Muziek

Muziek kan balsem voor de ziel zijn, of feest voor je oren. In welke mood jij je ook bevindt: cc Deurne schotelt je iets voor waarmee je aan de slag kan! Of het nu een warme beatles-tribute is in onze schouwburg, een melancholisch rootsconcertje tijdens een cultuurcafé, of een troostend vleugje Bach op een cavaconcert, je vindt ongetwijfeld iets naar je meug in één van onze zalen. Én buitenshuis: gooi je dansbenen los op onze gratis vrijdagconcerten in het OLT Rivierenhof, of geniet van een klein clubconcertje in Salle Jean Et Mar bijvoorbeeld. Hieronder een overzicht!

Cavaconcert: Kugoni Trio

Essence

zo 4 okt 2020 - 11.00 uur

Na het succesverhaal van Timelapse komt Kugoni Trio met zijn tweede cd Essence. Met deze nieuwe cd keert het trio terug naar de essentie. Muziek van eigen bodem, waar het ensemble sterk in gelooft, staat centraal om het publiek een nieuwe beleving van klassieke muziek te laten ervaren.

STEF BOS

Bloemlezing

wo 14 okt 2020 - 20.00 uur

Een intieme voorstelling Stef alleen met piano Een laboratorium voor nieuwe songs En een haven voor ouder werk Dichterbij dan ooit Bijna transparant En elke avond anders!

THE JACQUELINES

Small Town Boogie

do 22 okt 2020 - 14.00 uur

Een wervelende show waarop je niet kan blijven stilzitten, afgewisseld met ontroerende momenten zoals een a capella versie van ‘La vie en rose’.De rode draad blijft de typische Jacquelines-sound: de perfect op elkaar ingespeelde ritmesectie die voor het juiste buikgevoel zorgt.

DE WERELD VAN BOBBEJAAN

Isabelle A, Guido Belcanto, Klaas Delrue

za 24 okt 2020 - 20.00 uur

Het is nu 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Deze keer slaan Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue (Yevgueni) de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven.

De KeaVers

pleegden the Beatles plagiaat ?

do 19 nov 2020 - 14.00 uur

In het Vlaams-Brabantse Diest bestond tijdens de oorlog een orkest genoemd De Kevers. De Engelse bevrijder danste op hun muziek, maar sprak de groepsnaam uit als ‘Keavers’. Na de oorlog werd er niets meer van gehoord. … tot in 2019 in Diest een doos vergeelde teksten en partituren opdook ...

Cultuurcafé: SILKE & ED DE SMUL

Silke en Ed, een dochter op het podium met haar vader.

do 26 nov 2020 - 20.00 uur

Van jongs af aan is er een muzikale klik tussen deze twee generaties. Ze worden verbonden door een grote liefde voor americana, folk, singer-songwriters, blues en kleinkunst.

LOS SPEEDY BOBS

do 17 dec 2020 - 14.00 uur

Het zal zo rond het jaar 2050 zijn dat Gregory Frateur, Tom Pintens en Roy Aernouts de pensioengerechtigde leeftijd zullen bereikt hebben. Geen paniek: u hoeft niet tot dan te wachten om de drie heren van Los Speedy Bobs aan het werk te zien.

Cavaconcert: Bel Ayre

zo 17 jan 2021 - 11.00 uur

Bel Ayre betekent “mooi lied”. Het ensemble is een samenwerking tussen Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De twee muzikanten zijn nieuwsgierig naar welke muziek er ontstaat uit een combinatie van hun verschillende muzikale werelden.

Sinatra Sextet

Met François Van den Broeck

do 11 feb 2021 - 14.00 uur

De meest natuurlijk swingende crooner in Vlaanderen FRANÇOIS VAN DEN BROECK kruipt in het vel van Sinatra. Hij werd door het grote publiek ontdekt als finalist in de eerste THE VOICE SENIOR. Nu deelt hij zijn grootste passie samen met topmuzikanten live op de podia.

TALK TO ME IN FRENCH

Frank Mercelis & Joke van Oirschot

za 13 feb 2021 - 20.00 uur

Talk To Me In French is een persoonlijke, intieme en bij momenten ondeugende muziekvoorstelling die je weer goesting geeft. Kortom, red je huwelijk en kom kijken naar “Talk to me in French”.

Axl Peleman

The Round-Up Sessions

do 25 feb 2021 - 20.00 uur

Elke muzikant heeft in zijn loopbaan wel eens een moment dat hij even wil stilstaan bij wat hij in het verleden allemaal bij elkaar heeft geschreven. Niet zozeer uit nostalgisch oogpunt, maar eerder om een hoofdstuk af te sluiten, alvorens aan een nieuw te beginnen.

Sophia Ammann plays Leonard Cohen

zo 7 mrt 2021 - 20.00 uur

Sophia Ammann kwam de voorbije jaren vooral in beeld als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine. Van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Met ‘Sophia Ammann plays Leonard Cohen’ brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven.

Edith!

Mireille Vaessen, Martine de Kok, Sam Pasternak

do 18 mrt 2021 - 14.00 uur

Een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

Cultuurcafé: Tiny Legs Tim

do 18 mrt 2021 - 20.00 uur

In 2017 bracht de Gentse bluesman Tiny Legs Tim maar liefst twee platen uit: in februari het fel bejubelde stripped-down akoestische album ‘Melodium Rag’ en daarna verscheen ‘Live At Sint-Jacobs’; een ferme liveplaat.

SCOUBIDOU! The seventies !

LEEN DEMARE & FILIP OSSELAER

do 6 mei 2021 - 14.00 uur

Leen Demaré - grande dame van radio en TV - en Filip Osselaer - auteur van de bestsellers over Lucien Van Impe en Freddy Maertens – gaan op roadtrip doorheen de wonderbaarlijke seventies. Met live muziek en een scala aan beelden wordt u ondergedompeld in een boeiend decennium.

Cavaconcert: AvanesyanTrio

zo 23 mei 2021 - 11.00 uur

Sevak, Ashot en Hrachya zijn geboren in Armenië, maar wonen al geruime tijd in Brussel. Ze spelen op westerse instrumenten maar de toon, de precieze timing, de wijze waarop ze akkoorden met elkaar verbinden, verandert voelbaar wanneer ze muziek uit hun geboorteland spelen...

DROOM VAN EEN STAD!

Zanggroep Hei Pasoep

vr 4 jun 2021 - 20.00 uur

‘Droom van een stad’ verwijst naar de utopie die we koesteren over hoe onze stad er volgens ons zou moeten uit zien. Solidariteit over de grenzen heen, samenhorigheid en wederzijds begrip tussen alle bewoners…

DROOM VAN EEN STAD!

Zanggroep Hei Pasoep

za 5 jun 2021 - 20.00 uur

‘Droom van een stad’ verwijst naar de utopie die we koesteren over hoe onze stad er volgens ons zou moeten uit zien. Solidariteit over de grenzen heen, samenhorigheid en wederzijds begrip tussen alle bewoners…

DROOM VAN EEN STAD!

Zanggroep Hei Pasoep

zo 6 jun 2021 - 15.00 uur

‘Droom van een stad’ verwijst naar de utopie die we koesteren over hoe onze stad er volgens ons zou moeten uit zien. Solidariteit over de grenzen heen, samenhorigheid en wederzijds begrip tussen alle bewoners…