verslaving aan filmsterren. Sappige verhalen, gekke grappen en geweldige filmpjes: we komen echt álles te weten over Erik...

Desguin Kwartet

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Het Desguin Kwartet werd opgericht in 2017 aan het conservatorium van Antwerpen. Ze delen geregeld het podium met gerenommeerde artiesten zoals bariton Werner Van Mechelen, cellist Benjamin Glorieux, het Tsjechische Zemlinsky Quartet en met acteurs als Stefaan Degand, Ivan Pecnik en Vic De Wachter.

The Music of Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt

Country Trio

za 18 mrt 2023 - 20.00 uur

Natuurlijk waren de solocarrières van Dolly Parton, Linda Ronstadt en Emmylou Harris al uitermate succesvol. En toch, toen ze in 1987 met het album Trio op de proppen kwamen, was de respons van het publiek alsnog verbluffend enthousiast. En terecht tonen Janne, Pauline en Naomi overtuigend aan.

Jubilee Jubilee!!

TE GAST: Harmonieorkest Door Eigen Kracht

zo 19 mrt 2023 - 13.00 uur

Harmonieorkest Door Eigen Kracht Deurne vzw is 90 jaar jong. Al 90 jaar een vaste waarde in het culturele en muzikale leven In Deurne.

The Diamonds met Ann Van Den Broeck

do 23 mrt 2023 - 14.00 uur

Met een zorgvuldig uitgekozen programma met grote hits uit de jaren ’60-’70 leggen The Diamonds hun publiek in de watten. Je herkent ongetwijfeld elk nummer en zal het waarschijnlijk niet kunnen laten om lekker mee te neuriën op deze nostalgische melodieën.

Rebel

Thomas Smith

vr 24 mrt 2023 - 20.00 uur

Voor Thomas is het glashelder: hij is zélf verantwoordelijk voor de miserie in zijn leven. (En misschien ook wel een beetje van die van anderen.) Een bevrijdend inzicht. Als 100 jaar tegen een poort duwen, om plots te ontdekken dat je moet trekken...

Riten

Lien Thys & Tim Bogaerts

za 25 mrt 2023 - 20.00 uur

In RITEN wordt een jong acteurscollectief in staat van beschuldiging gesteld. Een scène uit hun voorstelling wordt als ongepast beschouwd. Met een begeesterd plezier simuleren ze de ondervragingen, het proces en het op de vlucht zijn van de joelende menigte - allemaal terwijl het publiek toekijkt.

Birta (8+)

ontbijtfilm

zo 26 mrt 2023 - 09.30 uur

Birta is ongerust wanneer ze hoort dat haar moeder geldzorgen heeft. Misschien is er dit jaar zelfs geen geld voor een kerstfeest! Met een groot hart en een sterk rechtvaardigheidsgevoel wil Birta haar familie er weer bovenop helpen. Maar geld verdienen is niet eenvoudig als je pas 11 jaar bent.

The Antler King

do 30 mrt 2023 - 20.00 uur

The Antler King is de Belgische indie pop/rock band van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Hun muziek is dreigend maar ook catchy met een psychedelisch kantje. Ongepolijst. Nu weer donker dan weer vrolijk. Soms ingetogen dan weer stevig. Intrigerend en filmisch.

Evergreen Machine

Evergreens voor de eeuwige jeugd

do 13 apr 2023 - 14.00 uur

Laat je katapulteren naar een ver verleden.  Toen een plaat nog echt een plaat was, liedjes werden gemaakt om op te dansen en refreinen werden geschreven om uit volle borst mee te zingen.

Drie sterke vrouwen (6+)

WALPURGIS

zo 16 apr 2023 - 14.00 uur

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Wanneer hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een worstelwedstrijd in het paleis van de koning, is hij er zeker van dat hij zal winnen...

De Vijfde van Ludo

La Volta / Frank Focketyn, Evgenia Brendes & Philippe Thuriot

vr 21 apr 2023 - 20.00 uur

‘De Vijfde van Ludo’ is een voorstelling geïnspireerd door Ludwig van Beethoven, over onvervulde dromen en doof zijn voor elkaar. De toeschouwer wordt meegesleurd in de emotionele rollercoaster van twee eenzame mensen op zoek naar een klein beetje liefde en geluk.

Jeroen Leenders

za 22 apr 2023 - 20.00 uur

Een solo, maar dan met twee, in een theaterzaal waar hij de theateretiquette zonder schroom overboord gooit, een vorm van kunst die zichzelf creëert op het podium. Een vorm waarbij hij zichzelf toont zoals hij werkelijk is, want geen enkele dag is hetzelfde in het krankzinnige brein van deze Vlaming

Beethoven 1802

Keiko Shichijo

zo 23 apr 2023 - 15.00 uur

Keiko Shichijo presenteert haar nieuwe album "Beethoven 1802". Dat jaar was heel bijzonder in het leven van Beethoven, zowel in zijn privéleven als in zijn composities.

Sol Invictus

Jon Doe One

do 27 apr 2023 - 20.00 uur

Met zijn elektronische soloproject onderzoekt Hannes d’Hoine (DAUU) de spanning tussen mens en machine en creëert hij een kader waarbinnen hij vrij kan improviseren. Sol Invictus (de onoverwonnen zon) is zijn derde plaat: naast een synth en elektronisch vervormde bas, kiest hij vooral voor blazers.

Woody

Woodman

za 29 apr 2023 - 20.00 uur

Daar zijn ze weer! Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en Tanya Zabarylo! En voor het eerst spelen ze alle vijf sámen in één voorstelling! Alleen - welke voorselling? Waar kunnen ze het over hebben? Dertien jaar na het afstuderen, is de schwung er precies wat uit.

De beste verjaardag ooit (4+)

ontbijtfilm

zo 30 apr 2023 - 09.30 uur

De verjaardag van Kareltje belooft de beste ooit te worden! Er zijn cadeautjes, worteltaart en een picknick bij het meer. Maar uitgerekend vandaag wordt zijn kleine zusje ziek en moet ze halsoverkop naar de dokter. Kareltje is vastbesloten: dit zal zijn verjaardag niet verpesten!

Mariken (10+)

Theatercompagnie De Kroon

za 6 mei 2023 - 20.00 uur

Een betoverend middeleeuws sprookje over een meisje dat te vondeling wordt gelegd en gevonden en opgevoed door Archibald. Een unieke muzikale kijk op de middeleeuwen door de ogen van hedendaagse wagenspelers. Een hedendaags muzikaal wagenspel, gebaseerd op het middeleeuws mirakelverhaal.

Les Triadours

Retour BXL-Paris

do 11 mei 2023 - 14.00 uur

In ‘Retour Bxl-Paris’ wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee iconen die het Franse chanson kleur gaven, worden samen gebracht in dit uniek theaterconcert.

Vastbenoemd

Jasper Posson

vr 12 mei 2023 - 20.00 uur

Volg je dromen! Dat advies kreeg Jasper van zijn ouders mee. En de droom, dat was stand-up comedian worden. Op de planken staan en mensen laten lachen. Als programmator van een cultuurcentrum zag hij van op de eerste rij zijn voorbeelden het podium bestormen. En toen waagde ook hij de sprong.

De Freudjes, geen familie

De Kempvader (Alice Reijs, Ariane van Vliet & Inge Paulussen)

za 13 mei 2023 - 20.00 uur

De Freudjes, geen familie is een therapeutische komedie over drie zussen die elk op eigen wijze proberen het leven zo goed mogelijk vorm te geven. Ze komen bijeen om te bespreken hoe het verder moet met hun stervende moeder die mantelzorg nodig heeft.

BOK (8+)

BATMAT

zo 14 mei 2023 - 14.00 uur

Daar staan we. Op een rij. We kijken elkaar aan. Lopen. Afzetten. Springen. Zo moet het. Volgens de regels. Hop naar school. Hop huiswerk maken. Hop over de bok … slik … de BOK?!

Anemos Reflections

Anemos saxofoonkwartet

zo 21 mei 2023 - 15.00 uur

Het hoofddoel van het Anemos Saxofoonkwartet blijft na al die jaren muziek maken nog steeds ongewijzigd: nieuw leven blazen in deze Belgische uitvinding. Dat doen ze door het repertoire te vernieuwen met unieke arrangementen, samen te werken met andere kunstvormen en iedereen fan maken van de sax.

Aarde aan Daan

Daan Hafkamp

do 25 mei 2023 - 20.00 uur

Aarde aan Daan is een expeditie door de Nederlandse taal in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van de band kreeg een moderne indiesound. Van ingetogen en dromerig tot groots en euforisch. Contemplatieve teksten over sferische grooves. Putting the lit in literature.

Ten Aarzel

Pieter Verelst

za 27 mei 2023 - 20.00 uur

De meeste dromen worden niet zo vaak werkelijkheid Maar dan heb je hem nog niet zien schuimbekken In dat schuim steek ik een glimmende bit En dan stijger ik op Zonder stijgbeugels! En Bruno voelt meteen “Hey, dit is mijn baasje” “Deze meester mag mij wel berijden” Wat een droom….

Ook muizen gaan naar de hemel (6+)

ontbijtfilm

zo 28 mei 2023 - 09.30 uur

Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan.

Droom De Stad

TE GAST: Hei Pasoep

vr 2 jun 2023 - 20.00 uur

Hei Pasoep is een Deurns koor dat met liederen de strijdcultuur wil verspreiden. Het koor brengt gezangen vanuit heel de wereld en verschillende culturen.

Droom De Stad

TE GAST: Hei Pasoep

za 3 jun 2023 - 20.00 uur

Hei Pasoep is een Deurns koor dat met liederen de strijdcultuur wil verspreiden. Het koor brengt gezangen vanuit heel de wereld en verschillende culturen.

Droom De Stad

TE GAST: Hei Pasoep

zo 4 jun 2023 - 14.30 uur

Hei Pasoep is een Deurns koor dat met liederen de strijdcultuur wil verspreiden. Het koor brengt gezangen vanuit heel de wereld en verschillende culturen.

Poupehan

Het Laatste Bedrijf / de Mannschaft (met Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen & Amara Reta)

za 10 jun 2023 - 20.00 uur

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen.

Nachtkerk

Intieme concerten

vr 23 jun 2023 - 21.00 uur

Belevingsconcerten voor een grotere en/of nieuwe doelgroep die van een muzikale, subtiele en zintuiglijke ervaring willen proeven, gecreëerd door de sfeer van kaarslicht en geuren. ’Anders’ en op een bijzondere locatie genieten van enkele van de beroemdste werken uit de klassieke muziek.