Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in de muziekwereld. Naast de samenwerking met enkele klassieke ensembles (o.a. het Kamerorkest Charlemagne, het Gaggini Kwartet en het J. Smet Strijkkwartet), deelde hij de voorbije jaren het podium met artiesten als Bart Peeters, Philip Catherine, Sioen, Flip Kowlier, Kommil Foo en Bjork.

Emile is een totaalmuzikant: klassiek geschoold maar beïnvloed door de gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek die hij thuis leerde kennen (zijn vader was bassist bij het befaamde Waso Quartet). Ook zijn muzikale idolen Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Chet Baker en violist Sandor Lakatos zorgen voor de nodige inspiratie bij het musiceren en componeren.

Na jarenlang het podium te hebben gedeeld, kiest Emile nu resoluut voor een soloproject: de release van een EP met eigen songs. Met vrolijke, eigenzinnige nummers wil hij positiviteit in de wereld brengen. Liefde is de rode draad. Voor de teksten bundelde hij de krachten met de Amerikaanse schrijfster Eireann Lorsung.

Emile zingt, speelt viool en laat zich begeleiden door drie violisten en een contrabassist. Het resultaat is vernieuwend, fris en speels. Of hoe iemand het na een try-out verwoordde: ‘Ik wist niet dat dit kon met een viool!’.
Ook Bart Peeters is superenthousiast over de eigen songs van Emile: “Je hoort warme, speelse, melancholische, superswingende vrolijkheid. Maar je hoort vooral een zanger die de fijnzinnigheid van zijn vioolspel ook in zijn strot kan leggen!”

Met:
Emile Verstraeten - zang, viool
Mart Flecijn - viool
Beatrijs De Klerck - viool
Stefan Wellens - altviool
Wouter Berlaen of Hendrik Vanattenhoven - bas