LEZING : DYSLEXIE ? WACHT NIET AF, KIES VOOR ACTIE !

Dyslexie : Wacht niet af, kies voor actie !

De bibliotheek van Deurne en het NeuroVisueel Centrum nodigen u van harte uit op de informatie avond rond dyslexie, taal- en rekenproblemen.

Na de Kerstperiode wordt het voor heel wat schoolkinderen duidelijk hoe dit schooljaar verder zal verlopen. Gaat het vanzelf of is het hoogtijd om een versnelling hoger te schakelen? Is extra hulp thuis voldoende of moet er extern begeleiding gestart worden?

Wanneer automatiseringsproblemen om de hoek komen kijken is afwachten geen optie. Hoe sneller je ingrijpt hoe kleiner de schoolse achterstand en de emotionele lading op het einde van de rit.
Uiteraard ontwikkelt elk kind anders, op zijn/ haar eigen tempo en op zijn/ haar eigen manier. Maar als je weinig of geen evolutie ziet grijp dan in. Zorg er voor dat de glimlach van je kind niet verdwijnt.
Ons doel? Een gelukkig kind dat met plezier naar school gaat!

Wat mag u verwachten van de lezing?
o Herkenningspunten van beginnende automatiseringsproblemen
o Een andere kijk op taal- en rekenproblemen
o In het hoofd van een kind, meer dan moeilijk lezen en fouten schrijven
o Een andere en effectieve aanpak
o Elk kind kan leren, op zijn/ haar eigen manier
o Kennismaking met de lees- en luisterboeken van de bibliotheek voor kinderen en jongeren met leesproblemen en dyslexie.

Door oa de preventieve begeleiding hielp het Centrum de voorbije jaren enkele honderden kinderen. Dat leidde tot mooie succesverhalen die je kan nalezen op de website of Facebook pagina.

Met heel eenvoudige en kindvriendelijke aanpassingen kan je je kind beter en zelf ondersteunen thuis. Kom er alles over te weten tijdens de lezing.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis - inschrijven verplicht
locatie
  • Bib Couwelaar
  • Te Couwelaarlei 120
  • 2100 Deurne

Extra

Reservatie verplicht: info@neurovisueelcentrum.be of 0471 69 30 79
info: www.neurovisueelcentrum.be