Uus Knops : Casper een rouwboek

auteurslezing

Psychiater Uus Knops schreef het boek “Casper een rouwboek” over haar broer die in 2005 overleed. Samen met haar ontdekken we wat de kracht van verbinding betekent in tijden van verlies.
Het is december 2005 wanneer auteur Uus Knops te horen krijgt dat haar jongere broer Casper wordt vermist. Met hun diploma op zak besloten Casper en zijn studiegenoot Christophe om rond te reizen in het prachtige Venezuela. Maar kort voor het einde van de reis stopt het mailcontact en ook hun vliegtuigstoel blijft leeg...
Wat volgt is een intensieve zoekactie die wordt geleid door het gezin Knops. Hun huis wordt het kloppende hart van de operatie, maar alle inspanningen ten spijt moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.
“Het rouwproces is als een strandwandeling. Je ziet de oneindigheid van de zee, en dan voel je je nietig. Rouw en verdriet zijn als de golven van de zee die komen en weer gaan. Onvoorspelbaar, maar wegblijven doen ze niet. Rouw stopt nooit. Dat moet je ook niet proberen. Blijf in beweging, letterlijk en figuurlijk. Liefst de natuur in, onze geest blijft dan ook in beweging. En stiltes zijn minder lastig als je al wandelend in gezelschap bent”

Tiendaagse van de geestelijke gezondheid : samen veerkrachtig.

1 tot 10 oktober 2020
Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid focussen we ons op goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid beter bespreekbaar maken.
De invloed van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen op ons mentaal welbevinden is enorm. De slogan ‘Samen Veerkrachtig’ is dus meer dan ooit op zijn plaats. Verbinding en ontmoeting met anderen zijn essentieel om je goed in je vel te voelen.
https://logoantwerpen.be/
Lus, Logo Antwerpen en bib Arena slaan alvast de handen in mekaar!

Bib Arena wijkt uit naar een grotere locatie om de afstandsregels voor het publiek veilig te kunnen toepassen.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis
locatie
  • op locatie

Extra

Locatie van de lezing : school Hoedjes van papier, Thibautstraat 65, 2100 Deurne

Reserveren verplicht via e-mail bib.arena@antwerpen.be

Gratis