PLACENTA plays PLACEBO

Warming up: dj Groove Merchant

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo).Ond er deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (1971), Placebo 73 (1973) en Placebo (1974).

Placebo werd geen commercieel success, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije 40 jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars en het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de bijzonder populaire TV-serie Callboys.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin leek dit het ideale moment om deze fantastische muziek terug onder de aandacht te brengen met de hulp van enkele rasmuzikanten. Het geheel gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.

Timing:
20:30 DJ Groove Merchant
21:30 Placenta Plays Placebo

Met:
/Geert Roelofs - drums /
/Hans Mullens - bas /
/Patrick Steenaerts - gitaar /
/David Thomaere - keyboards /
/Dree Peremans - trombone /
/Sam Vloemans - trompet /
/Wietse Meys - sax, clarinet, basclarinet /
/Eric Engels – scenografie

Placenta plays Placebo is een productie van CC Diest

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, de Arenbergschouwburg en Provincie Antwerpen


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis - kom op tijd want vol is vol!