Jullie hebben misschien al gemerkt dat er wat gaande was in de De Gryspeerstraat. In oktober startten we met de verbouwingen aan het huisnummer 86, en eindelijk is het zover: op 20 januari openen we onze vernieuwde CINEMA RIX.

Die gezellige zaal verdiende immers een make-over. Zowel infrastructureel als inhoudelijk. Niet alleen werden de bestaande ruimtes opgefrist, we gaan ook de filmzaal, cafetaria, vergaderzalen en polyvalente ruimte nog beter gaan ontsluiten. Het bestaande aanbod kende je misschien al: cc Deurne draait hier nog altijd elke woensdag film, programmeert er een deel van zijn activiteiten en organiseert met de partners in huis op regelmatige basis cultuurcafés. En die partners bieden op hun beurt een aanbod aan, op maat van hun doelgroep.

Maar we wilden meer.

Vanaf 24 januari kan je op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30 uur en 21 uur terecht in BARIX, de gloednieuwe bar die zich aan de straatkant van het gebouw bevindt, en waar je bij een hapje en drankje je buurtbewoners en verenigingen kan ontmoeten. 

Op 20 januari openen we de deuren van BARIX en het gehele gebouw. We hopen je daar te mogen verwelkomen. Wat kan je die dag zoal ontdekken, naast gezellig vertoeven in de nieuwe bar? 

In de filmzaal spelen we, hoe kan het ook anders, films! Een team van studenten van de Karel De Grote Hogeschool boog zich het voorbije najaar over een onderzoeksvraag rond de toeleiding naar onze familiefilms. En als kers op de taart selecteerden ze drie kortfilmcompilaties voor verschillende leeftijdsgroepen. 

  • 13.30 uur: 3+ SNEEUWPRET
    (compilatie van 6 verschillende films. 47 min.)
  • 14.45 uur: 6+ DRAKEN & DEUNTJES
    (compilatie van 5 verschillende films. 62 min.)
  • 16.30 uur: 9+ SI - G (16 min.) BAGHDAD MESSI
    (18 min.) NIEUW (19 min.) KI (25 min.) totale duur = 78 min.

Na de films kan je je nog uitleven met een workshop van het Jeugdfilmfestival. In een begeleide installatie experimenteren kinderen (vanaf 4 jaar) en gezinnen met stop motion animatie. Zo breng je poppen en figuurtjes zelf tot leven!

In de polyvalente zaal organiseren de partners van Buurtsport sportactiviteiten. 

En tot slot kan je in onze cafetaria terecht voor een uitgebreid Pretloket van partner in huis Recht-Op vzw. 

Wees welkom! 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis