HOME XXL, come in

De Nieuwe Bazaar - KunstZ

‘Ooit krijgt ge met de goden te maken’ bezweert een oude man het publiek. Het is het begin van een reis door de verbeelding van Ovidius en een van zijn bekendste metamorfosen.

De twee oudjes, Philemon en Baucis zijn in hun jonge jaren getrouwd, worden samen oud en zijn tevreden met hun eenvoudig leven. Ze zijn mekaars knecht en meester. In hun dorp komt op een dag een vreemde zwerver aan, op zoek naar een rustplaats. Hij klopt aan bij duizend huizen maar elke deur blijft dicht. Tot de diep ontgoochelde zwerver bij Philemon en Baucis arriveert. Zij zetten hun deur open en ontvangen hem hartelijk in hun schamele woonst.

Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent. In een aaneenschakeling van woord, dans, zang en live muziek brengt ‘Home XXL’ het wondermooie verhaal van ‘Philemon en Baucis’ tot leven én actualiteit.

Twee acteurs, een danser en een muzikant vertolken tijdloze thema’s omtrent god, mensheid, vriend en vreemde in een voorstelling die zowel verrast als ontroert en waarin het decor een bijzondere rol speelt...

Grafisch ontwerp: Kolja Aertgeerts
Regie: Greet Vissers
Concept: Hans Van Cauwenberghe, Siri Backx, Lieven De Winter
Tekst: naar Ovidius
Muziek: Joris Van Vinckenroye, Hans Van Cauwenberghe
Acteurs: Hans Van Cauwenberghe, Katrien De Becker, Somalia Williamson
Muzikant: Joris Van Vinckenroye
Kostuums: Bram Jespers
Beeldend werk: Kopspel vzw
Choreograaf: Paulo GuerreiroPraktisch

genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • op locatie

Extra

op locatie: Boekenbergpark - Van Baurscheilaan, Deurne

GRATIS, reserveren niet nodig