Storm, letters van vuur (8+)

familiefilm

Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten, die in het grootste geheim ook verboden geschriften drukt. We zijn 1521 en de Inquisitie zwaait ongenadig de plak over Antwerpen. Ook Storms veilige leventje komt volledig op z’n kop te staan wanneer Klaas wordt betrapt. Vader wordt gearresteerd en Storm wordt het middelpunt van een klopjacht op een verboden brief.

Achtervolgd door soldaten krijgt hij hulp van Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels onder de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden van de brandstapel. Maar wie kunnen ze nog vertrouwen?

Achter de film ‘Storm, letters van vuur’ schuilt een indrukwekkende productie waarbij slim gebruik werd gemaakt van een aantal bestaande locaties in België, aangevuld met prachtig gereconstrueerde sets. Het levendig en fantasievol decor met veel aandacht voor detail zorgt voor een knappe reproductie van de stad Antwerpen tijdens de 16e eeuw, een stad schemerend tussen geestelijke duisternis en verlichting. ‘Storm, letters van vuur’ biedt de kijkers een middeleeuws avontuur in combinatie met een boeiende geschiedenisles over de start van de Reformatie.

2017, Nederland, 100’, Nederlands gesproken
Regie: Dennis Bots
Cast: Peter Van den Begin, Angela Schijf

trailer

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Tickets: 5 euro
  • Kansentarief