Antwerpen Gitaarfestival - Legends

Met Aniello Desiderio en Jan Depreter

“De slotdag van het Antwerpen gitaarfestival baadt in de Napolitaanse zon.”

Aniello Desiderio “Il Fenomeno” – Het Fenomeen – Niets is onmogelijk voor dit Napolitaanse wonderkind volgens het Engelse Classical Guitar magazine. Na zijn “tour de force” competitiejaren met maar liefst 18 eerste prijzen, schoot de carrière van deze Italiaanse virtuoos als een ster omhoog. Chick Corea, Lorin Maazel en John McLaughlin wisten al waarom. Nu u nog, als orgelpunt op de slotdag van ons festival dat ongetwijfeld nog lang, heel lang bij u zal nazinderen.

 

Als voorprogramma brengt Jan Depreter met een korte bloemlezing uit zijn gelijknamige Klara-album “Legend” (2011) hulde aan de Vlaamse reus Armand Coeck naar aanleiding van diens 80ste verjaardag. Als klap op de vuurpijl brengt hij de wereldpremière van een nieuw solo-werk van de componist uit Menen, meteen gevolgd door de spannende prijsuitreiking van de internationale Antwerpen Gitaarfestival Masters competitie.

Naast de Concerten, de Gitaarwedstrijden en één-op-één Masterclasses met bovenstaande artiesten, is er tijdens het hele festivalweekend ook een Expo van 12 topgitaarbouwers uit heel Europa te bewonderen, inclusief de inmiddels erg populaire live gitaarvergelijkingen op zaterdag en zondag. Niet te missen dus!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Reductie -25/65+ : 15 euro
  • Tickets: 20 euro

Extra

Lees zeker onze aangepaste info voor de laatste coronaregels op www.ccdeurne.be/corona

Kijk ook eens naar:

Antwerpen Gitaarfestival - Impressions

Met Marcyn Dylla en Tomasz Zawierucha

vr 12 nov 2021 - 20.00 uur

Wie kan het optreden van de Poolse stergitarist Marcin Dylla (1976) op ons festival van vier jaar geleden vergeten? Als één van de meest impressionante klassieke gitaristen is Marcin Dylla intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen

Antwerpen Gitaarfestival - Diversions

met Augustin Wiedemann en Pavel Steidl

za 13 nov 2021 - 20.00 uur

Met de Beierse gitarist Augustin Wiedemann en met de Tsjechische revelatie Pavel Steidl geniet je opnieuw met volle teugen van een twee sterren acts