“Let us dance in the sun, wearing wild flowers in our hair...” - Susan Polis Schutz.

Met dit concert ‘Dancing on the Sun’ maakt Casco Phil een sprankelende reis doorheen Europa. Het thema dansen staat centraal.

In een op hol gedraaide wereld van burn-outs, stress en tijdsgebrek brengen ze een muzikale ode aan het optimisme, de gelukzaligheid en de roes van de dans. Casco Phil blijft niet bij de pakken zitten en laat het publiek opnieuw kennis maken met sterke positieve vibes. Trompetgeschal klonk nog nooit zo glorieus als bij de openingstoccata uit Monteverdi's Orfeo, het knetterende vuur maakt letterlijk wilde bokkensprongen bij de Ritual Fire Dance van De Falla en de opzwepende Slavische gestiek was nog nooit zo authentiek als bij de dansen van Dvořák en Bartók. Laat je ontroeren door de idyllische Pavane van Fauré of aanschouw de zwierige instrumentale weelde in Arutunians Festive Overture.

Dans mee door de donkere nacht en ontwaak in een zonovergoten extase. Kurt van Eeghem gidst het publiek tussen de waaier van mooie, toegankelijke muziek, en de mezzo sopraan Helene Bracke die aan een indrukwekkende internationale carrière werkt, zet het programma verdere luister bij.

programma
(onder voorbehoud)
Alexander Arutunian - Festive Overture (1949)
W A Mozart - Finale uit Symfonie nr. 41 in C 'Jupiter', KV 551 (1788)
Claudio Monteverdi - Toccata uit ‘Orfeo’ (1607)
Antonín Dvořák - Slavische Dansen, op. 46 / op.72 (1878-1888)
Joseph Haydn - Finale uit Symfonie nr. 104 in D, Hob. I: 104 (1794)
Gabriel Fauré - Pavane, op. 50 (1887)
Manuel de Falla - Ritual Fire Dance uit El amor Brujo (1915)
Ludwig van Beethoven - Deutsche Tänze, WoO 8 (1795)
Béla Bartók - Roemeense Dansen, Sz. 68, BB 76 (1917)

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne en Provincie Antwerpen (Arenberg)


Praktisch

prijzen
  • Gratis - kom op tijd want vol is vol!

Extra

Toegankelijkheid
Het OLT is gelegen in een parkomgeving. Er zijn in het Rivierenhof een aantal parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een handicap. Vanaf deze parking is het nog 500 meter tot aan de ingang van het OLT. Wagens of busjes kunnen niet tot aan de ingang van het theater rijden om mensen af te zetten of op te pikken.