De nieuwe verderfelijke zaalshow van mentalist Gili
“Pure oplichting, maar wel van het vermakelijke soort.”

Al meer dan tien jaar waarschuwt mentalist Gili ons tegen de gevaren van manipulatie, tegen kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken? In deze nieuwe zaalshow Charlatan laat Gili zijn “evil twin” volledig los. Hij zet zijn “gaven” op scherp om bewust zijn "slechte ik" te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan. Voor de finale van de show creëert Gili zelfs een onweerstaanbare nood bij zijn toeschouwers waarvan ze aan het begin van de avond nog niet wisten dat ze die hadden. Verwerpelijk zegt u? Inderdaad, maar wreed plezant!

Wie is mentalist Gili?

Comedian-Mentalist Gili (aka Lieven Gheysen) verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow ‘Iedereen Paranormaal’ als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling ‘CTRL: Alles Onder Controle’ wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen. Wij weet zijn vijf zintuigen zó goed te gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.

Credits:

Tekst & spel: Lieven Gheysen (aka Gili)
Regie: Bas Birker
Klank- en lichtontwerp: TheaTech (Alexander Ronsse)
Techniek: TheaTech
Fotograaf: Kaat Pype
Productie: 5to9 Management (Chris Verhaeghe)
Website: http://www.gili.be

Persquotes:

“Gili lijkt eindelijk zijn bestemming gevonden te hebben. De West-Vlaming is geen komiek, noch een doordeweekse goochelaar, maar een mentalist. Gili heeft jarenlang getoerd in het comedy-circuit en die ervaring werpt nu haar vruchten af. Hier staat een coole, grappige man op het podium door wie je je graag laat bekoren.” (De Standaard)

“Ik zal u verbazen en u uzelf”, zegt Gili bij aanvang van zijn show. Een belofte die hij ten volle waarmaakt. Gili speelt voortdurend met de verwachting van het publiek, relativerend en zelfs een tikkeltje spottend jegens aura’s en andere poespas, maar tegelijk ook het mysterie behoudend.” (De Morgen)

"Maar dé ster van de comedy line-up op Pukkelpop was Gili. Enkele jaren geleden enkel bekend bij de incrowd, sindsdien lijkt zijn ster enkel groter te worden. Nu pakte hij de Wablieft?!-tent in een half uurtje he-le-maal in! De West-Vlaming is klaar voor het écht grote werk." (Het Nieuwsblad)


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • vvk: 14 euro