Programma

Op deze pagina vind je een overzicht van àl wat we op àl onze podia aanbieden: muziek, theater, comedy, familievoorstellingen, cultuurcafé's, en nog veel meer: we geven het allemaal een plek op de juiste locatie. Dat kan zijn op het grote podium van cc Deurne in de Frans Messingstraat, de filmzaal van Cinema Rix, maar evengoed op intiemere plekken zoals Salle Jeanne Simons, of zelfs de bibliotheek wie weet! Zolang het maar gezellig is, want gezellig doen vinden wij plezant.

Rixelicious #11 - Waardeloos Goed

Kunst uit je buurt

zo 15 mei 2022 tot wo 15 jun 2022

Rixelicous toonde de afgelopen maanden kunstwerken aan de ramen van Cinema Rix. Nu Cinema Rix terug open is verhuizen de expo's naar binnen. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Deze maand WAARDELOOS GOED!

Spirit Ongetemd (6+)

Familiefilm

wo 25 mei 2022 - 14.15 uur

Spirit Ongetemd is een groots avontuur over een eigenzinnig meisje dat op zoek is naar een plek waar ze zich thuis voelt en bevriend raakt met een wild paard. Deze nieuwe animatiefilm is het volgende hoofdstuk in het populaire verhaal van DreamWorks Animation.

The Courier

Dominic Cooke

wo 25 mei 2022 - 20.15 uur

1962. Terwijl de Koude Oorlog het wereldtoneel in zijn greep houdt, gaat het leven voor de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne zijn gewone gang. Tot hij plots wordt gecontacteerd door de CIA en MI6. Ze willen hem als spion naar Moskou sturen om contact te leggen met Sovjetofficier Penkovsky.

De Keavers - GEANNULEERD

Pleegden the Beatles plagiaat?

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

GEANNULEERD... het concert van De Keavers kan jammer genoeg niet doorgaan. We voorzien een vervangprogramma: DE VLAAMSE JUKE BOX - van Louis Neefs tot Clouseau

De Vlaamse Juke Box

Van Louis Neefs tot Clouseau

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

We maakten een selectie van wat wij de Toppers van de Vlaamse Muziek noemen. Van de overbekende Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren 70. En weet u wat nog beter is? U bepaalt zelf mee het programma. Niet wij, maar U kiest wat wij spelen.

WE HEBBEN IETS TE VERKLAPPEN!

zo 5 jun 2022 - 14.00 uur

We verklappen onze nieuwe naam! En dat doen we samen met Dimitri Leue, LAP vzw, Esohe Weyden, Gezusters Hirngespinst, Vitalski, Knuffeldief van Saloua El Moussaoui, leerlingen van de Spectrumschool, Piet van Dycke en nog veel meer KLEPPERS of KLAPPERS of in elk geval TOPPERS!

I’m not beautiful, It’s just a phase

TE GAST: Sidewards

za 11 jun 2022 - 20.00 uur

I'm not beautiful, It's just a phase is een dansvoorstelling over schoonheid en authenticiteit. Een voorstelling die niet meegaat met de standaard schoonheidsidealen maar andere manieren zoekt om schoonheid te ervaren. 

De KetnetBand

vr 1 jul 2022 - 14.00 uur

“Superheldentijd",  "Gek op sport" en "Zomer op z'n kop", het zijn liedjes uit het oeuvre van De KetnetBand. Ook de groep zelf wordt nu deels op z'n kop gezet. Enkele leden nemen afscheid, maar de band krijgt er in één klap drie nieuwe leden bij. Elindo, Michiel en Sien geven de fakkel door.

DISCOBAAR A MOEDER

vr 1 jul 2022 - 20.30 uur

Een Antwerps fenomeen! Al 20 jaar brengen ze met hun vinylplaten mensen aan ’t dansen. Mixen kunnen ze niet fixen, maar feesten gade gelijk de beesten! “Assekik zeg Discobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar… zegde golle? A MOEDER!”

Johan Verminnen

vr 8 jul 2022 - 14.00 uur

We nodigen de 70-jarige Johan Verminnen uit op ons podium. Voor enthousiaste genieters in openlucht, verwacht je aan chanson, jazz, musette, latino: deze man is van alle markten thuis en verrijkt zijn muziek met alle mogelijke invloeden. Sfeer, gedrevenheid en emotie: dat is Johan Verminnen.

HIPHOP AVOND

vr 8 jul 2022 - 20.30 uur

Rock is dood, de gitaren liggen onder de zoden. Een nieuwe generatie hiphoppers staat op. Samen met de Arenberg en Trix waden we ons door de nieuwe lichtingen en puren daaruit een hiphopextract om duimen en vingers bij af te likken. Heet van de naald, cool as fuck!

HOME XXL, come in

De Nieuwe Bazaar - KunstZ

vr 15 jul 2022 - 20.00 uur

Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent. In een aaneenschakeling van woord, dans, zang en live muziek brengt ‘Home XXL’ het wondermooie verhaal van ‘Philemon en Baucis’ tot leven én actualiteit. Twee acteurs, een danser en een muzikant vertolken tijdloze thema’s in een bijzonder decor.

Sioen plays Graceland

vr 15 jul 2022 - 20.30 uur

Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2006 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album 'Graceland' te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. Nu dus ook bij ons.

HOME XXL, come in

De Nieuwe Bazaar - KunstZ

za 16 jul 2022 - 20.00 uur

Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent. In een aaneenschakeling van woord, dans, zang en live muziek brengt ‘Home XXL’ het wondermooie verhaal van ‘Philemon en Baucis’ tot leven én actualiteit. Twee acteurs, een danser en een muzikant vertolken tijdloze thema’s in een bijzonder decor.

Hommage à Brel

Filip Jordens, Ensemble Martenot & Koperkwintet Brassery

vr 22 jul 2022 - 14.00 uur

Jacques Brel was ongetwijfeld één van onze grootste Belgische artiesten ooit. Brel groeide in de jaren 60 uit tot een echte wereldvedette. In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn formidabele muzikanten een meesterlijke ode aan de Belgische grootmeester van het Franse Chanson.

Guido Belcanto

vr 22 jul 2022 - 20.30 uur

Met 16 platen op zijn actief en een catalogus van zo’n 300 liederen is Guido Belcanto één der boegbeelden van het Vlaamse lied. 'In de kronkels van mijn geest' is de titel van de nieuwste plaat. Guido gaat door met zijn zichzelf opgelegde missie: 'een zanger moet trachten de pijn te verzachten.'

Fleddy Melculy, Huracán & Wolf Sheriff

vr 29 jul 2022 - 20.30 uur

Fleddy Melculy mag gerust één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Vanuit het niets stonden ze op alle grote podia van België en Nederland en ze scoren de éne culthit na de andere. Zéér bijzonder voor een metal-en hardcore band met Nederlandstalige kritische teksten.

FRANKLIN.

Ode To Aretha

vr 5 aug 2022 - 14.00 uur

FRANKLIN. viert de memorabele Queen of Soul. Openhartig, vurig en groovy as heaven staat FRANKLIN. gretig klaar om Aretha's ongebreidelde magie naar uw theater of festival door te sluizen!

Nightlife 2

vr 5 aug 2022 - 20.30 uur

Herinner je onze ‘tribute to Antwerp Nightlife’. Net toen café d’Anvers de deuren sloot vonden we het nodig om eens terug te blikken op de legendarische feestcultuur die ontstond in het epicentrum van onze stad. Nu ook La Rocca de geest gaf moeten we onze defensie van vette beats extra versterken.

Caals zingt Hazes

vr 12 aug 2022 - 14.00 uur

Wie André Hazes zegt, zegt Levenslied. Het repertoire van Hazes lacht en weent en brult. Zalft en ontroert.. Hazes is een fenomeen. Een brok echte levensdrift. Om dit verhaal te vertellen blijkt niemand beter geschikt dan ... Luc Caals!

Cargo Mas

vr 12 aug 2022 - 20.30 uur

Cargo Mas is het Belgisch/Nederlands muziekcollectief rond componist/muzikant/producer Sam Vloemans. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz-funk, latin, old-school hiphop en rock-‘n-roll.

North Side Big Band

Best of Burt Bacharach

vr 19 aug 2022 - 14.00 uur

De North Side Big Band, Dunja Mees en Swa Vandebroek bezorgen je een spetterende muzikale middag. Ze brengen de mooiste songs van het wereldbekende duo Burt Bacharach & Hal David. Daarnaast maken ze een fijne selectie van instrumentale bigband songs met alle solisten van de band in de hoofdrol.

Dez Mona & B.O.X.

LUCY

vr 19 aug 2022 - 20.30 uur

LUCY houdt het midden tussen concert en voorstelling, en tussen pop en barok. Aan de hand van nieuwe teksten, nieuwe muziek, gelaagde beelden, tactiele stoffen en bezwerende stemmen gaan Dez Mona en B.O.X op zoek naar de betekenis van thuiskomen en verbondenheid in een versnipperde wereld.

De FLOVERTUIT

Casco Phil - Familieconcert

vr 26 aug 2022 - 14.00 uur

Een reis door de wondere wereld van de opera. Heb je al ooit gehoord van de Toverfluit van Mozart? Of van Papageno? Wist je dat een aria eigenlijk gewoon een liedje is? We maken het prachtige Openluchttheater een echte openluchtopera!

CASH 90

Negentig jaar Johnny Cash

vr 26 aug 2022 - 20.30 uur

Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.