Programma

Op deze pagina vind je een overzicht van àl wat we op àl onze podia aanbieden: muziek, theater, comedy, familievoorstellingen, cultuurcafé's, en nog veel meer: we geven het allemaal een plek op de juiste locatie. Dat kan zijn op het grote podium van cc Deurne in de Frans Messingstraat, de filmzaal van Cinema Rix, maar evengoed op intiemere plekken zoals Salle Jeanne Simons, of zelfs de bibliotheek wie weet! Zolang het maar gezellig is, want gezellig doen vinden wij plezant.

Luca (6+)

Familiefilm

wo 19 jan 2022 - 14.15 uur

Luca speelt zich af in een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra. Luca en zijn vriendje Alberto beleven een onvergetelijke zomer met heel veel gelato, pasta en eindeloze ritjes op de scooter. Maar hun plezier wordt bedreigd door een groot geheim.

@themovies

De tijd van toen

do 20 jan 2022 - 14.00 uur

Niets dan mooie filmherinneringen in een warme voorstelling vol humor en levende muziek. Met special guast Roel Van Bambost. Speciaal voor jou opent hij zijn koffer vol muzikale filmherinneringen.

lezing Saskia De Coster

in gesprek met Jelle Van Riet

za 22 jan 2022 - 15.00 uur

Saskia De Coster schreef o.a. Eeuwige Roem, Wij en ik en Nachtouders waarvoor ze meerdere onderscheidingen kreeg. Nachtouders werd door de VRT uitgeroepen als één van de boeken die 2019 hebben veranderd.

Jeroen Leenders - geannuleerd wegens ziekte

Reboot

za 22 jan 2022 - 20.00 uur

Een solo, maar dan met twee, in een theaterzaal waar hij de theateretiquette zonder schroom overboord gooit, een vorm van kunst die zichzelf creëert op het podium. Een vorm waarbij hij zichzelf toont zoals hij werkelijk is, want geen enkele dag is hetzelfde in het krankzinnige brein van deze Vlaming

Het varken, de vos en de molen (3+)

Ontbijtfilm

zo 23 jan 2022 - 09.30 uur

Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Gelukkig is de vos er ook.

Mijn vader is een saucisse (9+)

Familiefilm

wo 26 jan 2022 - 14.15 uur

De 12-jarige Zoe is beste maatjes met haar papa. Wanneer hij besluit om zijn job als bankier op te geven en acteur te worden, is de mama van Zoë helemaal niet akkoord. Maar Zoë gelooft wél in papa’s droom. Misschien kan hij echt een groot acteur worden, en kan zij hem daarbij helpen.

Cultuurcafé: Little Chris

Mind the ‘80s

do 27 jan 2022 - 20.00 uur

Ze komen nooit terug maar ze zijn altijd wel gebleven! Little Chris is naast een gerenommeerd studio- en livemuzikant, ook een soloartiest die gewapend met zijn stem, gitaar en een ferme reputatie als entertainer, het podium betreedt met stevige covers uit de jaren 80.

Get up Stand up!

Edition 2021-2022

za 29 jan 2022 - 20.00 uur

Get up, Stand up! is terug. Na drie geweldige edities met onder meer Soe Nsuki, Latif, William Bouva, Erhan Demirci, Lukas Lelie en Kamal Kharmach als nieuwbakken debutanten, wordt het hoog tijd dat we een flinke portie vers talent naar boven scheppen. Wie wordt de nieuwe queen/king/x of comedy?

Mijn vader is een saucisse (9+)

Familiefilm

wo 2 feb 2022 - 14.15 uur

De 12-jarige Zoe is beste maatjes met haar papa. Wanneer hij besluit om zijn job als bankier op te geven en acteur te worden, is de mama van Zoë helemaal niet akkoord. Maar Zoë gelooft wél in papa’s droom. Misschien kan hij echt een groot acteur worden, en kan zij hem daarbij helpen.

Literair-filosofische lezing Alicja Gescinska

vr 4 feb 2022 - 20.00 uur

De Pools-Belgische filosofie, televisiemaakster en schrijfster gaat in gesprek met literair recensent Jan Dertaelen over leven en werk, met bijzondere aandacht voor het recent verschenen “Denkers van vandaag voor de wereld van Morgen”. Een pleidooi voor wederzijds begrip.

Louis en de Aliens (6+)

Familiefilm

wo 9 feb 2022 - 14.15 uur

Louis is 12 en een beetje eenzaam. Op een dag crasht een gekke UFO in zijn huis met aan boord drie nog gekkere buitenaardse wezens. Louis helpt hen met het zoeken naar een manier om terug te keren. Op hun beurt redden de aliens Louis van de kostschool. Samen beleven ze de meest gekke avonturen.

Edith!

Les Triadours

do 10 feb 2022 - 14.00 uur

Een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

PRESS RECORD

filmfestival voor zelfgeleerde filmmakers

vr 11 feb 2022 tot za 12 feb 2022

Op 11 en 12 februari 2022 is het terug zo ver! Dan staat Fameus in Cinema RIX met haar tweejaarlijks festival PRESS RECORD. Hét filmfestival voor Antwerpse creatives zonder professionele audiovisuele opleiding.

Talk to me in French

Frank Mercelis

vr 11 feb 2022 - 20.00 uur

Deze muziekvertelling, onder begeleiding van Dimitri Leue, is een persoonlijke, intieme en bij momenten sensuele muziekvoorstelling die een mens goesting geeft. Kortom, red je huwelijk en kom naar Talk To Me In French.

Cavaconcert: Jolente de Maeyer en Nicolaas Kende

zo 13 feb 2022 - 15.00 uur

Een van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Nikolaas Kende wordt geroemd om zijn poëtisch spel en oprechte, passionele muzikaliteit. Kritieken prezen zijn gevoelig en visionair muzikantschap.

Louis en de Aliens (6+)

Familiefilm

wo 16 feb 2022 - 14.15 uur

Louis is 12 en een beetje eenzaam. Op een dag crasht een gekke UFO in zijn huis met aan boord drie nog gekkere buitenaardse wezens. Louis helpt hen met het zoeken naar een manier om terug te keren. Op hun beurt redden de aliens Louis van de kostschool. Samen beleven ze de meest gekke avonturen.

The Jeroen Leenders Experience

Jeroen Leenders

do 17 feb 2022 - 20.00 uur

Een maandelijks concept dat in 2014 is gelanceerd in Café The Joker in Antwerpen. Deze reis bracht Jeroen er na een paar jaar toe om met dit inmiddels superpopulaire format de wijde wereld in te trekken.

Steven Goegebeur

Mankracht

za 19 feb 2022 - 20.00 uur

Als je in de hoek staat waar de klappen vallen, heb je twee mogelijkheden; neergaan of terugvechten. Steven vertelt het je allemaal in zijn vierde show. In een verhaal van struikelen, vallen en weer opstaan. Een verhaal van hoop, geloof en liefde. Een verhaal dat niemand onberoerd zal laten!

Brok (4+)

Het Wolk

zo 20 feb 2022 - 14.00 uur

Brok is een energieke, beeldende voorstelling over eten. Over hapjes nemen, maar dat soms niet willen. Over likkebaarden en watertanden, maar ook over écht écht écht niet lusten wat er op je bord ligt.

De Gebroeders Schimm (9+)

Familiefilm

wo 23 feb 2022 - 14.15 uur

De Gebroeders Schimm zijn professionele spokenjagers. Waar monsters op de loer liggen, komen zij in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op in de kast, kelder, of onder het bed. Maar op een dag brengt het eigenzinnige meisje Lilith hen op het spoor van een gevaarlijk monster.

Cultuurcafé: Kathleen Vandenhoudt & Luke Alexander

do 24 feb 2022 - 20.00 uur

Deze bluebird is bij uitstek troubadour van hart en vleugels. Ze bezingt met een unieke nonchalance het leven en de liefde in al zijn rauwheid en pracht. Rigoureus, sierlijk, dan weer verlangend en troostend.

Lezing Amir Bachrouri en Anuna De Wever

do 24 feb 2022 - 20.00 uur

De voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, Amir Bachrouri, schuwt de grote issues niet en heeft de vinger aan de pols Een dubbelgesprek over positief activisme en engagement met generatiegenoot en klimaatactivist Anuna De Wever. Samen sterk!

Cavaconcert: Taurus Quartet

Het Quintet

vr 25 feb 2022 - 20.00 uur

Het Quintet in C-majeur voor 2 violen, altviool en 2 celli schreef Schubert 2 maanden voor zijn dood.Schubert was al zwaar ziek door syfilis maar componeerde in zijn laatste jaren zijn meest diepgaande en epische werken.Het Quintet is zijn laatste instrumentale werk.

Marona (8+)

Ontbijtfilm

zo 27 feb 2022 - 09.30 uur

"Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een schattig straathondje met een hartvormig neusje. Ze knippert nog een paar keer met haar ogen terwijl ze afscheid neemt van het leven.

Mijnheer Blauwhemel (2+)

Salibonani

do 3 mrt 2022 - 14.00 uur

Mijnheer Blauwhemel kan de kleuren van de hemel veranderen. Soms maakt hij de hemel rood. Of geel. Soms maakt hij de hemel groen. Stel je voor! Op een dag wil hij de hemel blauw kleuren maar dat kan niet, want het blauw is verdwenen. Samen met Oehoe de uil gaat Mijnheer Blauwhemel op zoek.

Harry Potter Marathon

1176 minuten fantasy

zo 6 mrt 2022 tot zo 27 mrt 2022

Spring op je bezem of neem de Zweinstein Express naar Cinema Rix want heel de maand maart vertonen we elke zondag twee films uit de Harry Potter-reeks. Van de Steen der Wijzen tot de Relieken van de Dood, bijna 20 uur lang vertoef je aan de zijde van Harry Potter en Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden.

Onderland

Clara Cleymans, Alice Reijs, Michael Pas, Dimitri Leue en Warre Borgmans

zo 6 mrt 2022 - 20.00 uur

In Flamont draait alles rond de goudmijn. De helft van de bevolking werkt er en de andere helft faciliteert de werkers. De stichter bleek niet zo stichtend te zijn. Zijn erfenis zijn zonden. Tussen een ethisch drama en een familietragedie weeft zich de liefde, de lichtheid en het leven.

Historische lezing door Tom Naegels

“Nieuw België. Een migratiegeschiedenis 1944 tot 1978”

vr 11 mrt 2022 - 20.00 uur

Tom Naegels schreef een eerste migratiegeschiedenis van België van 1944 tot 1978 voor een breed publiek. Het is een indrukwekkend relaas van een volksverhuizing tegen de geopolitieke achtergrond en binnenlandse spanningen. Historicus Bruno De Wever voert hierover een gesprek met de auteur.

Nu het nog kan

Johan Petit / MartHa!tentatief

za 12 mrt 2022 - 20.00 uur

Na o.a. ‘Lulletje’ en ‘Ne merel op nen tak’ brengt Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof, een nieuwe monoloog in muzikaal gezelschap. Er ligt weer iets op zijn lever en op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

Hallo wereld! (5+)

Ontbijtfilm

zo 13 mrt 2022 - 09.30 uur

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De uil, de ijsvogel, de snoek en de moerasschildpad... Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

Sinatra Sextet

Met François Van den Broeck

do 17 mrt 2022 - 14.00 uur

De meest natuurlijk swingende crooner in Vlaanderen François Van den Broeck kruipt in de huid van Sinatra. Hij werd door het grote publiek ontdekt als finalist in de eerste The Voice Senior. Nu deelt hij zijn grootste passie samen met topmuzikanten live op de podia.

Nigel Williams

Tijdens de rust

vr 18 mrt 2022 - 20.00 uur

Tijdens de rust. Tachtig minuten stand-up over het leven, de politiek, de Mad Brave New World waarin we gesukkeld zijn, over de staat van ons ‘zijn’. Een strak plan.

Cavaconcert: Keiko Shichijo

Beethoven 1802

zo 20 mrt 2022 - 11.00 uur

Keiko Shichijo presenteert haar nieuwe album "Beethoven 1802"!

Pak De Poen! (7+)

compagnie barbarie

vr 25 mrt 2022 - 19.00 uur

De meest hebzuchtige show van het jaar! Want in ‘PAK DE POEN!’ kunnen kinderen geld verdienen. ‘PAK DE POEN!’ wordt een spetterende show met grootste prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen.

Gene Bervoets & Koperkwintet Brassery

Het Mengelmoes: Onschaemte Stoutheijt & Wulpsche Bottigheên

za 26 mrt 2022 - 20.00 uur

Gene Bervoets brengt een selectie liederen uit het Antwerpse verzamelhandschrift Het Mengelmoes van 1696. Dit anonieme handschrift, dat onder de radar van de censor bleef, biedt een unieke inkijk in de onofficiële, door de Kerk niet-goedgekeurde Antwerpse cultuur aan het einde van de 17de eeuw.

ZOZOÖFZO (4+)

dOFt

wo 30 mrt 2022 - 14.00 uur

ZOZOÖFZO is een onvergetelijke, spannende en beeldende beleving voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen worden. Groenten en fruit kunnen slecht worden. Maar kunnen mensen dat ook?

Cultuurcafé: Peleman Piedfort

Fine tuned

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Axl Peleman en David Piedfort zijn naast beroepsmuzikanten vooral ook gepassioneerde muziekfanaten en gitaarfreaks. Bij elke ontmoeting, voor of achter de schermen, werd elk moment aangegrepen om elkaar mee te trekken in de wereld van hun muzikale helden.

Lezing “Nooit meer diëten” door Sandra Bekkari

do 7 apr 2022 - 20.00 uur

Haar kookboekenreeksen Nooit Meer Diëten en Fast Food staan telkens opnieuw garant voor heerlijke én gezonde recepten binnen ieders bereik. In deze lezing krijg je kook- en gezondheidstips, achteraf is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Cavaconcert: Trio Khaldei

La mer

zo 17 apr 2022 - 15.00 uur

Debussy’s orkestrale meesterwerk La Mer in een magistrale bewerking voor pianotrio van Sally Beamish. Trio Khaldei probeert steeds de grenzen van het pure trio repertoire te doorbreken en heeft een voorliefde voor arrangementen van werken uit het grote symfonische repertoire.

Salut la Copine - Chiques Dingues

Lien Van De Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen

do 21 apr 2022 - 14.00 uur

Lien Van De Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen veroveren de bühne met een mengeling van Nederlandstalig en Frans werk.

Iftar

samen aan tafel tijdens de ramadan

vr 22 apr 2022 - 21.00 uur

Tijdens de heilige maand Ramadan vasten moslims elk jaar opnieuw van zonsopgang tot zonsondergang. Een Iftar-maaltijd is een uniek moment tijdens de Ramadan. Kom eten en geniet van deze heerlijke maaltijd, samen in Cinema Rix.

De paradox van Bertrand Russell

Thomas Janssens & Peter De Graef

za 23 apr 2022 - 20.00 uur

Met Lucy’s leven als kapstok brengt Janssens een origineel verhaal over verstand vs gevoel, activisme vs pacifisme, jezelf kunnen wapenen tegen de irrationele buitenwereld vs eraan ten onder gaan.

Cultuurcafé: Sofie La Digue

Jours Joyeux

do 28 apr 2022 - 20.00 uur

Jours Joyeux gaat breed, en neemt je mee van latin bolero’s tot 80’ies synth pop, à la Françoise Hardy, Dalida, Serge Gainsbourg tot TELEX en Stromae…

Tristero

Iemand van ons

za 30 apr 2022 - 20.00 uur

Speciaal voor jou kruipt een doorwinterde cast van acteurs en actrices samen in een groot bed om het te hebben over politiek, liefde en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.

In Topvorm!

Muziektheater De Kolonie

za 14 mei 2022 - 20.00 uur

Niemand wordt gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid: potsenmaker Warre en klanktovenaars Bo en Gwen. Drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is. Ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken.

Fwiet! Fwiet!

Vogelspotten met Begijn Le Bleu

zo 15 mei 2022

Comedian Begijn Le Bleu kickt op vogelspotten. Hij maakte de podcast Fwiet! Fwiet! over vogels in de Lage Landen. Begijn heeft waanzinnige verhalen over bepaalde vogelsoorten en over zijn reis naar Batumi in Georgië, waar in 1 maand tijd meer dan één miljoen roofvogels passeren.

Wolfy (3+)

Ontbijtfilm

zo 15 mei 2022 - 09.30 uur

Een compilatie kortfilms, volledig gewijd is aan wolven, groot of klein. In vier korte verhalen zien we de schattige Wolfy en zijn vrienden aan het werk in alle seizoenen, terwijl ze spelen op een ijsschots, een verjaardagstaart bakken, of meereizen met de trekvogels.

BOOM (3+)

Tal en Thee

wo 18 mei 2022 - 14.00 uur

BOOM is een warm nest in een spannend bos. Genereus in beeld en muziek. Met mechaniekjes en de klank van blad, tak en eik. Zonder woorden vertelt BOOM een verhaal over een jonge vogel die de vlucht naar het zuiden mist. Op de tonen van doedelzak, sopraansax en diatonische accordeon.

BOOM (3+)

Tal en Thee

wo 18 mei 2022 - 16.00 uur

BOOM is een warm nest in een spannend bos. Genereus in beeld en muziek. Met mechaniekjes en de klank van blad, tak en eik. Zonder woorden vertelt BOOM een verhaal over een jonge vogel die de vlucht naar het zuiden mist. Op de tonen van doedelzak, sopraansax en diatonische accordeon.

Cultuurcafé: Organized Happiness

do 19 mei 2022 - 20.00 uur

Organized Happiness combineert belangeloos Dance met No Wave, Doodsdrift Disco met Abstract Cabaret, Gitzwarte Future R&B met de White Man's Overbite Retro Soul Movement, Panache poëzie met Deo publiciteit en Electro Funk met zichzelf.

Cavaconcert: AvanesyanTrio

zo 22 mei 2022 - 20.00 uur

Sevak, Ashot en Hrachya zijn geboren in Armenië, maar wonen al geruime tijd in Brussel. Ze spelen op westerse instrumenten maar de toon, de precieze timing, de wijze waarop ze akkoorden met elkaar verbinden, verandert voelbaar wanneer ze muziek uit hun geboorteland spelen...

De Keavers

Pleegden the Beatles plagiaat?

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

In het Vlaams-Brabantse Diest bestond tijdens de oorlog een orkest genoemd De Kevers. De Engelse bevrijder danste op hun muziek, maar sprak de groepsnaam uit als ‘Keavers’. Na de oorlog werd er niets meer van gehoord, tot in 2019 een doos vergeelde teksten en partituren opdook.