Marble Sounds

Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’. Met hun nieuwste pasgeborene ‘The Advice to Travel Light’ doen Pieter Van Dessel en de zijnen een goed gemikte gooi naar hoe een warme, krachtige popplaat moet klinken. Zonder te moeten inboeten aan de nodige dosis melancholie uiteraard. Inmiddels het handelskenmerk van het vijftal. En recht in de roos.

Met vier langspelers, twee MIA-nominaties, meerdere televisieoptredens en YouTube-successen met miljoenen views (‘Good Occasions, The Time to Sleep’) is Marble Sounds intussen een gevestigde waarde in de Belgische muziekscene. Bij het grote publiek gooiden ze hoge ogen dankzij passages op Pukkelpop, een tour door China én een grijsgedraaide radiohit (‘Leave the Light On’). “We hebben een lange weg afgelegd en zijn enorm gegroeid als groep. Dat doe je door zelfvertrouwen te kweken en niets als vanzelfsprekend te beschouwen”, aldus Van Dessel. Reizen met weinig bagage lukte hen al. Nu nog inpakken voor Japan.

Isbells

Gaëtan Vandewoude had even geen nood aan muziek. Hij schreef niet, omdat aanhoudende twijfels hem verlamden. Tot hij ‘One Cause’ maakte en de creatieve trein opnieuw was vertrokken. De uiteindelijke eindbestemming heet Sosei en is de vijfde plaat van Isbells

Isbells klinkt warmer en rijker dan ooit, met de toevoeging van synths, computerelementen en prominente, bijna tribale drums. Hij maakte de maquette van de plaat, de bandleden zorgde mee voor de uitwerking. Ze verkennen andere oorden dan op Isbells (2009), Stoalin’ (2012), Billy (2015) en Exchanging Thoughts (2017), maar de sfeer die de Belgische band schept blijft herkenbaar. Evenals de hoop die in de muziek schuilt.

 
De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, Arenberg en Provincie Antwerpen


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis - kom op tijd want vol is vol!