Nutskasten krijgen creatief kleedje

stem voor jouw favoriete ontwerp

In samenwerking met het district Deurne wil Buurt aan de Beurt enkele nutskasten in de buurt rond de Ten Eekhovelei creatief aankleden. De grijze kasten op straat zitten vol technische apparatuur voor elektriciteits- of gasdistributie en vormen doorgaans geen parels in het straatbeeld. De graffiti tags verdwijnen en extra kleur verschijnt in het straatbeeld.
Communicatiebureau Mr. Henry creëerde 3 ontwerpen waaruit buurtbewoners kunnen kiezen. Inspiratie deed het op in de architectuur en de diversiteit van de buurt. Buurtbewoners kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp door de juiste foto op facebook te liken (tussen 23 en 27 okt). Elke nutskast krijgt een ander kleedje In de stijl van het winnende ontwerp. In totaal zullen er 8 kasten bekleed worden in de buurt rond de Ten Eekhovelei.

Ontwerp 1 - Straatnaam
De beginletter van de straat wordt op een architecturale manier vormgegeven en neemt elementen over van de huizen in de straat waar de nutskast zich bevindt. Het groene landschap en de blauwe lucht zorgen voor extra kleur in de omgeving.

Ontwerp 2 - Zicht op Deurne Noord
Gevels zijn vaak onpersoonlijk maar verbergen vaak een eclectisch interieur, even kleurrijk als de nationaliteit van de bewoner. We belichten het ra
am aan de voorzijde als architecturaal element, met zijn eigen kenmerken en karakter, dat je aan de achterzijde een inkijk geeft. Wat extra gevelplanten zorgen voor een groen accent in de straat.

Ontwerp 3 - Reizen in Deurne Noord
Deurne Noord is zowel letterlijk als figuurlijk een plaats van komen, gaan en blijven. De reisstickers geven zowel de verschillende nationaliteiten van de buurt weer, als interessante locaties in Deurne die je zeker bezocht moet hebben!

 

Deze beplakking past binnen het project Deurne Wintert waarbij de eindejaarsmaanden in het teken van Deurne Noord staan.

Buurt aan de Beurt
Buurt aan de Beurt is een project van de stad Antwerpen. Het maakt werk van propere, herstelde en veiligere straten. In het voorjaar nam het de straten rond het Van Deynseplein onder handen. Nu is het de beurt aan de Ten Eekhovelei, Van Nevelestraat, De Gryspeerstraat, Jozef Nellenslei, De Gilmanstraat, Van Heetveldelei (tussen Van Nevelestraat en Ten Eekhovelei) en Tucherlei. De stad en haar partners kuisen de rioolkolken, vegen straten, controleren hydranten, verwijderen onkruid en graffiti, herstellen kleine mankementen aan het voetpad, brengen huisnummers aan en organiseren een pop-up containerpark voor de bewoners van deze straten . Het district Deurne hield een buurtbabbel met inspraak over de heraanleg van het Van Deynseplein.


Praktisch

locatie
  • op locatie

Extra

stemmen kan door je favoriete foto te liken op de facebook van ccDeurne tussen 23 en 27 oktober.