The Jacquelines, die de nationale radio veroverden met hun eigen composities in de jaren ’40 swingstijl, duiken nog eens in de reiskoffer en halen een paar hoogvliegers van de Andrews Sisters van onder het stof. ‘Bei Mir Bist Du Schön’, ‘Rum And Coca Cola’ en ‘Boogie Woogie Bugle Boy’ krijgen een grondige opknapbeurt, maar ook nummers zoals ‘Begin The Beguine’, ‘Tico Tico’ (bekend uit The Rat Pack op Radio 2) en ‘Accentuate The Positive’ mogen niet ontbreken.

In 2013 kwam hun eerste album GEE OH GEE uit (Sony), met daarop o.a. het hilarische ‘Hypochondria’ over ingebeelde ziekten, of ‘Gee Oh Gee’ (Won’t You Set My Fellas Free) dat pleit voor meer openheid naar de LGBTQ+’s. Nadien volgde een driestemmige bewerking van Jan De Wilde’s ‘Lieve Loemoemba, Klotepa’ in opdracht van Radio 1.  The Jacquelines mochten het podium delen met Adamo voor een driestemmige interpretatie van diens ‘Les Filles Du Bord De Mer’, en toen Dani Klein in 2015 gehuldigd werd in de Radio 2 Eregallerij nodigde zij The Jacquelines uit om hun versie te komen voorstellen van haar hit ‘Don’t Cry For Louie’ (Vaya Con Dios). In 2016 waren de dames dan weer te gast in de Rat Pack Kerstshow met de VRT-bigband op Radio 2. Verder kwam er nog een gelegenheidssamenwerking met Ludo Mariman, Guido Belcanto, Gregory Frateur en Filip Jordens.

Wederom een wervelende show waarop je niet kan blijven stilzitten, afgewisseld met ontroerende momenten zoals een a capella versie van ‘La vie en rose’.

De rode draad blijft de typische Jacquelines-sound: de perfect op elkaar ingespeelde ritmesectie die voor het juiste buikgevoel zorgt, met daar bovenop de kenmerkende driestemmige zang en de songteksten doorspekt met humor en engagement. Een aanrader!

Met:
Iris Berardocco – zang, composities
Eva Tulkens – zang
Sara Raes – zang
Stijn Wauters – piano
Frederik Madou – contrabas
Jelle Van Giel – drums

Facebook: https://www.facebook.com/TheJacquelines
Website: www.thejacquelines.be
 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Tickets: 8 euro
  • Kansentarief

Extra

 

Reserveer per bubbel
Vergeet je mondmasker niet
De bar is jammer genoeg gesloten