Omdat het voor u soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje naar het cultuurcentrum, komt het cultuurcentrum ook volgend seizoen naar uw school. Wij selecteerden drie verschillende voorstellingen voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden. Zo brengen de spelers een stukje theatermagie bij u in de klas op maat van de kinderen.

Een school die graag een voorstelling in de klas wil plannen, neemt contact op met het cultuurcentrum in de buurt. Samen met u zoeken we een geschikte datum. De voorstellingen zijn zo gekozen dat ze niet veel ruimte of techniek nodig hebben. Wees er wel snel bij, want het aantal speeldagen is beperkt!

Tijdens schooljaar 2017 – 2018 kan u volgende pareltjes uitnodigen op uw school:

 

Vonk en zonen – Boer Dandy (1e tot 3e leerjaar)

Boer Dandy is verdwaald en in de war! Hij ziet een wereld vol beton en melk uit een karton. Waar is de boerderij gebleven? Hij kan er allemaal niet meer aan uit: loeit het paard, knort de kip of balkt het konijn? En wat weten de kinderen er nog van, als zelfs de boer het noorden kwijt is? Gewapend met een beestig humeur geeft hij de dingen weer kleur.
Van en met: Andy Fierens & Dave Van Gestel


Marc Stroobants en Martine De Kok – De reuzenkrokodil (2e kleuter tot 1e leerjaar)

“Ik ben de dapperste krokodil van de hele rivier”, zei de Reuzenkrokodil.
“Ik ben de enige die uit het water durft te komen en door het oerwoud naar de stad durft!”.
Martine De Kok en Marc Stroobants nemen, gewapend met een Kamishibai en een piano, de kinderen mee in dit fantasierijke, spannende en grappige verhaal van Roald Dahl. Een vertelling over een reuzenkrokodil die met “stiekeme plannetjes en slimme streken” jongetjes en meisjes wil vangen en oppeuzelen.
Brrr…. als dat maar goed afloopt!!
Spel: Marc Stroobants en Martine De Kok
Deze vertelvoorstelling werd gecreëerd naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Roald Dahl.


Mol en Pier – Pier leest voor (eerste tot derde kleuterklas)

Honger. Mol heeft honger. Zijn maag rammelt. En Pier ziet er lekker sappig uit. Maar Pier kan lezen. Hij leest zelfs voor. Uit het boek van Mol. Het lievelingsboek van Mol. Dus kan Mol hem niet opeten. Want zelf is hij stekeblind. En zonder Pier zou het leven saai zijn. Verdrietig en donker. Vertel verder Pier! Wat een spannend verhaal! Maar Mol heeft nog steeds honger. Zijn maag rammelt. Hoe loopt dit af?
Veston en Zannemie leerden elkaar al musicerend kennen in een kleutervoorstelling in HETPALEIS. Zij selecteren uit de jaarlijkse ‘Boektoppers’ van uitgeverij Van In de leukste kleuterboeken en geven die aan Mol en Pier om voor te lezen. Mol en Pier zijn poppencreaties van de hand van Patrick Maillard (Bumba, De Grote Boze Wolf Show), die meteen ook de regie op zich neemt.


Iota Theatre – Inside Out (binnenstebuiten) (instapklas tot 3e kleuterklas)

Binnenstebuiten / Inside out, is een workshop en een interactieve tentoonstelling met Diane Batens als gids. Samen met haar ontdekken de kinderen wat er in de kleurrijke kussenstructuur verborgen zit.
Elk gevonden object krijgt een nieuwe functie, een nieuw leven, een eigen plek.
Met al wat van binnen naar buiten is gebracht, wordt op het einde een galant en barok bal georganiseerd. Kijkers worden makers.
Van en met: Diane Batens en Lieven Baeyens op muziek van Johann Sebastian Bach


Praktisch

genre
prijzen
  • leerling: 4 euro
locatie
  • Op locatie in uw school

Extra

op locatie in de scholen in Deurne

om te reserveren mail naar maarten.loos@stad.antwerpen.be