Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt.

Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 45&33-toeren-platen. Het laatste album Slik (2015) kreeg lovende recensies èn 'n nominatie voor 'n MIA in de categorie Nederlandstalig.

In 2001 bracht Marcel U nu! uit, in duo met Ad Cominotto, poëzieteksten van Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen. Er verscheen ook 'n rockalbum Mensen zijn er teveel aan in 2004 en heel wat losse flodders: Gaston en zijn zuster (Radio 1 - Kleur in e-mineur), Want ik wil niet (Radio 1 - Schrijver zkt zanger), In mijn pyjama (Te Gek!? - CD5) en Paracetamol/Twee heren (12inch-maxisingle, Starman Records)

Maar nu is er 'n eerste volwaardig album in eigen naam.
Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss en werkt in België met o.a. Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts.

Er zijn gewaardeerde bijdragen van Serge Feys (TC.Matic, Arno), Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels), Thomas Vanelslander (Gorki, Helsinki), Andrew Chi Claes (Stuff, Hamster Axis Of The One-Click Panther) en Leen Diependaele (Samowar, De Roovers).

Live is er 'n fijn repertoire van nieuwe en bekende nummers. Van U nu! over AA! tot CA$HCA$H, met altijd wel verrassende covers waarbij Kris De Bruyne, The Ramones, De Spelbrekers of Ramstein niet gemeden worden.

Alles op 'n vintage bedje van analoge synths. Veel warme klanken van Ad Cominotto en David Vandenborn èn 'n breed vocaal spectrum dankzij de veelzijdige stem van Leen Diependaele.

Marcel Vanthilt, origineel als altijd, maar nu muzikaal sterker dan ooit.

Met:
AD COMINOTTO (Arno, Charles & Les Lulus, Meuris, Alain Bashung): keyboards & moog
DAVID VANDENBORN (Arbeid Adelt!): programming, keyboards & special effects
LEEN DIEPENDAELE (Samowar, De Roovers & HETPALEIS): zang, loopstation, keyboards
MARCEL VANTHILT (Arbeid Adelt!): zang, keyboard & samples 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief