Geluidsarchitect Kris Strybos (Scale) en graffiti-artist Bram De Ceurt (Bird) nemen je mee in een subtiele clash tussen onze oude Vlaamse Meesters en streetart. Een totaalbeleving waar muziek en beeld één zijn. In de box staan je zintuigen op scherp. Je beweegt vrij. Je zoekt het geluid spontaan op en ademt de beelden in. Strybos laat borrelen en clashen, en verbindt zo oud en nieuw, bemind en onbemind.

Klankbad

Het concept werd bedacht door Kris Strybos die muziek op een nieuwe manier wilde beleven. Hij creëert een sferisch klankbad en zoekt inspiratie bij de grote barokmeesters uit de 17de eeuw. Barok kenmerkt zich door overdadige vormen en heftige gevoelsuitdrukkingen. Dat neemt hij mee in de creatie van een uniek geluidsdecor.

Een vurige soundscape die zich niet vastpint op één stijl. Het explosieve karakter van de barok wordt gerecycleerd. Hij laat clashen en borrelen en verbindt zo op subtiele wijze oud en nieuw, bemind en onbemind.

Graffiti

Voor deze Urban Baroque Bowl werkt Strybos samen met graffiti-artiest Bird. Graffiti is een perfecte kunstvorm om de barokke sfeer om te zetten naar een urban realiteit. Bird krijgt de opdracht om zijn interpretatie te geven met mogelijke verwijzingen naar Dulle Griet van Peter Bruegel de Oude, de 7 hoofdzonden, olieverf...

Concept: Kris Strybos
Concept & uitvoering decor: Martin Baarda
Graffiti: Bram De Ceurt
Sound: Kris Strybos
Productie: Flore Opsomer / Taktic
Met steun van de Stad Antwerpen ikv Antwerpen Barok 2018


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis

Extra

De Urban Baroque Bowl staat ook opgesteld tijdens DEURNE WINTERT in Park Groot Schijn op 8/12

In Cinema Rix kan je de Bowl bezoeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 16 uur.