Antwerpen Gitaarfestival - Impressions

Met Marcyn Dylla en Tomasz Zawierucha

Wie kan het optreden van de Poolse stergitarist Marcin Dylla (1976) op ons festival van vier jaar geleden vergeten? Als één van de meest impressionante klassieke gitaristen van onze tijd met niet minder dan 19 eerste prijzen op internationale gitaarwedstrijden, is Marcin Dylla intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

 

Sinds zijn overwinning in 2007 op de GFA Competition in Amerika, stond hij op nagenoeg elk belangrijk podium. Ondanks de vele wedstrijden op zijn palmares, staat Marcin Dylla vooral bekend om zijn muzikaliteit. Zo schrijft Blair Jackson in Classical Guitar Magazine: “This is a player who clearly feels every note. Rarely have I seen a musician so locked-in to each moment.” Voor onze jubileum editie wisten we hem te strikken voor een nieuw onvergetelijk snarenmoment.

The Polish Connection is compleet. De Poolse gitarist Marcin Dylla is uitgegroeid tot een wereldster van de klassieke gitaar. Maar eerst presenteert de uit Poznan afkomstige Tomasz Zawierucha zijn gloednieuwe TANSMAN CD.

Programma:

Tomasz Zawierucha speelt:

Alexandre TANSMAN
-Hommage à Chopin
-In modo Polonico

Benjamin BRITTEN
-Nocturnal Op.70

*

Marcin Dylla speelt:

J. S. BACH
-Lute Suite Nr.1 BWV996

Vicente ASENCIO
-Col.lectici intim

Erik HOJSGAARD
-C'est la mer mêlée au soleil


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Reductie -25/65+ : 15 euro
  • Tickets: 20 euro

Extra

Lees zeker onze aangepaste info voor de laatste coronaregels op www.ccdeurne.be/corona

Kijk ook eens naar:

Antwerpen Gitaarfestival - Diversions

met Augustin Wiedemann en Pavel Steidl

za 13 nov 2021 - 20.00 uur

Met de Beierse gitarist Augustin Wiedemann en met de Tsjechische revelatie Pavel Steidl geniet je opnieuw met volle teugen van een twee sterren acts

Antwerpen Gitaarfestival - Legends

Met Aniello Desiderio en Jan Depreter

zo 14 nov 2021 - 17.00 uur

Aniello Desiderio “Il Fenomeno” – Het Fenomeen – Niets is onmogelijk voor dit Napolitaanse wonderkind volgens het Engelse Classical Guitar magazine