CULTUURPRIJS DEURNE 2018

Viering Laureaten van de Kunst

In januari zetten we opnieuw drie verdienstelijke Deurnenaars in de bloemetjes.

Dankzij een volksstemming, besliste een professionele jury wie volgens u cultureel Deurne in 2018 op de kaart zette in drie categorieën.
De Carrièreprijs gaat naar De Reuzen Van Deurne vzw, ,Blackwave,  sleept de Blikvangersprijs in de wacht en leerlingen van de Spectrumschool Deurne worden in de bloemetjes gezet als Beloftevol Talent n.a.v. hun verhalen die door Fikry El Azzouzi werden gebundeld in het boek Mogen de wijze jongens winnen, gij weet

De uitreiking van de Cultuurprijzen is een sfeervolle en feestelijke viering met een wervelende show waar woord, beeld en muziek de hoofdrol spelen.

De viering wordt afgesloten met een receptie.

Na 20 succesvolle edities, zetten we in januari opnieuw drie verdienstelijke Deurnenaars in de bloemetjes. Dankzij een stemming, liet u weten wie uw favoriete Laureaten van de Kunst zijn.

Een professionele jury besliste daarop wie volgens u cultureel Deurne in 2018 op de kaart zette in drie categorieën.

De Carrièreprijs gaat naar De Reuzen van Deurne vzw, de grootste reuzenfamilie van Antwerpen.

Hun verhaal begint in 1977 met de geboorte van de Preutelmadamme. Ondertussen paradeert de lijvige reuzenfamilie elk jaar in september tijdens de Bevrijdingsfeesten onder grote belangstelling door de straten van Deurne.

Jazzy hiphopband blackwave. sleept de Blikvangersprijs in de wacht. Het jonge duo Jaywalker en Deurnenaar Willem Ardui ontmoetten elkaar voor het eerst in de cafetaria van AZ Monica in Deurne. Niet veel later stond blackwave. op het podium van Pukkelpop 2017, bewees het duo zichzelf nogmaals op Rock Werchter 2018 en speelt het in november nog voor een uitverkochte zaal in AB.

Met de single Elusive domineerde blackwave. de Belgische radio. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de (nationale) hiphopscene.

De leerlingen van de Spectrumschool Deurne worden in de bloemetjes gezet als Beloftevol Talent n.a.v. hun verhalen die door Fikry El Azzouzi werden gebundeld in het boek Mogen de wijze jongens winnen, gij weet. Daarin vertellen jongeren uit het beroepsonderwijs over hun land van herkomst, racisme, culturele spanningen tussen het thuisfront en de gewoonten in de buitenwereld maar willen ze vooral opboksen tegen de clichés die er heersen over leerlingen uit het beroepsonderwijs. In oktober werd hun boek op veel enthousiasme onthaald tijdens de presentatie in de Roma.

De uitreiking van de Cultuurprijzen is een sfeervolle en feestelijke viering met een wervelende show waar woord, beeld en muziek de hoofdrol spelen. De viering wordt afgesloten met een receptie.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis

Extra

Inschrijven voor 21 januari 2019 via ccdeurne@stad.antwerpen.be of 03 360 85 50