Muziek

Muziek kan balsem voor de ziel zijn, of feest voor je oren. In welke mood jij je ook bevindt: cc Deurne schotelt je iets voor waarmee je aan de slag kan! Of het nu een warme beatles-tribute is in onze schouwburg, een melancholisch rootsconcertje tijdens een cultuurcafé, of een troostend vleugje Bach op een cavaconcert, je vindt ongetwijfeld iets naar je meug in één van onze zalen. Én buitenshuis: gooi je dansbenen los op onze gratis vrijdagconcerten in het OLT Rivierenhof, of geniet van een klein clubconcertje in Salle Jean Et Mar bijvoorbeeld. Hieronder een overzicht!

De Keavers - GEANNULEERD

Pleegden the Beatles plagiaat?

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

GEANNULEERD... het concert van De Keavers kan jammer genoeg niet doorgaan. We voorzien een vervangprogramma: DE VLAAMSE JUKE BOX - van Louis Neefs tot Clouseau
afgelast

De Vlaamse Juke Box

Van Louis Neefs tot Clouseau

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

We maakten een selectie van wat wij de Toppers van de Vlaamse Muziek noemen. Van de overbekende Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren 70. En weet u wat nog beter is? U bepaalt zelf mee het programma. Niet wij, maar U kiest wat wij spelen.

WE HEBBEN IETS TE VERKLAPPEN!

zo 5 jun 2022 - 14.00 uur

We verklappen onze nieuwe naam! En dat doen we samen met Dimitri Leue, LAP vzw, Esohe Weyden, Gezusters Hirngespinst, Vitalski, Knuffeldief van Saloua El Moussaoui, leerlingen van de Spectrumschool, Piet van Dycke en nog veel meer KLEPPERS of KLAPPERS of in elk geval TOPPERS!

DISCOBAAR A MOEDER

vr 1 jul 2022 - 20.30 uur

Een Antwerps fenomeen! Al 20 jaar brengen ze met hun vinylplaten mensen aan ’t dansen. Mixen kunnen ze niet fixen, maar feesten gade gelijk de beesten! “Assekik zeg Discobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar… zegde golle? A MOEDER!”

Johan Verminnen

vr 8 jul 2022 - 14.00 uur

We nodigen de 70-jarige Johan Verminnen uit op ons podium. Voor enthousiaste genieters in openlucht, verwacht je aan chanson, jazz, musette, latino: deze man is van alle markten thuis en verrijkt zijn muziek met alle mogelijke invloeden. Sfeer, gedrevenheid en emotie: dat is Johan Verminnen.

HIPHOP AVOND

vr 8 jul 2022 - 20.30 uur

Rock is dood, de gitaren liggen onder de zoden. Een nieuwe generatie hiphoppers staat op. Samen met de Arenberg en Trix waden we ons door de nieuwe lichtingen en puren daaruit een hiphopextract om duimen en vingers bij af te likken. Heet van de naald, cool as fuck!

Sioen plays Graceland

vr 15 jul 2022 - 20.30 uur

Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2006 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album 'Graceland' te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. Nu dus ook bij ons.

Hommage à Brel

Filip Jordens, Ensemble Martenot & Koperkwintet Brassery

vr 22 jul 2022 - 14.00 uur

Jacques Brel was ongetwijfeld één van onze grootste Belgische artiesten ooit. Brel groeide in de jaren 60 uit tot een echte wereldvedette. In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn formidabele muzikanten een meesterlijke ode aan de Belgische grootmeester van het Franse Chanson.

Guido Belcanto

vr 22 jul 2022 - 20.30 uur

Met 16 platen op zijn actief en een catalogus van zo’n 300 liederen is Guido Belcanto één der boegbeelden van het Vlaamse lied. 'In de kronkels van mijn geest' is de titel van de nieuwste plaat. Guido gaat door met zijn zichzelf opgelegde missie: 'een zanger moet trachten de pijn te verzachten.'

Fleddy Melculy, Huracán & Wolf Sheriff

vr 29 jul 2022 - 20.30 uur

Fleddy Melculy mag gerust één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Vanuit het niets stonden ze op alle grote podia van België en Nederland en ze scoren de éne culthit na de andere. Zéér bijzonder voor een metal-en hardcore band met Nederlandstalige kritische teksten.

FRANKLIN.

Ode To Aretha

vr 5 aug 2022 - 14.00 uur

FRANKLIN. viert de memorabele Queen of Soul. Openhartig, vurig en groovy as heaven staat FRANKLIN. gretig klaar om Aretha's ongebreidelde magie naar uw theater of festival door te sluizen!

Nightlife 2

vr 5 aug 2022 - 20.30 uur

Herinner je onze ‘tribute to Antwerp Nightlife’. Net toen café d’Anvers de deuren sloot vonden we het nodig om eens terug te blikken op de legendarische feestcultuur die ontstond in het epicentrum van onze stad. Nu ook La Rocca de geest gaf moeten we onze defensie van vette beats extra versterken.

Caals zingt Hazes

vr 12 aug 2022 - 14.00 uur

Wie André Hazes zegt, zegt Levenslied. Het repertoire van Hazes lacht en weent en brult. Zalft en ontroert.. Hazes is een fenomeen. Een brok echte levensdrift. Om dit verhaal te vertellen blijkt niemand beter geschikt dan ... Luc Caals!

Cargo Mas

vr 12 aug 2022 - 20.30 uur

Cargo Mas is het Belgisch/Nederlands muziekcollectief rond componist/muzikant/producer Sam Vloemans. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz-funk, latin, old-school hiphop en rock-‘n-roll.

North Side Big Band

Best of Burt Bacharach

vr 19 aug 2022 - 14.00 uur

De North Side Big Band, Dunja Mees en Swa Vandebroek bezorgen je een spetterende muzikale middag. Ze brengen de mooiste songs van het wereldbekende duo Burt Bacharach & Hal David. Daarnaast maken ze een fijne selectie van instrumentale bigband songs met alle solisten van de band in de hoofdrol.

Dez Mona & B.O.X.

LUCY

vr 19 aug 2022 - 20.30 uur

LUCY houdt het midden tussen concert en voorstelling, en tussen pop en barok. Aan de hand van nieuwe teksten, nieuwe muziek, gelaagde beelden, tactiele stoffen en bezwerende stemmen gaan Dez Mona en B.O.X op zoek naar de betekenis van thuiskomen en verbondenheid in een versnipperde wereld.

CASH 90

Negentig jaar Johnny Cash

vr 26 aug 2022 - 20.30 uur

Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.