cc Deurne blijft inzetten op games als cultuurmedium. Vorig jaar lieten we door Devillé Arcade en in samenwerking met Cultuurconnect een moderne arcadehal ontwikkelen, waarvan de 7 games focusten op samen spelen, het creatieve en het artistieke. Die games werden onder de noemer PUSH THE BUTTON voorgesteld in Cinema Rix en gingen nadien nog op tournee doorheen Deurne en andere Antwerpse bibliotheken en cultuurcentra.

 

Dit jaar gaan we voor een mogelijk nog ambitieuzer project: we vroegen de leerlingen van onze partner de Spectrumschool om zélf aan de slag te gaan en een game uit te werken. Onder begeleiding van Devillé Arcade startte een projectgroep van leerlingen in februari met het vertalen van een idee in een speelbare game, programmeren en coderen, het in elkaar steken van de hardware én het maken van professionele gamekast. PLUG & PLAY dus!

 

Op 28 april stellen ze de game in Cinema Rix graag voor aan het grote publiek. En dat event ondersteunen we vanuit cc Deurne graag met de nodige omkadering en animatie. Waar de focus vorig jaar lag op het louter spelen van niet-alledaagse games, spitsen we ons dit jaar toe op het programmeren en coderen. De komende weken krijgt het programma vorm, en kan je hier updates vinden over wat er allemaal te beleven valt. Maar alvast een voorsmaakje van wat je in de verschillende ruimtes in Cinema Rix te zien zal krijgen!

 

Het salon en onze inkom worden omgetoverd tot een retro-gamehal door de jongens van het Consolesalon. Ze maken speciaal voor ons een selectie van games die te maken hebben met het thema van de dag: plug & play.

 

De foyer van onze vernieuwde Cinema Rix wordt ingepalmd door de Spectrumschool. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje, verzorgd door de horeca-afdeling / mini-onderneming van de school. De techniekklas geeft doorlopend workshops game-PC bouwen (10+). 

 

In de polyvalente zaal staan de opgeleverde games van de Spectrumschool uiteraard centraal. Maar we voorzien ook een hele resem van workshops en speelbare games:

  • Skillz vzw werkte in de loop van het najaar een traject uit waarmee enkele Deurnse jongeren deelnamen aan de Robocup-wedstrijd in Brussel. In Cinema Rix laten ze zien welke dancemoves hun geprogrammeerde robotten intussen onder de knie hebben! Sterker nog: ga de uitdaging aan en programmeer je robot zélf met de moves van Michael Jackson, Mick Jagger of Cardi B! 
  • Dat de collega's van het Jeugdfilmfestival meer dan enkel met film werken, bewijzen ze door een fijne selectie van hun Medialab mee te nemen. Verwacht je aan enkele leuke spellen en codeerworkshops.Zo kan je aan de slag aan met OSMO-codingstand om de basisbeginselen van het programmeren onder de knie te krijgen. 
  • Enkele studenten van de DEVINE-opleiding van HOWEST knutselden een boomstammenspel in elkaar. Kan jij de obstakels ontwijken? 
  • Onze vrienden van Devillé Arcade leren je met een eenvoudig stappenplan om zelf een game in elkaar te steken in een mum van tijd. De smaak te pakken? Schrijf je dan zeker in voor één van de 11 workshops Game Development (12+) die in de loop van mei plaatsvinden in de Deurnse bibliotheken en Cinema Rix.
  • De muzikale omkadering wordt dit jaar voorzien door Antwerpse electronicaproducer CRWSH (Carwash voor de vrienden). Hij brengt live muziek en sounddesign bij live gespeelde games, HCKWSH heet dat! CRWSH wordt bijgestaan gamer Bart Verschueren en Philip De Man op de modulaire synth. En tussendoor brengt spectrumleerling Jonas Andries de muziek die hij componeerde voor het spel.

 

Gezien het grote succes van het Minecraft-creative buildtoernooi van Minecraft Family vorig jaar, organiseren we daar in onze cinemazaal graag een vervolg aan! UPDATE: inschrijven voor het toernooi kan via deze link.

 

In nieuwe buurtbar Barix tenslotte kan je de hele middag door even rustig verpozen met een lekkere koffie, en kennis maken met andere digitale projecten waar onze collega's van de bibliotheken en de cultuurdienst mee bezig zijn. Zo kan je een virtuele toer volgen in bibliotheek Arena met de nieuwe Mobisi app, of een 'echte' toer doorheen Deurne Noord met je smartphone of tablet en de Ojoo-app.

 


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis

Extra

van 12 tot 18 uur

gratis