Nele van den Broeck

Kwest #3: Het geld

Een jaar geleden verhuisde Nele Van den Broeck naar Londen. Ze ging het maken. Door een combinatie van zelfoverschatting, astronomische huurprijzen en de zwakke euro heeft ze zichzelf vooral armer gemaakt. In afwachting van haar grote doorbraak klust ze bij als straatmuzikant. Ondertussen hoort ze exotische woorden op de radio: crisis, kredietrating, staatsschuld, begrotingstekort of noodlening. Ze ziet bankiers huilend in elkaar storten op straat. Ondertussen passeert ze regelmatig Calais, waar ze een stukje papier dat paspoort heet moet laten zien.

Nele Van den Broeck ken je ongetwijfeld van haar rubriek in Iedereen Beroemd. Ze schrijft ook een column voor De Standaard en werkt momenteel aan haar tweede plaat Nele Needs A Holiday.

Met KWEST#3: Het Geld brengt Nele Van den Broeck haar laatste zeer vermakelijke maar begrijpbare theateraal-wetenschappelijke lezing in de KWEST-reeks. Eerder maakte ze al KWEST#1: Het brein en KWEST#2: De Kosmos. Deze voorstelling gaat over economie, over de grote finaniële systemen die, vrijwel onzichtbaar, vele facetten van ons leven beheren. Maar ook over rechtvaardigheid, over de vraag hoe wij, met al onze dromen en ambities, en in de wereld waarin we leven, toch kunnen proberen een goed mens te zijn.

Tekst & spel : Nele Van den Broeck


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • vvk: 12 euro
  • Kansentarief