Jali Madi Kanuteh + very special guest Bart Peeters

UPDATE PROGRAMMA GRATIS VRIJDAGCONCERTEN: wegens omstandigheden geraakt Jali Madi jammer genoeg niet tijdig in België voor zijn optreden in het OLT. Maar geen nood: Bart Peeters blijft van de partij! Hij sloeg zijn adresboekje open, en bracht Patrick Deltenre, Marc Bonne, Filip Bollaert, Bert Embrechts, Gunter Callewaert en Stephanie Vloeberghs samen als unieke OLT-allstarband. Ze brengen morgen een bonte covermix van strakke pop, stevige rock, dampende funk en zwoele soul - zet je dansschoenen dus al maar klaar…


Bert Embrechts speelt met bevriende muzikanten regelmatig in het west-afrikaanse Gambia waar hij op zijn laatste tocht Bart Peeters tegen het lijf liep. Bart stond de dag erna mee op het podium om het nieuwe jaar in te zingen!

Het voorprogramma van die avond was JALI MADI met zijn band…zowel Bart als Bert waren overdonderd van de live set van Jali Madi…typische afrikaanse grooves gebaseerd op de talking drum met verassende wendingen door rap en zang….oude en nieuwe klanken wisselden elkaar af en het publiek werd wild!
Na die avond besloten Bart en Bert om deze Gambiaanse wonderboy uit te nodigen voor enkele festivals en optredens in Belgie.Zij zullen ook mee met Jali Madi op het podium springen maar willen vooral deze unieke groep de kans geven om zich aan het Belgische publiek te presenteren.

JALI MADI is trouwens niet de minste!Hij is de zoon van Alhaji Banna “the great performer” die in Gambia en Senegal met zijn balafong (afrikaanse xylofoon) furore maakte. Muziek is dus de passie en religie van Jali Madi…en met net zijn 2e CD die uit is staat hij nog aan het begin van een wonderbaarlijke carrière…een niet te missen parel van de west-afrikaanse muziek!Direct from the smiling coast..

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne en Provincie Antwerpen (Arenberg)


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis - kom op tijd want vol is vol!