Johan Verminnen

50 jaar plankenkoorts

Met bemoedigende woorden van Toon Hermans werd de jonge Verminnen in 1969 laureaat van het tv-gala ‘Ontdek de Ster’ en sindsdien viel het nooit meer stil. . En nu 50 jaar(!) later worden zijn optredens nog altijd heel druk bijgewoond, zowel op zomerse pleinen als in de theaterzalen. Bij elk concert valt het telkens opnieuw op hoe sterk dit boegbeeld van het Nederlandstalige chanson zich laat omringen door uitstekende, stevige muzikanten.

Door zijn gevoel voor de Franse taal wordt hij in de lage landen aanzien als de expert van het Franse chanson (Jacques Brel, Claude Nougaro, Leo Ferré,…). Het pure chanson is de essentie, maar heel zijn loopbaan al boetseert de Brusselse artiest er andere zaken rond: Latijns-Amerikaanse sfeer, jazz en andere muziekjes die niet van onder de eigen kerktoren afkomstig zijn. Chanson, jazz, musette, latino: deze man is van alle markten thuis en verrijkt zijn muziek met alle mogelijke invloeden. Sfeer, gedrevenheid en emotie. Da’s Johan Verminnen. Al 50 jaar lang!

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, Arenberg en Provincie Antwerpen


Praktisch

prijzen
  • Gratis - kom op tijd want vol is vol!