OVER DE KLAP

Klets! Mot! Patat! Bots! Veeg! Kneep! Dreun!

CC Deurne wordt … DE KLAP! Jullie kenden ons al als dat uiterst warme, open en laagdrempelige cultuurhuis en dat blijven we. Even goed vonden we het tijd om het kussen eens op te schudden en onze focus te verscherpen. Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Een nieuwe smoel. Met een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een nieuw seizoen dat barst van de ambities.

DE KLAP staat voor ontmoeting en verbinding, voor ‘aan de klap geraken’, voor het praatje na de show. Voor voorstellingen die aankomen als een klets in je gezicht. DE KLAP wil raken en ontroeren, verrassen en verbazen, prikkelen en verwonderen. DE KLAP geeft vonken. Wij zijn niet alleen een podium met een programma van kleuter tot klassiek, maar ook een open huis waar mensen en werelden samenkomen. Een groot dak waaronder iedereen naar hartenlust kan kladden en klooien, kletsen en klinken.

‘Never glossy, always smossy’ wordt onze baseline, want zo zijn we wel, rechttoe – rechtaan, no nonsense, authentiek, eerlijk, gedurfd en een beetje gék. Gewoon onszelf, net zoals u. Dat doen we niet alleen maar met een bende klappers van vrijwilligers, medewerkers en ambassadeurs. En een hoop kleppers van (huis-)artiesten en gezelschappen. Met een nieuwe focus op jonge, talentrijke makers en een nog uitgebreider familie-aanbod. Klepper Dimitri Leue trapt niet alleen het openingsfeest van De Klap af, hij gaat ook met twee nagelnieuwe producties in première in Deurne. Het kleuterfestival Jonge Wolken komt terug in de herfstvakantie en in ons matineeaanbod staan zo waar drie generaties circusartiesten samen op het podium.

We zetten ook voelbaar in op klassiek met bijzondere concerten op bijzondere locaties, maar liefst twee festivals, en een hele hoop nieuwe gezelschappen. Nieuw talent maar ook grote klinkende namen. De Klap trakteert zelfs de kinderen babybreinen op een dosis heldere noten. Ook Beethoven komt langs in de voorstelling met Frank Focketyn en Schubert in die van Louis Janssens. Het zijn de kersen in de taart. Verder vind je naast rotsen in de branding zoals Guido Belcanto ook nieuwe gezelschappen als Grof Geschud of Lien Thys en Tim Bogaerts. Naast Erik van Looy staat het prachtige Ivori Moss van onze huisartieste Aline Goffin en naast Johan Petit het Woodwork Reed Quartet.

Veel nieuws om te ontdekken, veel vertrouwds om ons aan te verwarmen… Tegelijkertijd blijven onze Cinema Rix
en Buurtbar Barix blinken als dé Parels van Deurne – Noord. Met een rijkgevuld, vraaggestuurd en uiterst divers aanbod van, voor en met de buurt. Van sport over dans tot kletsen met je buren. Van het Kunstenbad over de Game Corner tot de Cine Draries filmclub. Met een bruisend (familie-)filmaanbod. En ooh jaa, elke week opnieuw dat heerlijke kraakverse menu van onze huisheld Kurt Wilbers. Om van dat alles nóg meer te kunnen smullen, smijten we de deuren nu ook elke laatste zondag van de maand open tijdens Chilling Sunday voor een ontbijtfilm, Interieurkids en elke keer iets cultureel anders.

Wij hebben er alvast gigantisch veel zin in … Jullie ook?

Smak!

Team De Klap, Cinema Rix & Buurtbar Barix

 

Op 5 juni werd De Klap officieel voorgesteld. Ook de pers merkte het op. Lees gerust de artikels nog eens na van HLN, het Nieuwsblad en GVA.

De KLAPdans... en oefenen maar!

Esohe Weyden's KLAPgedicht!

Dit was het lanceringsfeest van De Klap!