Chin-Cheng Lin - Marimba Recital

Cavaconcert

Lin Chin Cheng staat bekend als de eerste student marimba aan het gerenommeerde koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij zijn master diploma haalde met grootste onderscheiding. Nadat hij derde werd op de prestigieuze International Marimba Competition Belgium kreeg hij internationale erkenning. Geprezen voor zijn uitmuntende muzikaliteit en opmerkelijke prestatie, ontving hij reeds op negentienjarige leeftijd de prijs voor joung talent.

Lin staat tot op de dag van vandaag wereldwijd bekend als groot en getalenteerd virtuoos , met buitengewoon muzikaal en technisch meesterlijk vermogen. Lin won talrijke andere prijzen op internationale muziekwedstrijden, waaronder de “Concerto Competition Univerisy Symphony Orchestra Leuven”’; de eerste prijs op de ‘European Soloist Competition’, ‘de eerste prijs als marimba solo en marimba duo op de Australian percussion Eisteddfod’, de derde prijs op de ‘International Contemporary Chamber Music Competition’ en de prijs voor talent op de ‘Universal Marimba Duo Competitio’n.Lin werkt intensief samen met het ‘Taipei Representative Office in the EU and Belgium’ om de Taiwanese kunst te promoten en ontving hiervoor de Cultural Outstanding Award. Hierdoor kreeg Lin de eer om voor de Belgische koninklijke familie op te treden.

Lin is naast marimbist ook componist van werken voor marimba; twee muziekboeken voor jonge spelers zijn van zijn hand. Hij won de eerste prijs in de’ Classical Marimba League International Composition Competition ‘en de prijs voor originaliteit op de ‘Universal Marimba Competition’. Zijn laatste marimbacompositie ‘marimba concertino The Universe’ (van Ludwig Albert) ging in 2010 in première.

In 2007, kwam zijn eerste solo marimba album “Silk Road” uit. Een tweede “Splendor Star” werd recent door Centaur Records (USA) op de markt gebracht. Tijdens 2004-2009 verzorgde hij internationaal concerten in 20 landen. Hij houdt jaarlijks solo recitals in het buitenland ( 6de Internationale Marimba Festival in Chiapas- Mexico, het 7de Internationale Percussie Festival in Valencia, Spanje, het 7de internationale Percussie Festival in Pantagonia, Argentina) en werd al uitgenodigd voor concerten tijdens de: “Academische opening "Proloog"-Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen”, de internationale productie “Oriënt Express”, Festival der Voorkempen, Festival de Nachten, Belgische en Nederlandse percussiedagen, de ‘Occidental and Chinese music Taiwanese Culture Office’ in Brussel. Hij was gast-professor in de eerste percussie- cursus in La Corunna, Internationale Marimba Academy in Sint-Truiden 2008 en 2009.

Sinds 2010 geeft hij marimba en percussie aan het Artesis Hogeschool Antwerpen Royal Conservatoire , Lemmens Instituut en het MUDA art high school. Tegenwoordig is Lin Chin Cheng promotor van Adams en Resta Percussion. De jonge Cheng doctoreert daarenboven nog aan de universiteit Antwerpen, en studeert specialisatie in percussie bij National University of Music Zagreb, Kroatia.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • € 10 inclusief glas cava of fruitsap
  • Kansentarief