Mia heeft het licht gezien

Een podcast over vrouwen met pit. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe?

Na de interessante podcast van “Vitalski’s Antwerpen in de jaren ’90” (met vele mannen aan het woord) en de waanzinnige reeks rond cultfiguur J.M.H Berckmans – “De Man Die Zijn Snor In Brand Stak”, vond communicatiemadam Katrien het hoog tijd om eindelijk de vrouwen eens aan het woord te laten.

Zo ontstond de podcastreeks “Mia heeft het licht gezien”. We laten zes artistieke,  creatieve en ondernemende vrouwen uit de cultuursector aan het woord. Eén voor één hebben ze een mooie link met cc Deurne en Cinema Rix, vroeger of nu. Het zijn vrouwen die weten wat ze willen en flashen op hun grillen. Waar staan ze nu? En waar willen ze naartoe? Elke vrouw koos vijf nummers die haar pad bepaalden en ze fluisterden ons hun doelen en dromen toe. Dat badje van vertrouwen werd gevuld door gastvrouwen Chantal Boes & Katrien Maes. Collega Peter Boodts nam op, mixte en monteerde alles tot een schoon geheel. “Teamwork makes the dream work.” Dankbaar voor het mooie resultaat!

We willen met deze reeks van zes afleveringen een eerlijke en persoonlijke blik werpen op het leven van zes vrouwen. In deze moeilijke tijden zién we hen: de schoonheid van hun bewandelde pad, waar ze voor staan en voor willen gaan. Met deze unieke verhalen willen we blijven benadrukken waarom cultuur – in de breedste zin van het woord – zo essentieel is in ons bestaan.

Geef je over, neem je tijd om te luisteren, en laat je inspireren. zes weken lang, vanaf donderdag 6 mei lanceren we elke donderdag een nieuwe aflevering, een ander verhaal. Leer deze zes meest uiteenlopende persoonlijkheden beter kennen en doe er je voordeel mee.

Vanaf 6 mei, zes weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering via je favoriete podcast-app.
spotify, apple podcasts, Google podcasts of soundcloud!

OF BELUISTER DE PODCASTS GEWOON HIERONDER

 

Onze eerste gaste is Shamisa Debroey. Shamisa zag het licht in ‘89. Ze is tekenaar, schrijver, poëet en art organiser. Het gaat over representatie en de verandering willen zijn – ambitie versus overcompensatie. Ze zegt ja op het leven en creëert graag een safe space voor alle soorten mensen. Ze doet een ode aan Jaouad en Stromae mag haar altijd bellen. Shamisa grijpt àlle kansen en wil iets betekenen in de wereld! Oh, en Cinema Rix is haar chichi. 

 

Onze tweede gaste is Ikram Aoulad. Ikram zag het licht in ’78. Ze is actrice en werkte ooit aan de balie van het cc. Ze laat zich inspireren door jongeren en is een rolmodel voor velen van hen. Ikram heeft een hekel aan labels en is solidair met ALLE vrouwen. Over een tribe of women en rusteloosheid. Over migratie, activisme en identiteit.

 

 

 

Binnenkort

Mia heeft het licht gezien - Aflevering 3 met Aline Goffin

 

Zag het licht in ‘89. Ze zingt en acteert. Haar stem is alles. Over Prinses Anna, diva allures, rituelen en loslaten.

(lancering: do 20 mei 2021)
 

Mia heeft het licht gezien - Aflevering 4 met Dafne Maes

 

Zag het licht in ’84. Danst en lacht erop los. Over passie en perfectionisme. Over bemiddelen, thuiskomen, goesting en niet willen kiezen.

(lancering: do 27 mei 2021)

Mia heeft het licht gezien - Aflevering 5 met Kristien Maus

 

Zag het licht in ‘91. Vertelt verhalen en danst. Tentakels verspreid. Over stoefen, spelen en helen. Over verbinding, groei en spiritualiteit.

(lancering: do 3 juni 2021)

Mia heeft het licht gezien - Aflevering 6 met Inès Eshun

 

Zag het licht in ’85. Schrijft en regisseert. Over impact en kwetsbaarheid, echtheid en reflectie. Over pleasures zonder guilt, money en moodswings.

(lancering: do 10 juni 2021)

 

 

 

credits

Dankuwel Shamisa, Ikram, Aline, Dafne, Kristien & Inès – voor jullie enthousiasme & openhartigheid.
Dankuwel aan alle collega’s van cc Deurne & Cinema Rix, voor het geloof & blinde vertrouwen!

Concept, regie, scriptie & gastvrouw: Katrien Maes
Gastvrouw & stem: Chantal Boes
Opname, montage & mix: Peter Boodts
Bumpers: Wouter Dupon
Luisterende oren: Karolien van Ransbeeck, Maarten Loos & Filip Baeyens