Klopotec Orkestra (6+)

Zonzo Compagnie

Poëtisch slagwerkmirakel met wonderlijke windmoleninstallatie van Hans Beckers voor 6+
Bij een afgelegen Noors vissersdorpje staat een oud magisch houten huis: het Krakeslottet. De man die er woont verzamelt hout: prachtige stukken sloophout en bomen verteerd door de zee, aangespoeld op het strand, afbraakhout van oude huizen, schuren en boerderijen, gered van de sloop.

Hans Beckers, die met zijn intrigerende klankinstallaties al meermaals verbaasde, bezocht het betoverende Krakeslottet en bouwde er klopotecs – ratelwindmolens uit het noordoosten van Slovenië – met het oude hout, zodat elke klopotec een eigen karakter heeft. In de 16de eeuw werden de klopotecs gebruikt in wijngaarden om slangen te verjagen en druiven beter te doen rijpen. Nu bouwt Hans ze om tot een windmolenorkest dat het vertrekpunt is voor een nieuwe voorstelling van Zonzo Compagnie. Te midden van zijn zelfgebouwde windmolens gaat Hans Beckers een muzikaal gesprek aan met slagwerker Teun Verbruggen dat zal klinken als ratelende tongen en een doorslaggevend betoog dat klopt als een bus.

Zonzo Compagnie in coproductie met Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Kaap, ChampdAction en ArtiJuli Kråkeslottet Senja.

Muziek & Uitvoering: Hans Beckers & Teun Verbruggen
Concept: Hans Beckers
Techniek: Pieter Nys, Gregor Van Mulders & Istvan Leel-Össy
Installatiebouw: Hans Beckers & Jasper Devillé (Wood to Play)


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief

Extra

Duur: 45'

De voorstelling 3ACH, A Stairway to Heaven, die oorspronkelijk deze dag geprogrammeerd stond wordt vervangen door Klopotec. Zonzo Compagnie is met 3ACH, A Stairway to Heaven, uitgenodigd om te spelen op een festival in Madrid. 3ACH, A Stairway to Heaven verplaatsen we in cc Deurne naar volgend seizoen.