Nutskasten krijgen creatief kleedje

Het winnende ontwerp

In samenwerking met het district Deurne wil Buurt aan de Beurt enkele nutskasten in de buurt rond de Ten Eekhovelei creatief aankleden. De grijze kasten op straat zitten vol technische apparatuur voor elektriciteits- of gasdistributie en vormen doorgaans geen parels in het straatbeeld. De graffiti tags verdwijnen en extra kleur verschijnt in het straatbeeld.

Communicatiebureau Mr. Henry creëerde 3 ontwerpen waarop buurtbewoners konden stemmen via sociale media. Inspiratie deed het op in de architectuur en de diversiteit van de buurt.

In het winnende ontwerp (met 81 stemmen!) wordt de beginletter van de straat op een architecturale manier vormgegeven. Er worden ook elementen van de huizen in de straat overgenomen in het ontwerp. Het groene landschap en de blauwe lucht zorgen voor extra kleur in de omgeving.

Elke nutskast krijgt binnenkort een ander kleedje In de stijl van dit ontwerp. In totaal zullen er 8 kasten bekleed worden in de buurt rond de Ten Eekhovelei.

Deze beplakking past binnen het project Deurne Wintert waarbij de eindejaarsmaanden in het teken staan van Deurne-Noord.

Buurt aan de Beurt
Buurt aan de Beurt is een project van de stad Antwerpen. Het maakt werk van propere, herstelde en veiligere straten. In het voorjaar nam het de straten rond het Van Deynseplein onder handen. Nu is het de beurt aan de Ten Eekhovelei, Van Nevelestraat, De Gryspeerstraat, Jozef Nellenslei, De Gilmanstraat, Van Heetveldelei (tussen Van Nevelestraat en Ten Eekhovelei) en Tucherlei. De stad en haar partners kuisen de rioolkolken, vegen straten, controleren hydranten, verwijderen onkruid en graffiti, herstellen kleine mankementen aan het voetpad, brengen huisnummers aan en organiseren een pop-up containerpark voor de bewoners van deze straten . Het district Deurne hield een buurtbabbel met inspraak over de heraanleg van het Van Deynseplein.


Praktisch

locatie
  • op locatie