Jonge Wolken - UITVERKOCHT

kleuterfestival - UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

Jonge wolken, dat zijn ze, onze kleinste koters. We vinden het een must om hen van jongs af aan kennis te laten maken met de wonderen van cultuur. We stimuleren graag de nieuwsgierigheid en verwondering van de kinderen en hun ouders. Daarom starten we met het nieuwe kleuterfestival Jonge Wolken in Cinema Rix.

Een weekend vol verrassingen, voorstellingen, workshops, kortfilms en gezellige labo’s voor de allerkleinsten, ouders en grootouders. Kom langs en vertoef samen hoog in de wolken.

Op het programma staan onder andere:

Diorama – Hanafubuki
(op zaterdag en zondag, 12:30, 14:30 en 17:00)

In een houten mini-theater worden voorwerpen zodanig opgesteld dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Je doorloopt een fantasierijke, poëtische, visuele reis. De koffer die als toneelzaal dient zit vol met abstracte vormen, decors en personages. Als toeschouwer maak je een reis doorheen deze uitklapbare kijkkast waarin verschillende werelden ontstaan.

MiniMax – Cirkanto
(op zaterdag, 11u en 15u)

MiniMax is een muzikale, visuele voorstelling waarbij de kinderen in een cirkel dicht bij de spelers zitten. Papieren figuren komen tot leven uit een boek en nemen de kinderen mee naar een bijzonder fantasierijke wereld vol avontuur. De voorstelling wordt ondersteund door live muziek, geïnspireerd op de pioniers van de elektronische- en de minimal music wat de focus op het visuele vergroot.

Kykna Kolokola – Joke Vandecasteele
(op zondag, 11u en 15u)

kykna: pop in het Russisch
kolokola: klokken in het Russisch
“kyk na” in het dialect: ‘kijk nu’

Laat je meenemen in een feeërieke sfeer van de ene generatie op de volgende die enkel kan groeien door de worstels van de vorige. Elk wezentje geeft iets moois, zoals een nieuw begin, en eindigt in een herinnering.
Kykna Kolokola is een intieme voorstelling waarin details primeren, een ware prikkeling voor het oog!

 

Het programma bestaat verder uit workshops, kortfilmcompilaties, een nieuwe-media-lab, voorleeshoeken, speelhoeken, enzovoort.

 

ism JEF en Bibilotheek Deurne

Diorama

MiniMax

Kykna Kolokola
Praktisch

Extra

UITVERKOCHT!

telkens van 11 tot 18 uur

6 euro voor 1 dag, kansentarief
10 euro voor 2 dagen, kansentarief