Programma

Hieronder vind je een overzicht van al onze voorstellingen.

Ben je op zoek naar iets specifiek? Gebruik dan de filters in de linkerkolom.

Senioren en senioritas

workshopreeks samen musiceren voor grootouders en kleinkinderen

wo 13 sep 2017 tot wo 31 jan 2018

In de workshopreeks ‘Senioren en Senoritas’ musiceren grootouders samen met hun kleinkinderen binnen het kader van een snaren- en percussieorkest met als basis de ukelele. Er is geen kennis van notenleer vereist en ook absolute beginners krijgen hun plaats.

familiedag

za 23 sep 2017 - 13.00 uur

Binnenkort gaat het nieuwe cultuurseizoen van start. We nodigen jullie graag uit om dat samen met ons te vieren tijdens ons openingsfeest op zaterdag 23 september! We rekenen op jullie om er mee een spetterend feest van te maken.

Cloudboy (8+)

familiefilm

wo 27 sep 2017 - 14.15 uur

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder tussen de rendierherders woont. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas zijn meest avontuurlijke reis ooit!

De Premier

Erik Van Looy

wo 27 sep 2017 - 20.15 uur

Het gezin van De Belgische eerste minister wordt door een gewapende bende gevangen gehouden. De premier krijgt zijn gezin enkel terug, indien hij later die dag de Amerikaanse president, die op staatsbezoek is in België, vermoordt.

Het Nieuwstedelijk, Maarten Ketels, Geert Waegeman

Troje

za 30 sep 2017 - 16.30 uur

Wat betekent vrijheid en wat is de tol die je daarvoor betaalt? Wie is werkelijk vrij? Maarten Ketels bouwt een 19de eeuwse replica van een zigeunerwoonwagen, een Trojaans paard waarmee hij een zigeunergemeenschap binnendringt op zoek naar vrijheid.

Daan, Mauro Pawlowski en Rudy Trouvé

za 30 sep 2017 - 20.00 uur

Drie grote muzikale persoonlijkheden die nog weinig introductie behoeven maken een speciaal programma voor Deurnroosje dat het midden houdt tussen melodieus en experimenteel. Dit is uniek en moet je dus gezien hebben. De plaatsen zijn beperkt. Wees snel!

Akthamar String Quartet

Cavaconcert - Má Vlast

zo 1 okt 2017 - 11.45 uur

AKHTAMAR is een jong, expressief strijkkwartet, ontstaan in 2011 aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. Het kwartet nam deel aan verschillende masterclasses en stages met gerenommeerde muzikanten en pedagogen, waaronder het Quatuor Debussy, het Kronos Quartet & Antoine Maisonhaute (Tana Quartet).

Katerbrunch

zo 1 okt 2017 - 13.00 uur

Van al dat feesten op Deurnroosje is het op zondag ongetwijfeld tijd om de innerlijke mens van op de grondvesten terug op te bouwen. Voor de hongerige magen is er vanaf 13 uur een overheerlijk en uitgebreid katerontbijt.

HEN (2,5+)

theater m u s t

zo 1 okt 2017 - 14.00 uur

In de Zweedse taal is 'HEN' een onzijdig voornaamwoord. Het verwijst naar een persoon zonder het geslacht vrij te geven. In 'HEN' creëert theater m u s t een collage van out-of-the-box indrukken, surrealistische soundscapes en explosieve lichaamstaal, alles op maat van peuters en kleuters.

Sing (6+)

familiefilm

wo 4 okt 2017 tot wo 25 okt 2017

Koala Buster Moon organiseert een zangwedstrijd. De flyers vermelden foutief dat er 100.000 dollar te winnen is… Meteen staat de hele dierenwereld in rep en roer. Een muis, een olifant een gorilla, een stekelvarken en een varken, allemaal willen ze die prijzenpot winnen!

L'économie du couple

Joachim Lafosse

wo 4 okt 2017 - 20.15 uur

Marie en Boris willen na 15 jaar samen scheiden. Het huis waarin ze wonen met hun dochters is door Marie gekocht maar Boris heeft de hele woning gerenoveerd. Boris kan het zich financieel niet veroorloven om ergens anders te wonen. Er is geen andere keuze dan blijven samenwonen.

Bruno De Wever in gesprek met Jeroen Olyslaegers

vr 6 okt 2017 - 20.00 uur

Jeroen Olyslaegers schreef met “Wil” een belangrijke roman over een van de grootste drama's uit de geschiedenis van de Stad Antwerpen. Historicus Bruno De Wever voert een gesprek met de auteur over wit en zwart, over individuele verantwoordelijkheid en het gewicht van de geschiedenis.

My Robot is a Lover (12+) première

Marjet Moorman & Laika

vr 6 okt 2017 - 20.30 uur

In My Robot is a Lover, een voorstelling over liefde in een gedigitaliseerde wereld, wordt een dilemma voorgelegd: kiezen we voor een berekend liefdesleven, vrij van ergernissen, risico’s en hartenpijn? Of nemen we de liefde zoals ze is – ongrijpbaar, onverklaarbaar, onzegbaar?

Rintje (3+)

ontbijtfilm

zo 8 okt 2017 - 09.30 uur

Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z’n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling…

Colour Collective

Cavaconcert met dans

zo 8 okt 2017 - 11.00 uur

Colour Collective is een gezelschap van artiesten uit verschillende kunstdisciplines met in het hart celliste Judith Groen en pianiste Maureen Wong. Het is ontstaan uit een muzikale en persoonlijke connectie om het plezier te delen van het samenzijn in de muziek

Frantz

François Ozon

wo 11 okt 2017 - 20.15 uur

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde in Frankrijk. Op een dag merkt ze een Fransman op, die net als zij, bloemen op het graf legt.

Raf Walschaerts

Biecht (try-out)

vr 13 okt 2017 - 20.30 uur

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Onverschrokken zal hij zijn, die Walschaerts

Toon, Liedjesman

Maurice Hermans

zo 15 okt 2017 - 14.00 uur

Een luchtig, eigentijds en vrolijk programma met liedjes, poëzie en verhalen van Nederlands Grootste theaterpersoonlijkheid, Toon Hermans. Een middag met blije herinneringen, anekdotes, en veel bekende en onbekende Toonliedjes. Een middag om nooit te vergeten…

Hemel; Magritte in het theater (7+)

I solisti del vento

wo 18 okt 2017 - 14.00 uur

Hemel is een woordeloze figurentheatervoorstelling die je meeneemt in de bijzondere wereld van de kunstwerken van René Magritte. Dit knap staaltje figurentheater wordt ondersteund met live muziek door I solisti del vento.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Tim Burton

wo 18 okt 2017 - 20.15 uur

Tiener Jacob volgt aanwijzingen die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine's school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten.

Een monoloog door Gène Bervoets over het leven van Phil Bosmans

Verbeter De Wereld

za 21 okt 2017 - 14.00 uur

vijf jaar is het geleden dat Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd overleed. Veel van de spreuken en aansporingen die hij als uitgesproken charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken desalniettemin nog altijd bekend in de oren

A Hologram for the King

Tom Tykwer

wo 25 okt 2017 - 20.15 uur

Een Amerikaans zakenman vertrekt naar Saoedi-Arabië voor een audiëntie bij de koning, in de hoop de deal te sluiten waarmee hij zijn leven eindelijk weer op de rails kan krijgen. Hoewel hij continu van het kastje naar de muur gestuurd wordt, vindt hij uiteindelijk toch datgene wat hij zocht... hoop!

KlezmicnoiZ

a true klezmer experience

do 26 okt 2017 - 20.30 uur

KlezmicnoiZ, sinds1996, speelt nog steeds met overtuiging Jiddische klezmer variaties op traditionele thema's. Vermengd met invloeden uit jazz en Balkan muziek noemen ze het zelf graag hun eigen mix van een oud repertoire uit“Jiddishtan en balkanikov” of “Urban Klezmer sounds”.

Duo Levy-Idmtal

sonates van Beethoven, Grieg, Szymanowski

zo 29 okt 2017 - 11.00 uur

Het is inmiddels duidelijk dat het duo Levy-Idmtal - bestaande uit violiste Maya Levy en pianist Matthieu Idmtal - een vaste waarde is geworden op de binnenlandse en buitenlandse podia. Al sinds het prille begin van hun samenwerking in 2013 wordt hun samenspel omschreven als 'pure magie'.

Codeer- en voetbalkamp

ma 30 okt 2017 tot vr 3 nov 2017

Met de programmeer taal Scratch leren jongens en meisjes in de voormiddag de beginselen van het programmeren door het maken van een project of game. In de namiddag krijgen ze voetbaltraining waarbij deelnemers zowel fysiek, technisch, tactisch als mentaal de nodige uitdagingen te wachten staan.

Storm, letters van vuur (8+)

familiefilm

wo 8 nov 2017 tot wo 29 nov 2017

Storms veilige leventje komt volledig op z’n kop te staan wanneer zijn vader wordt gearresteerd voor het drukken van verboden boeken. Storm krijgt hulp van Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels onder de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden.

HAKKETAK (4+)

Sylvie Huysman

wo 8 nov 2017 - 14.00 uur

Vuur, passie, blussen, stampen, klappen, wapperen, uitblazen … een klapperende, wapperende dansvoorstelling rond flamenco voor iedereen vanaf vier jaar!

La Fille Inconnue

Jean-Pierre & Luc Dardenne

wo 8 nov 2017 - 20.15 uur

Op een avond na sluitingstijd van haar kabinet, hoort de jonge huisdokter Jenny dat er aangebeld wordt. Ze besluit niet open te doen. De volgende dag verneemt ze van de politie dat er niet ver daar vandaan een jong meisje, zonder identiteit, dood terugvonden is.

Een zoen van toen

Stokman & Vos / WALPURGIS

do 9 nov 2017 - 14.00 uur

Met hun Golden Oldiesprogramma Een Zoen Van Toen hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos een glasheldere missie: het publiek verblijden met pareltjes uit ons muzikaal erfgoed. Het allercharmante sopranenduo Stokman & Vos duikt in de mooiste melodieën uit het klassieke en lichte repertoire.

MUZIEKTHEATER DE KOLONIEMT & Peter De Graef

Twee zielen, drie levens, zes mensen: unieke vertelkracht in een web van zang en klank.

vr 10 nov 2017 - 20.30 uur

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid.

Urban Art Festival 2017 #7

za 11 nov 2017 tot zo 12 nov 2017

Het Urban Art Festival (UAF) is een multidisciplinair, cultuur-, sport-, en jeugdfestival met internationale uitstraling. Een weekend vol workshops, battles en voorstellingen: Circus, VJ Art, Breakdance, Hip hop, House dance, Freestyle football, DJ en film.

ROSALBA (2,5+)

Alexandra Aerts / Lieselot De Wilde / Sofie Vanden Eynde

wo 15 nov 2017 - 14.00 uur

Rosa en Alba zijn zussen, twee tegenpolen. Alba wacht, als een ijsschots in de branding. Alba is triest, ze heeft het koud, haar glimlach is bevroren. Rosa leert haar een lied. Het lied van de luit. Rosalba is een concert voor kleuters geïnspireerd door de muziek van John Dowland.

Captain Fantastic

Matt Ross

wo 15 nov 2017 - 20.15 uur

Ben en zijn zes kinderen leven geïsoleerd van de samenleving in een afgelegen woud. Wanneer een tragedie zich aandient, is hij verplicht zijn zelf gecreëerde paradijs te verlaten. Geconfronteerd met de echte wereld, begint Ben aan een nieuwe uitdaging als ouder.

Antwerpen Gitaarfestival 2017

Grisha Goryachev - Marcin Dylla

vr 17 nov 2017 - 20.00 uur

Net als de moderne wereld zit ook het repertoire voor klassieke gitaar vol contrasten. De gitaar is op die manier een spiegel voor de wereld. Hoogst draagbaar was ze altijd al een ideaal instrument voor de meerstemmigheid in een one man band.

Antwerpen Gitaarfestival 2017

Werner Van Mechelen & Jan Depreter - Four Aces Guitar Quartet -Duo Elias-Cordas

za 18 nov 2017 - 15.00 uur

In een veelkleurige wereld presenteert alles van belang zich in vermomming. Mythologische metamorfose of commerciële perceptie, het verschil is eigenlijk niet zo groot. Beide zijn overal en van alle tijden. Ook de gitaar heeft het vermogen om van gedaante te wisselen. Altijd al gehad.

Antwerpen Gitaarfestival 2017

Pepe Romero - Andrew York

zo 19 nov 2017 - 17.00 uur

In een veelkleurige wereld presenteert alles van belang zich in vermomming. Mythologische metamorfose of commerciële perceptie, het verschil is eigenlijk niet zo groot. Beide zijn overal en van alle tijden. Ook de gitaar heeft het vermogen om van gedaante te wisselen. Altijd al gehad.

DRIES

Reiner Holzemer

wo 22 nov 2017 - 20.15 uur

Na drie jaar aandringen kreeg de Duitse filmmaker Reiner Holzemer de toestemming om de Vlaamse modeontwerper Dries Van Noten te volgen in zijn werk en leven. Het resultaat is een intiem portret van een heel gepassioneerde, maar gereserveerde man die al 25 jaar meedraait aan de top van de modewereld.

Madam Fortuna

Gemeenschap van schurken- Première

vr 24 nov 2017 - 20.30 uur

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

Madam Fortuna

Gemeenschap van schurken

za 25 nov 2017 - 20.30 uur

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

Eve speelt het hard (chopin)

Cavaconcert

zo 26 nov 2017 - 11.00 uur

Pianiste Evelyn Mérida neemt deel aan het Canvas-programma ‘Thomas speelt het hard’. Daarin gaat Thomas Vanderveken op zoek naar muzikanten voor een concert met Brussels Philharmonic op 7 december. Dit cavaconcert is dus de ideale massage voor de wedstrijd

Madam Fortuna

Gemeenschap van Schurken

zo 26 nov 2017 - 14.00 uur

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

De Troon (5+)

Sinterklaasfeest

wo 29 nov 2017

Een met circus en muziek overgoten Sintvoorstelling die je laat lachen en genieten!

Le Ciel Flamand

Peter Monsaert

wo 29 nov 2017 - 20.15 uur

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk zich over Eline. Tot een drama de banden onder druk zet.

La Petite Vadrouille, vrolijke Fransen

Michel Follet

do 30 nov 2017 - 14.00 uur

De Franse cinema was in de jaren 60 en 70 immens populair in Vlaanderen. Vooral de films van Louis de Funes verpulverden de boxoffice records. Michel Follet is fan van het eerste uur en frist unieke filmfragmenten, melodietjes en anekdotes op uit bekende en minder bekende Franse films.

Lenny & de Wespen

do 30 nov 2017 - 20.30 uur

Lenny & de Wespen speelden samen van 2004 tot 2009. In die periode namen ze 2 cd’s op en stonden ze op de affiches van Festival Dranouter, Gentse Feesten, Nekka-Nacht en Boterhammen in het park. Hun liedjes “Als het kan”, “Het zit erin (het moet eruit)” en “Meneertje Nee” draaiden goed op de radio.

Toen mijn vader een struik werd (9+)

ontbijtfilm

zo 3 dec 2017 - 09.30 uur

Wanneer haar vader onverwacht het land moet gaan verdedigen, staat Toda er alleen voor. Ze begint aan een spannende reis en leert steeds beter voor zichzelf op te komen. Via lieve vrienden, vreemde volwassenen, absurde situaties en een nieuw vriendje, komt ze uiteindelijk in het land van haar moeder

Julius in Winterland (6+)

familiefilm

wo 6 dec 2017 tot wo 20 dec 2017

Via een magische doos komt het weesjongetje Julius in Winterland terecht. Daar ontdekt hij dat de Kerstman is verdwenen. Met hulp van Herman, een marsepeinen varken, vertrekt Julius op tocht. Kan hij de Kerstman vinden voor de grote dag is aangebroken?

The Girl on the Train

Tate Taylor

wo 6 dec 2017 - 20.15 uur

Tijdens haar dagelijkse treinrit naar de stad, fantaseert Rachel over het perfecte leven van een koppel dat ze ziet uit het raam van de trein. Op een avond komt ze thuis, helemaal onder het bloed, maar ze kan zich niets herinneren. Heeft ze een misdrijf gepleegd of was ze er getuige van?

Sully

Clint Eastwood

wo 13 dec 2017 - 20.15 uur

Film over het leven van de Amerikaanse piloot Chesley 'Sully' Sullenberger die wereldberoemd werd nadat hij met een passagiersvliegtuig een noodlanding maakte op de New Yorkse Hudson River.

My First Highway

Kevin Meul

wo 20 dec 2017 - 20.15 uur

Tijdens de jaarlijkse vakantie met zijn ouders op een camping in Spanje, wordt Benjamin (16) verliefd op een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat. Ze is mooi en intrigerend én ze sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt.

Peter en de draak (6+)

familiefilm

wo 10 jan 2018 tot wo 31 jan 2018

Wat als je beste vriend een draak blijkt te zijn? In Disney’s Peter en de Draak zie je hoe de weesjongen Peter samen met de gigantische groene draak Elliot leeft in het bos. Ga samen met Peter en zijn allerbeste vriend Elliot op een spannend avontuur vol humor en onverwachte vriendschappen!

Nocturnal Animals

Tom Ford

wo 10 jan 2018 - 20.15 uur

Het is vijftien jaar geleden dat Susan Morrow haar eerste man, de ongepubliceerde schrijver Edward Sheffield, verliet. Op een dag ontvangt ze een manuscript van haar ex-man. Het verhaal confronteert haar met een ongemakkelijke waarheid over zichzelf.

The London Quartet

Full English Brexit (try-out)

do 11 jan 2018 - 14.00 uur

The London Quartet werkt volop aan een nieuwe voorstelling die de voorlopige titel “Full English BREXIT” meekrijgt. Beleef nu al een try out van de voorstelling waarin ze aan de hand van oude en nieuwe songs de gevolgen van de Brexit onderzoeken voor het VK en Europa.

Eriksson Delcroix & Sun*Sun*Sun Orkestra

Avant première

vr 12 jan 2018 - 20.30 uur

De combinatie van Tim Vandenberghs sfeervolle, enigszins duistere, noem het ‘geheimzinnige’ arrangementen en de bijzondere, hoogkwalitatieve sound van het vijfkoppige strijkensemble met de zeer eigengereide country van Bjorn en Nathalie is te geslaagd om haar aan het publiek te onthouden

Solan & Ludwig, De Grote Kaasrace (5+)

ontbijtfilm

zo 14 jan 2018 - 09.30 uur

De opschepperige eend Solan en de verlegen egel Ludwig moeten samen aan de slag om de inwoners van een naburig dorp te verslaan in de grote kaasrace. Daarbij zijn alle middelen toegestaan, maar met de overmoedige Solan aan het roer, staat er veel meer op het spel dan enkel een bol kaas.

Niet drummen (vanaf 8 maanden)

Theater De Spiegel

wo 17 jan 2018

‘Niet drummen’ is een voorstelling vol aanstekelijke ritmische muziek en wonderlijke beelden. De leidraad is een rode bal. Hij dient als tennisbal voor twee trommels, valt pardoes in veelvoud uit de lucht of wordt een appel in een schimmenspel.

Moonlight

Barry Jenkins

wo 17 jan 2018 - 20.15 uur

Jaren 80, Miami. In drie hoofstukken focust Moonlight op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn achtergrond en seksuele geaardheid.

PHILIPPE THURIOT accordeon TONY NYS altviool

Crossing

zo 21 jan 2018 - 11.00 uur

Accordeonist Philippe Thuriot is één van onze allergrootste artiesten. Hij is een muzikale duizendpoot die in vele stijlen uitblinkt: Philippe Thuriot vormt een duo met Tony Nys, altviolist van De Munt en van het Malibran Quartet

Hidden Figures

Theodore Milfi

wo 24 jan 2018 - 20.15 uur

Hidden Figures vertelt het waar gebeurde verhaal van drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA. Ze speelden een belangrijke rol om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en mensen inspireren om groots te dromen.

Belcirque

do 25 jan 2018 - 20.30 uur

Belcirque staat voor eigen, karaktervolle muziek die zijn inspiratie haalt uit swing, jazz, barbershop, blues, pop, Amerikaanse en Afrikaanse muziek. Ze brengen heerlijke, meerstemmige zang, soms als krachtige a capella, of soms begeleid door contrabas, gitaren, trombone of percussie.

Thomas Smith

De Brexit van Thomas Smith

za 27 jan 2018 - 20.30 uur

Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas Smith is Belg. Ja, hij kent de cultuur. Ja, hij kan de taal. Ja, hij speelt hele shows in het Nederlands. Hij woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren

Slagerij Vanderstukken

Roel Vanderstukken

zo 28 jan 2018 - 14.00 uur

Neem 100 gram ‘smartlappen’, vier sneetjes ‘levensliedjes’ en twee stuks van het betere Nederlandstalige lied. Dit alles voor u met liefde bereid door Roel Vanderstukken. Welkom bij SLAGERIJ VANDERSTUKKEN !

Manchester by the Sea

Kenneth Lonergan

wo 31 jan 2018 - 20.15 uur

Na het plotselinge overlijden van Joe Chandler wordt zijn jongere broer Lee aangesteld als voogd voor zijn zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi en de gemeenschap van North Shore.

Meesterspion (6+)

ontbijtfilm

zo 4 feb 2018 - 09.30 uur

Een echte spion in de kelder, dat maak je niet iedere dag mee. En deze spion heeft veertig jaar geslapen en wil nu eindelijk zijn tegenstander ontmaskeren. Meesterspion is een komisch avontuur met valse snorren, echte pistolen, een autootje met raketaandrijving en zelfs een beetje romantiek.

Karen Vermeiren & Strings

Karen Vermeiren en het Belcanto Strijkkwartet olv Hans Van Kerckhoven

do 8 feb 2018 - 14.00 uur

Karen Vermeiren (sopraan) en Hans Van Kerckhoven (viool) stelden een potpourri samen van de mooiste en bekendste melodieën uit het klassieke repertoire. Een prachtig concert waar vocaal meesterschap en instrumentale virtuositeit elkaar aanvullen en afwisselen.

Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck

TOTDATZEERDOET - Over liefde en wellust

za 10 feb 2018 - 20.30 uur

Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck gaan samen op zoek naar DE LIEFDE maar verwarren die soms met WELLUST. Met trom en paukenslag, met gefluister, gezang en gelach en met heel veel goesting. Maar geloven ze er nog wel in ?

Barbara Dex

Dex tot de tweede macht

za 17 feb 2018 - 20.30 uur

In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader. Dat Marc haar grote held en voorbeeld is mag iedereen weten. Van hem heeft ze zoveel geleerd.

KALF! (6+)

Zaam (Dimitri Leue & Anastassya Savitsky)

wo 21 feb 2018 - 14.00 uur

Kalf! is een dansvoorstelling met theater en muziek. Kalf! is een theatervoorstelling met dans en muziek. Kalf! is een muziekvoorstelling met dans en theater. Het gaat over een koetje. De tekst van Kalf! werd verzorgd door Dimitri Leue en de dans komt van Anastassya Savitsky.

Jonas Winterland

do 22 feb 2018 - 20.30 uur

In ijltempo groeide de Leuvense singer-songwriter uit tot een vaste waarde. Hij werd genomineerd voor de Mia’s en songs als Altijd halverwege en Het meisje uit het lied groeiden uit tot vaderlandse klassiekers.

Nico Sturm & Jonas Van Geel

Gisteren was het geweldig!

za 24 feb 2018 - 20.30 uur

Gisteren was het geweldig! is de liefdevolle clash tussen kompanen Nico Sturm en Jonas Van Geel. Een ode aan de vriendschap, een botvieren van hun liefde voor de oude revue, een onderzoek naar de kracht van een duo : hoe kunnen twee mensen een leven lang elkaar lief hebben en vrolijk blijven…

Steven Goegebeur

de Man van Morgen

za 3 mrt 2018 - 20.30 uur

Op een dag. Op een waarlijk schone dag. Is het genoeg geweest. Op die dag beslist de komiek Steven Goegebeur om het helemaal anders te doen. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De ‘Man van Morgen’ is geboren.

Buurman & Buurman (4+)

ontbijtfilm

zo 4 mrt 2018 - 09.30 uur

Buurman & Buurman bestaan 40 jaar en dat mag gevierd worden! Daarom komen onze doe-het-zelf vrienden met nog nooit eerder in de bioscoop vertoonde afleveringen. Aan de lopende band bedenken de vrienden nieuwe klus-ideeën om hun levens nog leuker en handiger te maken.

Imagine No Lennon

Jean Bosco Safari en Ben Crabbé

do 8 mrt 2018 - 14.00 uur

Al ruim 35 jaar is John Lennon in Rock-n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Jean Bosco Safari en Ben Crabbé stelden een top band samen om John Lennon te eren in Image No Lennon.

Bel Ayre

‘A CANZONE ‘E PARTENOPE

zo 11 mrt 2018 - 11.00 uur

Bel Ayre is de groep rond sopraan Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De naam Bel Ayre is een pan-Europese term voor mooi lied. In het programma ‘A Canzone ‘e Partenope maakt u kennis met het onsterfelijke muzikale Napels

Arsenaal/Lazarus

De zonder zon zon

za 17 mrt 2018 - 20.30 uur

Een verhaal over ontploffingen en crisissen, over de schade die onze ongefundeerde meningen veroorzaken, over afscheid, vriendschap en ouderdom, over magie, geloof, overtuigingen en waarheid.

Bob de Moor, Walter Janssens, Myrddin, Bart Maris, Esteban Murillo, Ana Llanes

100 jaar : IMPRESSIES VAN SPANJE : Federico Garcia Lorca

za 24 mrt 2018 - 20.30 uur

Met deze nieuwe muziektheaterproductie vieren we de 100ste verjaardag van het begin van Lorca’s briljante, doch veel te korte carrière. We bundelen Flamenco met woord en beeld…en méer muziek

TOOTS, tribute to Toots Thielemans

North-Side Bigband en Ben Vanderweyden

zo 25 mrt 2018 - 14.00 uur

Met ‘Toots, tribute to Toots Thielemans’ brengt de North-Side Bigband hulde aan Toots Thielemans. Ze worden bijgestaan door Ben Vanderweyden, een fantastische mondharmonicaspeler. Met je ogen gesloten zou je denken dat het echt Toots is die je hoort…

Shenandoah Special

do 29 mrt 2018 - 20.30 uur

Shenandoah Special uit Antwerpen is een volledig akoestische 'stringband' gespecialiseerd in Bluegrass; traditionele muziek uit het zuiden van de VS met zijn wortels in het begin van de country muziek en Europese folk evenals Afro-Amerikaanse tradities zoals Blues en Gospel.

Mousse (4+)

Un Oeuf is Un Oeuf, Gilles Monnart

wo 18 apr 2018 - 14.00 uur

Vertrekkend van enkele stukken mousse nemen 2 dansers-acteurs ons mee in een woordloos universum dat voortdurend omgetoverd wordt. Een harde steen wordt een zacht hoofdkussen, een bed verandert in een grappig boek, een tafel met stoel wordt een heel dorp! Welkom in de wondere wereld van Mousse!

Lukas Lelie – support Sander vdv

Ik doe mijn best

za 21 apr 2018 - 20.30 uur

Om te ontdekken wat het onderwerp van zijn eerste zaalshow moest zijn, trok Lukas zich terug in een slotklooster. Na twee dagen vasten zag hij het licht: het moest over eten gaan.

3ACH, A Stairway to Heaven (6+)

Zonzo Compagnie

zo 22 apr 2018 - 14.00 uur

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage, Miles Davis en Luciano Berio uitgepakt en aangepakt, nu is Johann Sebastian Bach aan de beurt.

Venus in Flames

do 26 apr 2018 - 20.30 uur

Jan De Campenaere aka Venus in Flames, singer-songwriter, maker van pareltjes van songs als ‘Better Man’, ‘Cynthia’s Gone’, ‘Hanging On’, ‘Easy Way Out’, etc. Teveel om op te noemen.

Jeroen Leenders

The Jeroen Leenders Experience

za 5 mei 2018 - 20.30 uur

Verwacht zeker geen braafjes uitgewerkt verhaal of rode draad. Verwacht geen geniaal in elkaar geknutselde kunstwerkjes. Lower your expectations en je zal worden omvergeblazen door zijn pure, ruwe en totaal gestoorde visie op mens en maatschappij.

Haas & Hert (5+)

ontbijtfilm

zo 6 mei 2018 - 09.30 uur

'Haas & Hert' is een knap gemaakte animatiefilm, die op verschillende niveaus werkt: een heel eenvoudig verhaaltje over twee onafscheidelijke vriendjes; maar ook een speelse kennismaking met het medium animatiefilm zelf. 'Haas & Hert' wordt aangevuld door 5 andere leuke kortfilmpjes.

Euterpe Baroque Consort

Ospedale della Pieta

zo 13 mei 2018 - 11.00 uur

Het Euterpe Baroque Consort werd in 2007 opgericht onder impuls van artistiek leider Bart Rodyns. Dit ensemble bestaat inmiddels uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op een historisch doorleefde manier ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek

Bar Americana

do 17 mei 2018 - 14.00 uur

Ga op in de nostalgische sfeer van de jaren vijftig met nummers als Viva Las Vegas, The Green Green Grass of Home, Bad Leroy Brown, Everybody Loves Somebody… en ga mee met Bar Americana voor een trip down memory lane.

Jean Bosco Safari

Private Revolution

do 24 mei 2018 - 20.30 uur

Jean Bosco Safari, zanger, songwriter en performer werd geboren in Rubago, Rwanda. Op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem. Deze muzikale duizendpoot is niet thuis te brengen onder één noemer

Japapa (6+)

Frank Cools

wo 6 jun 2018 - 14.00 uur

Frank Cools deelt het podium met z’n zoon Leonard. Of is het Leonard die het podium deelt met z’n vader? Jaja, die kleine is ondertussen echt de grootste geworden. En die kleine, die kan er wat van! Het tekenpotlood hanteert hij als de beste. Hij swingt op snaren en toetsen en walst op accordeon.