Klassiek

De FLOVERTUIT

Casco Phil - Familieconcert

vr 26 aug 2022 - 14.00 uur

Een reis door de wondere wereld van de opera. Heb je al ooit gehoord van de Toverfluit van Mozart? Of van Papageno? Wist je dat een aria eigenlijk gewoon een liedje is? We maken het prachtige Openluchttheater een echte openluchtopera!

Antwerpen Gitaarfestival 2022

Spain, Night of the Balkans, Orient Express

vr 11 nov 2022 tot zo 13 nov 2022

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en zetten een levende componist centraal, dit jaar de Belg Boudewijn Cox.

Antwerpen Gitaarfestival

Spain

vr 11 nov 2022 - 20.00 uur

Met zijn unieke flamboyante stijl en zijn eigen composities doordrenkt van het Andalouzië uit zijn jeugd, heeft de sympathieke Paco Seco amper zes snaren nodig om u te verwonderen en te verbazen. Daarna is het de beurt aan de Spaanse gitaargodin Anabel Montesinos

Antwerpen Gitaarfestival

Night of the Balkans

za 12 nov 2022 - 20.00 uur

Onlangs nam hij nog in een ‘tour de force’ alle 6 de Rossiniana’s van Giuliani op voor Naxos. Maar voor ons onthult de uit Montenegro afkomstige virtuoos Goran Krivokapic zijn romantische ziel. En wie kan het optreden van de Kroatische stergitarist Zoran Dukic op ons festival van 2011 ooit vergeten

Antwerpen Gitaarfestival

Orient Express

zo 13 nov 2022 - 17.00 uur

De slotdag van het Antwerpen gitaarfestival voert u mee langs de kastelen van Spanje naar het verre Oosten

Ninnananna (0+)

slaapconcert

zo 27 nov 2022 - 15.00 uur

Verdwaal met je baby weg in een heerlijk klankuniversum. Samen dromen bij Feldman, soezen met Satie en ontwaken met Bach. Het kan en het mag! Zoek een knus plekje uit en geef je over aan de muziek en … misschien ook wel aan de slaap. Reserveer tijdig je slaapkussen!

Trio Gilu

kerstconcert

zo 18 dec 2022 - 11.00 uur

Het Trio Gilu werd gevormd tijdens de coronacrisis, het wegvallen van een duidelijk toekomstperspectief tijdens zette hen aan om het project ‘Saudades of the future’ uit te denken. Saudades is een niet letterlijk te vertalen Portugees woord voor gemis en verlangen.

Woodwork Reed Quintet

cavaconcert

zo 15 jan 2023 - 15.00 uur

Woodwork Reed Quintet brengt een programma dat de bezetting helemaal tot zijn recht laat komen. Van hedendaagse rockende composities tot lyrische en ontspannende arrangementen. Ze vinden steeds een ideale mix van verschillende stijlen om het publiek zoveel mogelijk te entertainen.

Kamermuziekfestival Antwerpen

vr 17 feb 2023 tot zo 19 feb 2023

Met groenten weten we al jaren dat we lokaal moeten telen en kopen. Nu gaan we in De Klap ook volop voor eigen kweek, geen groenten maar muziek. Alle muzikanten op dit festival, leven, werken, studeren of doceren in Antwerpen.

Desguin Kwartet

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Het Desguin Kwartet werd opgericht in 2017 aan het conservatorium van Antwerpen. Ze delen geregeld het podium met gerenommeerde artiesten zoals bariton Werner Van Mechelen, cellist Benjamin Glorieux, het Tsjechische Zemlinsky Quartet en met acteurs als Stefaan Degand, Ivan Pecnik en Vic De Wachter.

Beethoven 1802

Keiko Shichijo

zo 23 apr 2023 - 15.00 uur

Keiko Shichijo presenteert haar nieuwe album "Beethoven 1802". Dat jaar was heel bijzonder in het leven van Beethoven, zowel in zijn privéleven als in zijn composities.

Anemos Reflections

Anemos saxofoonkwartet

zo 21 mei 2023 - 15.00 uur

Het hoofddoel van het Anemos Saxofoonkwartet blijft na al die jaren muziek maken nog steeds ongewijzigd: nieuw leven blazen in deze Belgische uitvinding. Dat doen ze door het repertoire te vernieuwen met unieke arrangementen, samen te werken met andere kunstvormen en iedereen fan maken van de sax.

Nachtkerk

Intieme concerten

vr 23 jun 2023 - 21.00 uur

Belevingsconcerten voor een grotere en/of nieuwe doelgroep die van een muzikale, subtiele en zintuiglijke ervaring willen proeven, gecreëerd door de sfeer van kaarslicht en geuren. ’Anders’ en op een bijzondere locatie genieten van enkele van de beroemdste werken uit de klassieke muziek.