Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z’n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen.
Deze film bundelt negen afleveringen van de gelijknamige Vlaams-Nederlandse animatiereeks (ook vertoond op Ketnet) en is gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma. Ze spelen zich af in prachtige handgemaakte decors, die aan de verhalen een gezellige, huiselijke sfeer geven.
Met de stemmen van Jelle en Clara Cleymans, Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian, Ivan Pecnik en Ini Massez

Regisseur Steven de Beul: “Alles speelt zich af in een veilige omgeving met een open fris karakter. De zachtheid van de personages, de gezelligheid van hun omgeving en de spannende, af en toe ondeugende avonturen van de 3 vrienden zijn hartverwarmend en zetten de kijkertjes aan om, net als Rintje en zijn vriendjes, te ravotten, creatief te zijn en samen plezier te beleven.”

2016, België, 50’, Nederlands gesproken
Regie: Ben Tesseur, Steven De Beul
Stemmen: Jelle en Clara Cleymans, Barbara Sarafian

trailer


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Tickets: 8 euro
  • Kansentarief: 5 euro

Extra

9.30 uur ontbijt, 10.30 uur film
na de film kunnen kinderen én ouders deelnemen aan een workshop gebaseerd op de film.