Muziek

Muziek kan balsem voor de ziel zijn, of feest voor je oren. In welke mood jij je ook bevindt: cc Deurne schotelt je iets voor waarmee je aan de slag kan! Of het nu een warme beatles-tribute is in onze schouwburg, een melancholisch rootsconcertje tijdens een cultuurcafé, of een troostend vleugje Bach op een cavaconcert, je vindt ongetwijfeld iets naar je meug in één van onze zalen. Én buitenshuis: gooi je dansbenen los op onze gratis vrijdagconcerten in het OLT Rivierenhof, of geniet van een klein clubconcertje in Salle Jean Et Mar bijvoorbeeld. Hieronder een overzicht!

Cultuurcafé: Veston

Pardon

do 28 okt 2021 - 20.00 uur

Veston, de band rond zanger/tres-speler Steven van Gool (Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, Bonanzas, Klezmic noiZ, ...) heeft begin 2020 een derde langspeler Pardon uitgebracht.

Antwerpen Gitaarfestival - Impressions

Met Marcyn Dylla en Tomasz Zawierucha

vr 12 nov 2021 - 20.00 uur

Wie kan het optreden van de Poolse stergitarist Marcin Dylla (1976) op ons festival van vier jaar geleden vergeten? Als één van de meest impressionante klassieke gitaristen is Marcin Dylla intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen

Antwerpen Gitaarfestival - Diversions

met Augustin Wiedemann en Pavel Steidl

za 13 nov 2021 - 20.00 uur

Met de Beierse gitarist Augustin Wiedemann en met de Tsjechische revelatie Pavel Steidl geniet je opnieuw met volle teugen van een twee sterren acts

Antwerpen Gitaarfestival - Legends

Met Aniello Desiderio en Jan Depreter

zo 14 nov 2021 - 17.00 uur

Aniello Desiderio “Il Fenomeno” – Het Fenomeen – Niets is onmogelijk voor dit Napolitaanse wonderkind volgens het Engelse Classical Guitar magazine

Los Speedy Bobs

Tom Pintens, Gregory Frateur & Roy Aernouts

do 18 nov 2021 - 14.00 uur

Het zal zo rond het jaar 2050 zijn dat Gregory Frateur, Tom Pintens en Roy Aernouts de pensioengerechtigde leeftijd zullen bereikt hebben. Geen paniek: je hoeft niet tot dan te wachten om de drie heren van Los Speedy Bobs aan het werk te zien.

Cultuurcafé: Stefan Dixon (duoconcert)

Afrivlaams

do 25 nov 2021 - 20.00 uur

Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek. Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers.

The Clear Instant x Osei Bantu Experience

do 25 nov 2021 - 20.00 uur

The Clear Instant x Osei Bantu Experience is ook echt niets minder dan dat: een onvergetelijke experience! Samen zorgen de 2 collectieven voor een unieke ervaring vol gepropt met muziek en freestyle dans.

Cultuurraad Deurne met “The Valerie Solanas”

do 16 dec 2021 - 19.30 uur

Cultuurraad Deurne nodigt alle culturele verenigingen, cultuurmakers en cultuurbelevers met een link met Deurne uit om deel te nemen aan een leuke avond met netwerkmoment en aansluitend gratis optreden van “The Valerie Solanos”. Iedereen is welkom!

Cavaconcert: Duo Eolienne

Saxofoon & Harp

zo 19 dec 2021 - 11.00 uur

Twee instrumenten met een totaal verschillende geschiedenis en klankkleur klinken samen. Kleppen en snaren, ronde en warme tonen van een saxofoon en zachte, parelende resonanties van een harp.

Cavaconcert: Bel Ayre

Entre Temps

za 15 jan 2022 - 20.00 uur

Bel Ayre betekent “mooi lied”. Het ensemble is een samenwerking tussen Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De twee muzikanten zijn nieuwsgierig naar welke muziek er ontstaat uit een combinatie van hun verschillende muzikale werelden.

@themovies

De tijd van toen

do 20 jan 2022 - 14.00 uur

Niets dan mooie filmherinneringen in een warme voorstelling vol humor en levende muziek. Met special guast Roel Van Bambost. Speciaal voor jou opent hij zijn koffer vol muzikale filmherinneringen.

Cultuurcafé: Little Chris

Mind the ‘80s

do 27 jan 2022 - 20.00 uur

Ze komen nooit terug maar ze zijn altijd wel gebleven! Little Chris is naast een gerenommeerd studio- en livemuzikant, ook een soloartiest die gewapend met zijn stem, gitaar en een ferme reputatie als entertainer, het podium betreedt met stevige covers uit de jaren 80.

Edith!

Les Triadours

do 10 feb 2022 - 14.00 uur

Een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

Talk to me in French

Frank Mercelis

vr 11 feb 2022 - 20.00 uur

Deze muziekvertelling, onder begeleiding van Dimitri Leue, is een persoonlijke, intieme en bij momenten sensuele muziekvoorstelling die een mens goesting geeft. Kortom, red je huwelijk en kom naar Talk To Me In French.

Cavaconcert: Jolente de Maeyer en Nicolaas Kende

zo 13 feb 2022 - 15.00 uur

Een van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Nikolaas Kende wordt geroemd om zijn poëtisch spel en oprechte, passionele muzikaliteit. Kritieken prezen zijn gevoelig en visionair muzikantschap.

Cultuurcafé: Billy & Bloomfish

do 24 feb 2022 - 20.00 uur

Dit sterke duo wordt gevormd door zangeressen en multi-instrumentalisten Pascale Michiels (Bloomfish) en Kathleen Vandenhoudt (Billy). Hun concerten worden gekenmerkt door een krachtige tweestemmige samenzang, gecombineerd met een keur aan bijzondere, authentieke Chinese snaarinstrumenten.

Cavaconcert: Taurus Quartet

Het Quintet

vr 25 feb 2022 - 20.00 uur

Het Quintet in C-majeur voor 2 violen, altviool en 2 celli schreef Schubert 2 maanden voor zijn dood.Schubert was al zwaar ziek door syfilis maar componeerde in zijn laatste jaren zijn meest diepgaande en epische werken.Het Quintet is zijn laatste instrumentale werk.

Sinatra Sextet

Met François Van den Broeck

do 17 mrt 2022 - 14.00 uur

De meest natuurlijk swingende crooner in Vlaanderen François Van den Broeck kruipt in de huid van Sinatra. Hij werd door het grote publiek ontdekt als finalist in de eerste The Voice Senior. Nu deelt hij zijn grootste passie samen met topmuzikanten live op de podia.

Cavaconcert: Keiko Shichijo

Beethoven 1802

zo 20 mrt 2022 - 11.00 uur

Keiko Shichijo presenteert haar nieuwe album "Beethoven 1802"!

Gene Bervoets & Koperkwintet Brassery

Het Mengelmoes: Onschaemte Stoutheijt & Wulpsche Bottigheên

za 26 mrt 2022 - 20.00 uur

Gene Bervoets brengt een selectie liederen uit het Antwerpse verzamelhandschrift Het Mengelmoes van 1696. Dit anonieme handschrift, dat onder de radar van de censor bleef, biedt een unieke inkijk in de onofficiële, door de Kerk niet-goedgekeurde Antwerpse cultuur aan het einde van de 17de eeuw.

Cultuurcafé: Peleman Piedfort

Fine tuned

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Axl Peleman en David Piedfort zijn naast beroepsmuzikanten vooral ook gepassioneerde muziekfanaten en gitaarfreaks. Bij elke ontmoeting, voor of achter de schermen, werd elk moment aangegrepen om elkaar mee te trekken in de wereld van hun muzikale helden.

Cavaconcert: Trio Khaldei

La mer

zo 17 apr 2022 - 15.00 uur

Debussy’s orkestrale meesterwerk La Mer in een magistrale bewerking voor pianotrio van Sally Beamish. Trio Khaldei probeert steeds de grenzen van het pure trio repertoire te doorbreken en heeft een voorliefde voor arrangementen van werken uit het grote symfonische repertoire.

Salut la Copine - Chiques Dingues

Lien Van De Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen

do 21 apr 2022 - 14.00 uur

Lien Van De Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen veroveren de bühne met een mengeling van Nederlandstalig en Frans werk.

De paradox van Bertrand Russell

Thomas Janssens & Peter De Graef

za 23 apr 2022 - 20.00 uur

Met Lucy’s leven als kapstok brengt Janssens een origineel verhaal over verstand vs gevoel, activisme vs pacifisme, jezelf kunnen wapenen tegen de irrationele buitenwereld vs eraan ten onder gaan.

Cultuurcafé: Sofie La Digue

Jours Joyeux

do 28 apr 2022 - 20.00 uur

Jours Joyeux gaat breed, en neemt je mee van latin bolero’s tot 80’ies synth pop, à la Françoise Hardy, Dalida, Serge Gainsbourg tot TELEX en Stromae…

Cultuurcafé: Organized Happiness

do 19 mei 2022 - 20.00 uur

Organized Happiness combineert belangeloos Dance met No Wave, Doodsdrift Disco met Abstract Cabaret, Gitzwarte Future R&B met de White Man's Overbite Retro Soul Movement, Panache poëzie met Deo publiciteit en Electro Funk met zichzelf.

Cavaconcert: AvanesyanTrio

zo 22 mei 2022 - 20.00 uur

Sevak, Ashot en Hrachya zijn geboren in Armenië, maar wonen al geruime tijd in Brussel. Ze spelen op westerse instrumenten maar de toon, de precieze timing, de wijze waarop ze akkoorden met elkaar verbinden, verandert voelbaar wanneer ze muziek uit hun geboorteland spelen...

De Keavers

Pleegden the Beatles plagiaat?

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

In het Vlaams-Brabantse Diest bestond tijdens de oorlog een orkest genoemd De Kevers. De Engelse bevrijder danste op hun muziek, maar sprak de groepsnaam uit als ‘Keavers’. Na de oorlog werd er niets meer van gehoord, tot in 2019 een doos vergeelde teksten en partituren opdook.