The Guitar Hero

een hommage aan Paco de Lucia

Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als PACO DE LUCIA. Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamenco scene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist.

De regie is in handen van DICK VAN DER HARST (zie Muziek Lod, Het Huis der Verborgen Muziekjes, Vlernica) die op zijn eigenwijze manier het repertoire van Paco de Lucía met eerbied maar ook genoeg vernieuwing zal benaderen.

Onder zijn leiding wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre. Sinds PACO DE LUCIA is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen. Hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe dit een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe PACO talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.
________________________________________
Voor deze voorstelling besloten ZEPHYRUS MUSIC vzw en LA BARRACA vzw de handen in elkaar te slaan om een bijzonder eerbetoon te brengen aan deze in 2014 overleden Flamencolegende.


Artiesten
Alicia Carrasco - zang
Carmen Fernandez - zang
Ana Llanes - dans
Federico Ordoñez - dans
Myrddin - gitaar
Alexander Gavilan - gitaar
Dick Van der Harst - banjo, regie
Ruven Ruppik - percussie
Nathan Daems - fluit
Koen De Cauter - woord


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • vvk: 14 euro