Mia heeft het licht gezien

Een podcast over vrouwen met pit. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe?

Na de interessante podcast van “Vitalski’s Antwerpen in de jaren ’90” (met vele mannen aan het woord) en de waanzinnige reeks rond cultfiguur J.M.H Berckmans – “De Man Die Zijn Snor In Brand Stak”, vond communicatiemadam Katrien het hoog tijd om eindelijk de vrouwen eens aan het woord te laten.

Zo ontstond de podcastreeks “Mia heeft het licht gezien”. We laten zes artistieke,  creatieve en ondernemende vrouwen uit de cultuursector aan het woord. Eén voor één hebben ze een mooie link met cc Deurne en Cinema Rix, vroeger of nu. Het zijn vrouwen die weten wat ze willen en flashen op hun grillen. Waar staan ze nu? En waar willen ze naartoe? Elke vrouw koos vijf nummers die haar pad bepaalden en ze fluisterden ons hun doelen en dromen toe. Dat badje van vertrouwen werd gevuld door gastvrouwen Chantal Boes & Katrien Maes. Collega Peter Boodts nam op, mixte en monteerde alles tot een schoon geheel. “Teamwork makes the dream work.” Dankbaar voor het mooie resultaat!

We willen met deze reeks van zes afleveringen een eerlijke en persoonlijke blik werpen op het leven van zes vrouwen. In deze moeilijke tijden zién we hen: de schoonheid van hun bewandelde pad, waar ze voor staan en voor willen gaan. Met deze unieke verhalen willen we blijven benadrukken waarom cultuur – in de breedste zin van het woord – zo essentieel is in ons bestaan.

Geef je over, neem je tijd om te luisteren, en laat je inspireren. zes weken lang, vanaf donderdag 6 mei lanceren we elke donderdag een nieuwe aflevering, een ander verhaal. Leer deze zes meest uiteenlopende persoonlijkheden beter kennen en doe er je voordeel mee.

Vanaf 6 mei, zes weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering via je favoriete podcast-app.
spotify, apple podcasts, Google podcasts of soundcloud!

OF BELUISTER DE PODCASTS GEWOON HIERONDER

Onze eerste gaste is Shamisa Debroey. Shamisa zag het licht in ‘89. Ze is tekenaar, schrijver, poëet en art organiser. Het gaat over representatie en de verandering willen zijn – ambitie versus overcompensatie. Ze zegt ja op het leven en creëert graag een safe space voor alle soorten mensen. Ze doet een ode aan Jaouad en Stromae mag haar altijd bellen. Shamisa grijpt àlle kansen en wil iets betekenen in de wereld! Oh, en Cinema Rix is haar chichi. 

 

Onze tweede gaste is Ikram Aoulad. Ikram zag het licht in ’78. Ze is actrice en werkte ooit aan de balie van het cc. Ze laat zich inspireren door jongeren en is een rolmodel voor velen van hen. Ikram heeft een hekel aan labels en is solidair met ALLE vrouwen. Over een tribe of women en rusteloosheid. Over migratie, activisme en identiteit.

 

 

Onze derde gaste is Aline Goffin. Aline zag het licht in ’89. Ze acteert met haar stem en improviseert met klanken. Ze is de zangeres van Ivori Moss en runt haar eigen muziektheatergezelschap Kopseer. Bijna buren, want Aline woont achter de hoek van het cc. Aline aka Prinses Anna is geen durver, praat over diva allures en rituelen. Het moet voor echt zijn om alles te kunnen geven. Over pleasen en perfectionisme. Over inspiratie, proeven en zoveel mogelijk proberen.

 

Onze vierde gaste is Dafne Maes. Dafne zag het licht in ’84. Dafne danst en komt uit Deurne. Dansen is haar passie. Lap vzw haar educatief dansgezelschap. Ze beschikt over een gigantische dosis drive en enthousiasme. Bemiddelen is haar middle name. Goesting vat alles samen. We praten over pleasen en perfectionisme, over plannen en durven. Talenten zal ze benutten en aan kiezen doet ze niet. Over thuiskomen en losgaan.  Hoogzwanger tijdens de opname – ondertussen bevallen van een tweede dochter, Julia Rio Kussé.

Onze 5de gaste is Kristien Maus. Kristien zag het licht in ’91. Haar tentakels verspreiden zich over verschillende sectoren. Ze is danstherapeute en maakt voorstellingen waarin ze haar verhalen deelt met de wereld. Over stoefen, spelen en helen. Gedachten en krachten. Over verbinding, groei & spiritualiteit. Voelen en vrijheid. En be carefull what you wish for want jouw wensen kunnen wel eens waarheid worden! Kristien spreekt uit ervaring. Geef je over en luister …

 

Onze laatste gaste is Inès Eshun. Inès zag het licht in ’85. Als jonkie was ze cultuurtoeleider in cc Deurne. Ze schrijft, vroeger dagboeken vol, vandaag scenario’s voor films en tv. Ze regisseert en reflecteert. Over ontsnappen in boeken en films. Over impact creëren. Al haar werk is een ode aan echtheid en kwetsbaarheid. Ze wil zelf de verandering zijn. Ze durft falen. Over thuiskomen en verbondenheid zoeken in alles. Over het omarmen van al haar puzzelstukken. We praten over pleasures zonder guilt, money en moodswings.

 

 

credits

Dankuwel Shamisa, Ikram, Aline, Dafne, Kristien & Inès – voor jullie enthousiasme & openhartigheid.
Dankuwel aan alle collega’s van cc Deurne & Cinema Rix, voor het geloof & blinde vertrouwen!

Concept, regie, scriptie & gastvrouw: Katrien Maes
Gastvrouw & stem: Chantal Boes
Opname, montage & mix: Peter Boodts
Bumpers: Wouter Dupon
Luisterende oren: Karolien van Ransbeeck, Maarten Loos & Filip Baeyens