Bloemen noch kransen met Senne Guns, the Calicos en Alex Agnew

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.
Het orkest van 'The Moonlovers” zal de centrale gasten in alle waardigheid bijstaan. Herwig Verhovert (VRT Radio 1) leidt de plechtigheid in goede banen en wijdt de homilie aan interessante weetjes over de overleden artiest.
Voor de gelegenheid wordt een groepsceremonie gehouden op vrijdag 23 augustus in het Openluchttheater.

Senne Guns zingt Freddie Mercury
Senne Guns is pianist, componist en zanger. Hij speelde bij de band Tomán en toerde met Spinvis, bekend van de hit ‘Voor ik vergeet’. De sound is te omschrijven als indie pop met een verdraaid kantje en geloofwaardige teksten. Zijn frisse kijk op Nederlandstalige muziek leverde hem een MIA-nominatie op voor beste Nederlandstalige album.

Freddie Mercury (1946 – 1991) was de legendarische frontman van de groep Queen. Hij stond bekend om zijn flamboyante podiumpersoonlijkheid, explosieve optredens en zijn buitengewone stembereik.

Quinten en Sander van The Calicos eren George Harrison
Quinten Vermaelen is naast songwriter ook zanger en gitarist. Sander Smeets speelt meerdere instrumenten maar kan ook zingen. Samen met nog vier andere jonge bandleden vormen zij The Calicos, de winnaars van Humo’s Rock Rally 2018.
The Calicos veroverden tijdens de finale in de AB iedereens hart door hun pure en degelijke sound. Oude muziek door jonge zielen, interessant en opwindend.

George Harrison (1943 – 2001) was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Aanvankelijk stond hij als songwriter in de schaduw van John Lennon en Paul McCartney maar daar kwam na het verschijnen van de elpee Abbey Road terecht een einde aan.

Alex Agnew eert Jim Morrison (The Doors)
Alex Agnew kennen we vooral als stand-upcomedian maar ook als zanger kan hij zijn mannetje staan. Met zijn heavymetalband Diablo Blvd maakte hij verschillende festivals onveilig, waaronder Pukkelpop en Graspop. Benieuwd of hij ook  het OLT kan doen daveren!

Jim Morrison (1943-1971) was de zanger van de Amerikaanse band The Doors. Zijn theatrale persoonlijkheid en zijn beeldende teksten toverden de concerten van The Doors steevast om in complete seances, waarbij Morrison op geniale wijze contact wist te leggen met het publiek.

Belgische muzikanten blijven hun idolen eren. Kom zeker een volgende aflevering beleven in zaal Zirkus in hartje Antwerpen. Nieuwe Bloemen noch kransen op woensdagen 9 oktober, 13 november, 11 december 2019.
Meer info: www.stadsmagazijn.be

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, Arenberg en Provincie Antwerpen


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis - kom op tijd want vol is vol!