Antwerpen Gitaarfestival - Diversions

met Augustin Wiedemann en Pavel Steidl

De tweede concertavond van het Antwerpen Gitaarfestival staat weer in het teken van de diversiteit. Met de Beierse gitarist Augustin Wiedemann haalt het Antwerpen Gitaarfestival een veelzijdige duizendpoot in huis die zich even thuis voelt als jazz- en kamermuzikant als als klassieke solist. Na zijn overwinning op de gitaarwedstrijd van La Havana in 1992 bestempelde Leo Brouwer zelf de man uit München als een Duitser met een Latijns-Amerikaans hart. Vanavond brengt hij dan ook werk van Heitor Villa-Lobos en… van Leo Brouwer.

 

En met de Tsjechische revelatie Pavel Steidl geniet je opnieuw met volle teugen van een echte sterren act. Sinds zijn eerste prijs op de Internationale wedstrijd van Radio France in 1982 in Parijs, groeide hij uit als een van de meest gevierde solisten van zijn generatie. In 1987 emigreerde Steidl naar Nederland, waar hij een eigen unieke en dikwijls ludieke stijl creëerde waarin hij de absolute referentie werd voor de uitvoering van 19de eeuwse gitaarmuziek van onder meer J. K. Mertz en Niccolo Paganini.

 

Na zijn onvergetelijke succes op het Antwerpen Gitaarfestival van 2016 was het hoog tijd om hem nog eens terug in huis te halen voor de parel op de kroon van deze jubileumeditie te zetten.

Naast de Concerten, de Gitaarwedstrijden en één-op-één Masterclasses met bovenstaande artiesten, is er tijdens het hele festivalweekend ook een Expo van 12 topgitaarbouwers uit heel Europa te bewonderen, inclusief de inmiddels erg populaire live gitaarvergelijkingen op zaterdag en zondag. Niet te missen dus!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Tickets: 20 euro
  • Reductie -25/65+ : 15 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Lees zeker onze aangepaste info voor de laatste coronaregels op www.ccdeurne.be/corona

Kijk ook eens naar:

Antwerpen Gitaarfestival - Impressions

Met Marcyn Dylla en Tomasz Zawierucha

vr 12 nov 2021 - 20.00 uur

Wie kan het optreden van de Poolse stergitarist Marcin Dylla (1976) op ons festival van vier jaar geleden vergeten? Als één van de meest impressionante klassieke gitaristen is Marcin Dylla intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen

Antwerpen Gitaarfestival - Legends

Met Aniello Desiderio en Jan Depreter

zo 14 nov 2021 - 17.00 uur

Aniello Desiderio “Il Fenomeno” – Het Fenomeen – Niets is onmogelijk voor dit Napolitaanse wonderkind volgens het Engelse Classical Guitar magazine