Last but not Least, a tribute to James Last

JL Band

James Last was met voorsprong de meest vernieuwende en inventieve bandleider binnen de wereld van de populaire orkesten en bigbands na de Tweede Wereldoorlog. Met ongeziene ijver en creativiteit ging hij praktisch aan geen enkele muziekstijl voorbij. Instrumentaal of gezongen, zijn muziek bleef vaak zeer eigenzinnig en atypisch binnen het genre en dat maakte hem zo uniek.

Gastheer en dirigent Jos Loffens kreeg hierdoor een blijvende bewondering voor het fenomeen Last: "Door de gevarieerde sound en zijn geraffineerde arrangementen zal hij voor mij altijd een groot voorbeeld en inspirator blijven.” “Met de JL Band wil ik het publiek dan ook graag verwennen met een mooie muzikale bloemlezing uit het instrumentale oeuvre van James Last.”

LAST BUT NOT LEAST biedt naast een muzikale hommage tevens een biografische toelichting bij de 50-jarige carrière van Last, met uniek beeldmateriaal. De muziekselectie bevat, naast gekend live-oeuvre van Last, ook nummers die hij louter op plaat opnam en zelf nooit live uitvoerde. Dat maakt dit project nog meer bijzonder.

LAST BUT NOT LEAST is volop genieten van de onnavolgbare muziek van de gentleman of music en lounge legend James Last, met ‘goesting en verve’ gebracht door de voortreffelijke JL Band o.l.v. Jos Loffens. Hoe handig identieke initialen al niet kunnen zijn.

JL BAND

In 1990 organiseerden afgestudeerde leerlingen uit de ensemble-klas van leerkracht Jos Loffens een jaarlijks “Fun for Brass”. Als waardering werden Jos’ initialen in de naam opgenomen en zo ontstond de “JL Youthband”. Begin 1991 wijzigde deze in de “JL Concertband” en plots ging alles in een stroomversnelling. De band organiseerde op de duur jaarlijks galaconcerten in hun thuishaven Westerlo. Ondertussen deelden al meer dan 50 bekende artiesten het podium met de band. In 2000 kreeg de band zijn huidige naam “JL Band”.

Na de gala-avond in het voorjaar van 2014, ontstond onder impuls van Jan Demin van de “James Last Benelux Club” (1982), het idee voor een avondvullend eerbetoon aan James Last. Een jaar later en enkele maanden voor het overlijden van James Last, werd dit idee onder de naam “LAST BUT NOT LEAST – a tribute to James Last” geconcretiseerd.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief