Een gezellige avond In gesprek met Toni Coppers.

Toni schrijft al tien jaar aan de steeds populairdere Liese Meerhout-thrillers. Alle boeken staan op zichzelf maar wie ze allemaal leest, krijgt er het boeiende levensverhaal van het hoofdpersonage bovenop.

Toni praat graag en vol overgave over hoe deze reeks ontstaan is. Hoe hij zelf thriller-auteur werd. Nog liever praat hij over de mens achter de schrijver, de tocht in zijn leven die hem leerde te springen, te durven en uiteindelijk stilletjesaan écht zichzelf te zijn.

Net als in zijn verhalen over Liese Meerhout brengt Toni zijn eigen levensverhaal met de nodige humor, kwetsbaarheid en vooral zijn hartverwarmende authenticiteit.
Toni is wellicht een atypische misdaadauteur: hij vertelt wel over zijn bezoek aan de obductiekamer maar liever nog filosofeert hij over de actualiteit van de dag, deelt hij zijn lievelingsgedicht …

Als schrijver combineert Coppers steevast een ingenieus en spannend misdaadplot met een doorgedreven karaktertekening van zijn commissaris Liese Meerhout. Hij begrijpt haar twijfels, driften en verlangens én hij deelt haar koppige rechtvaardigheidsgevoel.

Haar rechterhand hoofdinspecteur Michel Masson, de melancholische intellectueel, steelt ieders hart met zijn moeilijke maar kwetsbare karakter. Net dat menselijke maakt Coppers tot één van de meest hartverwarmende auteurs van Vlaanderen. Maar het geheim daarachter is natuurlijk het autobiografische aspect van zijn schrijven.

Toni Coppers, ex-radiomaker vertelt graag en boeiend over het schrijversvak. Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn heden en verleden leven die hem gemaakt hebben tot wie hij is.
Dit wordt een auteurslezing die meer voelt als een paar gezellige uren met een warm gesprek.

Op de vraag waarom hij graag lezingen geeft antwoordt Toni steevast: “Schrijven is altijd mijn droom geweest. Dat ik dat nu sinds 2014 mijn voltijdse baan mag noemen, blijft aanvoelen als een privilege. Maar het schrijverschap is een eenzame bezigheid. Vandaar dat ik het contact met mijn lezers op lezingen in bibliotheken, scholen, bij culturele verenigingen en serviceorganisaties zo koester. De open, hartelijke, eerlijke en kritische feedback geeft me elke keer weer vleugels …het geeft het nodige tegengewicht voor een zeer solitaire maar fantastische job!” .


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis
locatie
  • Bib Couwelaar
  • Te Couwelaarlei 120
  • 2100 Deurne

Extra

Inschrijven via bib.couwelaar@stad.antwerpen.be of aan de balie van de bibliotheek