Lukas Lelie – support Sander vdv

Ik doe mijn best

Lukas Lelie stapte in 2012 voor het eerst op een podium om te vertellen dat hij één en ander niet begrijpt en niet kan. In plaats van het hem uit te leggen, werd er met hem gelachen. Dat leverde hem al snel 3 comedyprijzen op (de Lunatic Comedy Award, de Culture Comedy Award en Humo’s Comedy Cup).

Aangezien het leven er vier jaar later niet veel makkelijker op geworden is, gaat Lukas nu volavond. Dat betekent extra veel onkunde, onbegrip en vooral heel veel jokes.

Om te ontdekken wat het onderwerp van zijn eerste zaalshow moest zijn, trok Lukas zich terug in een slotklooster. Na twee dagen vasten zag hij het licht: het moest over eten gaan.

Want als er één constante is in Lukas zijn leven is het wel eten. Niet het culinair verhongeren na zeven gangen, maar véél. Ingrediënten! Fretten! Als kind al maakte Lukas er een sport van de verstopte koekjes in huis altijd te vinden. De enige sport waar hij ooit goed in was, trouwens.

Voor de rest blinkt hij in niets uit. Tenzij in middelmatigheid. Maar hij doet zijn best.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Sander VDV, een jong comedian die taboe noch cliché schuwt. Hij kan zowel plat als doordacht, grof als gesofisticeerd genoemd worden. In 2014 stond hij in de halve finale van Humo’s Comedy Cup en was hij het vaste voorprogramma van Gunter Lamoot.

Waar ken je Lukas nog van?

Naast op een podium te staan vertellen over fretten, zat Lukas ook in de redactie van “De Ideale Wereld” en schreef hij mee aan het VIER-programma “Achter De Rug”, waarin hij ook 3 keer mocht speechen voor een bekende Vlaming. In het najaar van 2015 debuteerde Lukas Lelie in “De Slimste Mens ter Wereld” op VIER en hij kwam later nog eens terug als jurylid.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief