Social Issues

een documentaire van Amazonia Monguya (première)

Nadat er non-stop beelden van haar online werden verspreid, beroofde de 13-jarige Destiny zich van het leven. Het was voor haar de enige uitweg van alle oordelen en pijnlijke opmerkingen. Bij een fysieke moord is de moordenaar zichtbaar. Maar wie is de schuldige als iedereen online heeft deelgenomen aan de moord op een kind?

Waarom vinden we likes zo belangrijk? Waarom geloven we nog steeds alles wat we online te zien krijgen? En waarom hebben we na uren scrollen nog steeds het gevoel dat we achter staan? De documentaire ‘Social Issues’ probeert een antwoord te geven op die vragen door te kijken naar de  gevaren van sociale media en de kernoorzaak van al die bijkomende gevoelens. Want wat je op sociale media ziet is lang niet allemaal pracht en praal. ‘Social Issues’ geeft ons een inkijk in het innerlijk conflict dat we hebben met sociale media. En biedt ons een nieuw perspectief over hoe we in de toekomst kunnen omgaan met die platformen.

Amazonia Monguya (20) studeert Media en verdiept zichzelf in maatschappelijk relevante thema’s. Ze wil de weerspiegeling van de realiteit illustreren door middel van video’s. Ze maakt haar debuut als regisseuse en producer met de documentaire ‘Social Issues’.

https://www.instagram.com/amazonia.monguya/

https://www.instagram.com/social.issues_official/


Praktisch

prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief