Over cc Deurne

Ook wel gekend als Kultureel Centrum Ter Rivieren, niet te verwarren met cc Deurne in Nederland, laat staan met cc De Urne. We zijn een warm, open en laagdrempelig huis waar iedereen welkom is. In de Frans Messingstraat kan je terecht voor een breed en divers podiumaanbod van muziek, theater, comedy, matinees en familie- en schoolvoorstellingen. We gaan graag een stapje verder dan onze concullega's en verwennen onze bezoeker graag met kleine attenties. Curieus? Maar één manier om te ontdekken wat we in petto hebben…

En we doen het niet alleen: jaarlijks proberen we met ons netwerk het verschil te maken om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken, met een aanbod dat je op het eerste zicht niet van een cultuurcentrum zou verwachten. Partners in crime JES, Rhythm Naturals en het gitaarfestival Antwerpen bijvoorbeeld zijn al jaren een vaste waarde met hun events. Zelf een idee? Contacteer ons en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

In de Gezelligste Living (onze foyer) kan je op dinsdag, woensdag en donderdag je favoriete krant of tijdschrift komen lezen bij een gratis kopje koffie of thee.

Wie denkt dat we onze schouwburg niet uitkomen, heeft het mis. In de zomer trekken wij naar het Openluchttheater Rivierenhof met gratis vrijdagconcerten. En als dagen het kortst zijn, verlichten en verwarmen we je met vuur en lekkere drankjes tijdens Deurne Wintert,  een fleece dekentje is er niets bij!

Cinema Rix is ons sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt. Je kan er terecht voor ontbijtfilms op zondag en elke woensdagmiddag- en avond naar de film. Talloze partners – in – huis zorgen voor een rijkgevuld aanbod.

Buurtbar BARIX biedt een kraakvers en spotgoedkoop weekmenu.

Van harte welkom!