TE GAST: Technopolis on Tour

VOLZET

Technopolis wil iedereen bereiken en enthousiast maken over wetenschap. Daarom gaat Technopolis op tournee door Vlaanderen. De shows sluiten aan bij de eindtermen en worden gegeven door volleerde edutainers, rasechte showbeesten met een wetenschapsknobbel!

Speel met druk
Als jij aan druk denkt, denk jij dan spontaan aan een filmrolbazooka, exploderende verfblikken en Maagdenburgse halve bollen? Als je deze show gezien hebt, dan staan ze vast en zeker in je geheugen gegrift! Tijdens deze show zetten we de grove middelen in om aan te tonen dat lucht drukt. Wat gebeurt er als we druk verhogen en dan weer verlagen?
Nu nog een proefpersoon vinden die luchtdruk aan den lijve wil ondervinden... Geen druk, hoor!

 

Proefjes voor in de klas!
Omver geblazen door de shows tijdens Technopolis on Tour en zin om je leerlingen zelf eens te verbazen? Of kan je niet wachten totdat we in jouw buurt passeren en wil je op voorhand al een paar experimenten uitvoeren?

In onze proefjesdatabank een reeks proefjes die aansluiten bij de shows uit Technopolis on Tour. Proeven deze proefjes naar nóg meer? Snuister dan zeker eens doorheen onze volledige proefjesdatabank!

Aan de slag met lucht, gassen en drukPraktisch

genre
prijzen
  • Tickets: 3 euro

Extra

 

duur: 40 minuten

reservatie via cc Deurne, facturatie door Technopolis

BEIDE VOORSTELLINGEN ZIJN VOLZET, je kan nog inschrijven op een wachtlijst...